به گزارش «شیعه نیوز»، هزینه سفر ۱۲ شب به عتبات عراق از ایستگاههای پروازی مشهد (خراسان رضوی) که فاصله هوایی بیشتری دارد به ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان میرسد که البته این کاروانها با چنین مبلغی، به تعداد محدود عرضه شده است.
قیمت جدید سفر زیارتی به عراق و سوریه چالشی است که کاهش آن به تغییر قیمت بلیت هواپیما و بازگشایی مرزهای زمینی منوط شده است. سقفِ هزینه سفر هوایی سوریه درحال حاضر به حدود ۹ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و عراق به ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.
حمیدرضا محمدی ـ مدیرکل دفتر برنامهریزی پذیرش و اعزام زائران عتبات در سازمان حج و زیارت ـ در گفتوگو با ایسنا درباره درباره جزئیات سفر زیارتی سوریه، توضیح داد: سفر زیارتی سوریه در قالب کاروانهای سه شب، چهار شب و پنج شب اجرا میشود که قیمت آن بسته به نوع خدماتِ هتل و تعداد روز از هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شروع میشود و تا ۹ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان میرسد.
به گفته او، سفر اتباع ایرانی به سوریه بدون ویزا انجام میشود و هزینه ندارد. هزینه تست PCR نیز در قیمت سفرهای کاروانی، لحاظ شده است و از زائران نباید به صورت مجزا، هزینه این تست که برای برگشت به کشور لازم است، گرفته شود.
محمدی همچنین گفت: اعزام کاروانهای زیارتی سوریه که درحال حاضر "فقط" از طریق دفاتر خدمات زیارتی زیرنظر سازمان حج و زیارت انجام میشود تا ۱۱ فروردینماه ادامه دارد. جمعیت این کاروانها از ۲۵ نفر تا ۵۰ نفر است و سفرها از پنج ایستگاه پروازی تهران، کرمان، تبریز، مشهد و شیراز انجام میشود.
او درباره واکسن مورد نیاز برای سفر به سوریه، اظهار کرد: همه زائران طبق مقررات دو کشور، برای سفر باید دو دُز واکسن کرونا را دریافت کرده باشند. کارت دیجیتالی واکسن به زبان انگلیسی که دارای QR code است نیز باید همراه مسافر باشد. علاوهبر این، لازم است ۷۲ ساعت تا ورود به این کشور تست PCR انجام شده و گواهی منفی آن نیز همراه مسافر باشد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی پذیرش و اعزام زائران عتبات همچنین درباره سفر نوروزی به عراق توضیح داد: این سفرها که به تازگی ثبتنام آنها تکمیل شده است، از ۲۴ اسفندماه آغاز میشود و تا هشتم فروردینماه ادامه خواهد داشت. هزینه این سفر که در قالب کاروانهای پنج شب، هشت شب، ۹ شب و ۱۲ شب انجام میشود، اگر رفت و برگشت "هوایی" انجام شود از ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شروع میشود و تا حدود ۱۲ میلیون تومان میرسد.
او اضافه کرد: هزینه سفر ۱۲ شب به عتبات عراق از ایستگاههای پروازی مشهد (خراسان رضوی) که فاصله هوایی بیشتری دارد به ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان میرسد که البته این کاروانها با چنین مبلغی، به تعداد محدود عرضه شده است.
محمدی همچنین تاکید کرد: عراق سفر سهروزه ندارد و سفرهای کوتاهمدت سهروزه فقط به سوریه محدود شده است؛ چرا که زائران فقط به یک شهر آن هم دمشق سفر میکنند، اما تعداد شهرهایی که زائران در عراق زیارت میکنند، بیشتر است و با توجه به مسافت، امکان اجرای سفر کوتاهمدت سهروزه فعلا وجود ندارد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی پذیرش و اعزام زائران عتبات افزود: سفر عراق در صورتی که رفت به صورت هوایی و برگشت زمینی انجام شود، از هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
او درباره شرایط سفر به عراق نیز گفت: برای سفر به این کشور باید دو دُز واکسن تزریق شده باشد. زائران باید کارت دیجیتالی واکسن را همراه داشته باشند، علاوهبر این، همراه داشتن گواهی منفی تست PCR در فاصله ۷۲ ساعت مانده تا ورود به عراق، ضرورت دارد. زائران عتبات عراق برای برگشت به ایران لازم نیست تست PCR انجام دهند، چون در مبادی ورودی کشور کنترل میشوند.
محمدی اضافه کرد: سفر به عراق از هشت ایستگاه پروازی تهران، مشهد، ساری، تبریز، اصفهان، کرمان، یزد و شیراز انجام میشود.
این مقام مسؤول عتبات در سازمان حج و زیارت، تفاوت و افزایش هزینه سفر عراق و سوریه را علاوهبر کیفیت هتل به نرخ بلیت هواپیما ربط داد و گفت: قیمت بلیت هواپیما با توجه به چارترهای انجامشده و افزایش تقاضا برای سفر در تعطیلات نوروز، در مسیرهای عراق و سوریه، افزایش داده شده است.
او درباره تاثیر هزینههای فرودگاه نجف روی قیمت سفر عتبات، آنچنان که قبلا رییس سازمان حج و زیارت اشاره کرده بود، گفت: این فرودگاه توسط بخش خصوصی مدیریت میشود و در بین کشورهای خارجی، یکی از گرانترین فرودگاههای بینالمللی است و قطعا تاثیر خود را روی هزینه سفر میگذارد.
محمدی درباره نرخ بالایی که برای عتبات دانشجویی در حدود ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان درنظر گرفته شده و شرایط غیرمتعارف وام دانشجویی که بعد از سفر به دانشجویان پرداخت میشود، گفت: این موضوع از طریق ستاد عتبات دانشجویی پیگیری میشود و سازمان و حج و زیارت در آن دخالتی ندارد. البته که تعیین قیمتها وابسته به نوع خدمات هتل و پرواز است. تنوع قیمتی برای سفرهای دانشجویی هم کم است، چون از هتلهای محدودی استفاده میکنند و برنامههای فرهنگی متنوعی دارند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی پذیرش و اعزام زائران عتبات همچنین تاکید کرد: مرز زمینی عتبات عالیات عراق همچنان برای سفرهای زیارتی بسته است و هنوز عراق درباره بازگشایی مرزهای زمینی اطلاعی نداده است.
انتهای پیام