به گزارش «شیعه نیوز»، کارت پارولین، رئیس دیپلماسی واتیکان پس از ابراز تمایل میانجیگری واتیکان در جهت ایجاد صلح میان روسیه و اوکراین گفت:" لازم است از هر گونه تشدید در جنگ اجتناب و درگیریها متوقف گردد و مذاکره تنها راه حل جلوگیری از تشدید روابط است".
رئیس دیپلماسی واتیکان، کارت پیترو پارولین، با چندین روزنامه ایتالیایی مصاحبه کرده و اعلام کرده است که واتیکان مایل است در مذاکرات بین روسیه و اوکراین کمک کند.
او در مصاحبه گفت:"واتیکان در سالهای اخیر دائماً با احتیاط و با توجه فراوان رویدادهای اوکراین را دنبال میکند و تمایل خود را برای تسهیل گفتوگو با روسیه ابراز میکند. واتیکان همیشه آماده است تا به طرفین برای بازگشت به این مسیر کمک کند".
او در پاسخ به این سؤال که آیا او خطر گسترش درگیری در اروپا یا جنگ سرد جدید با دو بلوک شرق و غرب را پیش بینی میکند، اینگونه پاسخ داد:" حتی جرأت فکر کردن در مورد آن را ندارم. این یک فاجعه با ابعاد غول پیکر خواهد بود. هرچه متأسفانه، این یک احتمال است و من دیدهام که در برخی اظهارات در روزهای اخیر حوادثی را که پیش از جنگ جهانی دوم اتفاق افتاده است را تداعی میکنند. آنها مواردی هستند که آدم را به لرزه در می آورند."
او همچنین در ادامه گفت:"از نظر واتیکان لازم است از هرگونه تشدید اجتناب شود، درگیریها متوقف و مذاکره شود. بازگشت احتمالی به جنگ سرد جدید بین دو بلوک شرق و غرب نیز یک سناریوی نگران کننده است. این برخلاف فرهنگ برادری است که پاپ فرانسیس به عنوان تنها راه برای ساختن جهانی عادلانه، حامی و صلح آمیز پیشنهاد میکند."
این کاردینال در مورد احتمال مذاکره نهایی و نقش واتیکان تاکید کرد:" اگرچه آنچه میترسیدیم و امیدوار بودیم رخ ندهد، اتفاق افتاده است، من متقاعد شدهام که همیشه جا برای مذاکره وجود دارد. مذاکره هرگز دیر نیست زیرا تنها راه معقول و سازنده برای حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو است و واتیکان با ارائه امکانات خود برای تسهیل گفتگو با روسیه، همیشه آماده است تا به طرفین کمک کند تا به این مسیر بازگردند."
پارولین با بیان این خبر که روز جمعه گذشته پاپ فرانسیس به مقر دیپلماتیک فدراسیون روسیه در نزدیکی واتیکان رفت،گفت:"من از این فرصت استفاده میکنم تا دعوت فوری پدر مقدس را که در سفرش به سفارت روسیه در واتیکان انجام داد، برای توقف درگیریها و بازگشت به مذاکرات تجدید کنم. قبل از هر چیز، لازم است فوراً حمله نظامی را که همه ما شاهد عواقب غم انگیز آن بودهایم، پایان دهیم. من میخواهم سخنان پیوس دوازدهم در ۲۴ اوت ۱۹۳۹، چند روز قبل از شروع جنگ جهانی دوم را به یاد بیاورم که گفت:" امیدوارم کشورها مذاکره را از سر بگیرید. با مذاکره با حسن نیت و احترام به حقوق یکدیگر، متوجه خواهید شد که مذاکرات صادقانه و فعال هرگز از موفقیت شرافتمندانه جلوگیری نمیکند."
او همچنین با اشاره به اختلافات بین کلیساها گفت:"متأسفانه در تاریخ کلیسا، جزئی گراییها هیچ گاه کم نبوده و باعث ایجاد اختلافات دردناک بسیار شده است. نشانههای دلگرم کنندهای را در درخواستهای سران کلیساهای ارتدکس میبینیم که تمایل دارند خاطره زخمهای متقابل را کنار بگذارند و برای صلح تلاش کنند. از سوی دیگر، کلیساها با ابراز نگرانی جدی خود در مورد وضعیت و تأیید این موضوع موافقت میکنند که فراتر از هر ملاحظه دیگری، ارزشهای صلح و زندگی انسانی واقعاً در قلب کلیساها قرار دارند و میتوانند نقشی کلیدی در جلوگیری از تشدید بیشتر اوضاع داشته باشند."
و در نهایت کاردینال تأیید کرد که "یک بار دیگر میبینیم که ارتباط و گوش دادن متقابل برای دانستن و درک کامل دلایل دیگران ضروری است. هنگامی که شما از برقراری ارتباط و شنیدن صادقانه خودداری میکنید، مشکلات بسیاری به وجود میآید. رویدادهای ماههای اخیر تنها به این ناشنوایی متقابل دامن زده است و به درگیری آشکار منجر شده است. آرمانهای هر کشور و مشروعیت آن باید موضوع مشترک و در بستری وسیعتر و بالاتر از همه، با در نظر گرفتن انتخابهای شهروندان و احترام به قوانین بینالمللی باشد. تاریخ مملو از نمونههایی است که این امکان را تایید میکند."
انتهای پیام