۰

تروریستی خواندن حماس توسط انگلیس

اعلام ممنوعیت و تحریم کامل جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در انگلستان توسط «پرتی پاتل» وزیر کشور انگلیس و قصد وی برای ارائه درخواست صدور قطعنامه ای از پارلمان این کشور مبنی بر تروریستی خواندن این جنبش، طوفانی از واکنش های داخلی و خارجی را به همراه داشته است.
کد خبر: ۲۶۲۸۷۴
۱۱:۱۸ - ۲۹ آبان ۱۴۰۰

به گزارش «شیعه نیوز»، اعلام ممنوعیت و تحریم کامل جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در انگلستان توسط «پرتی پاتل» وزیر کشور انگلیس و قصد وی برای ارائه درخواست صدور قطعنامه ای از پارلمان این کشور مبنی بر تروریستی خواندن این جنبش، طوفانی از واکنش های داخلی و خارجی را به همراه داشته است.

پاتل این اقدام را با عبارت هایی نظیر «دشواری تفکیک جناح سیاسی و نظامی حماس» و «ارسال پیامی به یهودیان انگلیس مبنی بر اینکه در برابر یهودی ستیزی در امان هستند»، توجیه کرد.

این وزیر انگلیسی جزئیات قانون خود علیه حماس را فاش نکرد اما پیش بینی می شود که ظرف هفته آتی به پارلمان این کشور ارائه، و با توجه به اینکه حزب محافظه کار حاکم از اکثریت مطلق در پارلمان این کشور برخوردارند، به تصویب نیز برسد.

در حالی که رژیم صهیونیستی از این تصمیم استقبال کرده و آن را تلاشی قابل ستایش از سوی دولت بوریس جانسون دانسته، جنبش حماس آن را محکوم کرده و حمایت از متجاوزگران علیه مظلومان خوانده است.

براساس گزارش الجزیره، این تصمیم در سایه افزایش روز افزون حمایت مردمی در انگلیس از آرمان فلسطین اتخاذ شده است که براساس گفته فعالان فلسطینی در دهه های اخیر بی سابقه بوده است؛ موضوعی که در تظاهرات ماه می گذشته در حمایت از فلسطین و در بحبوحه تجاوز اخیر علیه غزه کاملا مشهود بود.

اما مهمترین سوالی که مطرح می شود، درباره پیامدها و عواقب قانونی ممنوعیت حماس و تررویستی خواندن آن در داخل انگلیس و به طور کلی در قاره اروپاست؟

اعمال محدودیت های بیشتر

«صباح المختار» رئیس مرکز بین المللی عدالت در ژنو با اشاره به پیامدهای قانونی چنین تصمیمی و با بیان اینکه از آن میان می توان به ایجاد محدودیت در برابر حمایت مالی و هرگونه حمایت دیگر از جنبش حماس و ابراز عقیده در دفاع از آن اشاره کرد، می گوید: خطرناکترین موضوع در نظیر چنین تصمیماتی، جرم انگاری حمایت است و این حمایت شامل موارد زیادی نظیر توجیه مواضع حماس، حمایت مالی از آن، برافراشتن پرچم این جنبش، تبلیغ گفتمان آن و حتی هرگونه تماس با آن می شود.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و پریتی پاتل وزیر کشورش

وی می افزاید: پس از صدور چنین تصمیمی، هر یک از فعالیت های مذکور در انگلیس در رده فعالیت های غیرقانونی قرار می گیرد و در نتیجه صاحب آن را در معرض مجازات قانونی قرار می دهد.

این کارشناس قانونی که ریاست وکلای عرب در انگلستان را نیز برعهده دارد، تاکید می کند:قانون مذکور در برابر فعالیت های این جنبش در انگلستان تا حد قابل توجهی محدودیت ایجاد می کند اما با این حال، غیر از امکان پیگرد امنیتی رهبران این جنبش در اروپا، به طور مستقیم روی این جنبش تاثیر نمی گذارد.

المختار با اشاره به اینکه نگاه به این قانون بیشتر باید از جنبه سیاسی باشد تا قانونی زیرا هدف از آن اعطای اختیارات اداری به دولت و سرویس های امنیتی برای اتخاذ اقداماتی زیر چتر قانون است، می افزاید: دست دولت برای تفسیر این قانون باز خواهد بود اما انتظار می رود که تاثیر قابل توجهی روی این جنبش نداشته باشد.

تصمیمی سیاسی

«دکتر مازن المصری» استاد حقوق دانشگاه لندن نیز با ایده دکتر صباح المختار در زمینه تمرکز بر بعد سیاسی تصمیم ممنوعیت حماس در انگلیس متفق است و در این باره خاطرنشان می کند: جناح نظامی حماس، منظورم گردان های القسام هست، مدتی پیش توسط انگلیس ترورییستی خوانده شد و توجیهی برای صدور قانون جدیدی در این خصوص وجود ندارد مگر اینکه هدف از آن، اعمال محدودیت های بیشتر برای فعالیت های سیاسی فلسطینی ها باشد.

المصری با هشدار نسبت به اینکه تاویل قانونی مسئله حمایت از حماس در این قانون باز است، تصریح می کند: این قانون به این معناست که هرگونه عضویت در جنبش حماس باعث می شود فردی که به این گروه ملحق شده، تحت پیگرد قانونی قرار گیرد.

وی با اشاره به یک نمونه ادامه می دهد: مثلا هرگونه تظاهراتی که در حمایت از فلسطین در انگلیس برگزار شود، ممکن است برگزارکنندگان آن را تحت پیگرد قانونی و مجازات قرار دهد البته اگر در آن، پرچم حماس به اهتزاز درآید و یا شعارهایی در حمایت از آن سر داده شود.

المصری این تصمیم را ادامه سلسه محدودیت های قانونی علیه مبارزات فلسطینی ها می داند و پیش بینی می کند : تاویل این قانون ممکن است باعث بروز منازعات حقوقی زیادی در انگلیس شود زیرا موسسات بشردوستانه و خیریه ای در انگلیس هستند که در غزه فعالیت می کنند و در این صورت آیا آنها در دایره حامیان حماس قرار می گیرند؟ در ثانی وضعیت افرادی که به غزه مسافرت می کنند و به ورود و خروج از سرویس های امنیتی حماس نیاز دارند، چگونه خواهد بود؟

براساس گفته این حقوقدان، این قانون واکنشی به حمایت روزافزون مردمی از فلسطین در انگلیس درازای حمایت قوی از رژیم صهیونیستی در مفاصل قدرت سیاسی انگلیس است.
تحریم حماس در سایه حمایت روزافزون مردمی در انگلیس از آرمان فلسطین صورت می گیرد که در دهه های اخیر بی سابقه بوده است

طرحی برای ارعاب فعالین

«محمد امین» رئیس مجمع تفکر عرب در لندن ضمن هشدار نسبت به خطر این تصمیم می گوید:این قانون مجازات ثبوت حمایت از جنبش حماس را چهارده سال تعیین کرده است که مجازاتی غیرقابل درک است بویژه اینکه در عمل هیچ گونه حضور رسمی حماس در انگلیس وجود ندارد.

امین در گفتگو با الجزیره بیان می کند: هدف از این قانون در واقع مجرم انگاشتن حامیان آرمان فلسطین و تهیه اتهامات بسته بندی شده و آماده برای مقابله با همبستگی کنندگان با قضیه فلسطین و نهادهایی است که با لابی صهیونیستی به مقابله برمی خیزند.

وی با اشاره به اینکه بدون شک این تصمیم یک تصمیم سیاسی است و می توانیم از آن بوی تبلیغات انتخاباتی را نیز استشمام کنیم، احتمال می دهد که خانم پرتی پاتل وزیر کشور انگلیس از طریق ارائه چنین قانونی، به دنبال جاه طلبی های سیاسی، و رسیدن به نخست وزیری انگلیس باشد علی الخصوص اینکه بوریس جانسون بارها گفته است که تمایلی به ادامه کار به عنوان نخست وزیر را ندارد. او از این طریق می خواهد حمایت زودهنگام لابی صهیونیستی را جلب کند.

انتهای پیام

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: