به گزارش «شیعه نیوز»، منابع مردمی در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ میگویند افرادی از ولایت خوست با «حمایت» گروه طالبان از ساکنان منطقهی هزارهنشین «شهرک علیآباد» این شهر خواستهاند که آن را تخلیه کنند.
یک ساکن شهرک علیآباد مزارشریف به رسانه ها گفت این افراد مدعی شدهاند که حدود ۲۳۰ جریب زمین در این شهرک از آنان است و طالبان هم از این افراد حمایت میکنند.
او افزود که طالبان به همین منظور شماری از متنفذان این شهرک را «جلب» و بازداشت کردهاند.
یک ساکن دیگر این شهرک هم گفت که طالبان ادعای این افراد در مورد ملکیت شهرک علیآباد را «برحق» عنوان کردهاند. به گفتهی او، افراد مدعی گفتهاند که قبالههای این زمین را از زمان حکومت قبلی طالبان در سال ۱۳۷۵ در اختیار دارند، در حالیکه هزارهها خیلی قبلتر از آن، از زمان تأسیس این شهرک ساکن آن بودهاند.
این دو ساکن شهرک علیآباد همچنین گفتند که بهدنبال مطرحشدن ادعای ملکیت این شهرک توسط «حامیان طالبان»، نیروهای این گروه گشتزنی و تلاشی خانهبهخانه را در این شهرک تشدید کردهاند. به گفتهی آنان، طالبان از جمعهشب به این طرف، شش نفر بهشمول سه متنفذ قومی این منطقه را بازداشت کردهاند.
یکی از این افراد از متنفذان بازداشتشده به نامهای «سرور رضایی»، »عبدالعزیز واحدی» و «محمد بلخابی» نام برد. او تأکید کرد که طالبان پس از بازداشت این افراد را «شکنجه» کردهاند.
در تاریخ ۱۹ میزان، ساکنان منطقهی قبتالاسلام شهر مزارشریف هم گفته بودند که افراد مسلح به حمایت و حکم فرماندهی امنیهی طالبان برای بلخ آنان را تهدید به تخلیهی این منطقه کردهاند. طالبان در آن هنگام اما این ادعای ساکنان این منطقه را «توطئه» خوانده بود.
اما دیدبان حقوق بشر دو روز پیش (۳۰ میزان) هم این موضوع را تأیید کرد. این سازمان گفته بود که افراد مسلح از قوم «کوشی» با حمایت طالبان ساکنان قبتالاسلام را تهدید به ترک خانههایشان کرده بودند.
افزون بر این موارد، دیدبان حقوق بشر گفته بود که طالبان در ولایتهای دایکندی، ارزگان، قندهار و هلمند مردم و اغلب هزارهها را از مناطقشان به اجبار کوچ داده و زمینهای آنان را به هواداران خود توزیع کردهاند.
در ۲۸ میزان اما خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گروه طالبان گفته بود که کوچ اجباری هزارهها در افغانستان واقعیت ندارد.
او افزوده بود که اگر کوچ اجباری هزارهها واقعیت میداشت، این موضوع حتما توسط کمیسیونها و دادگاههای این گروه بررسی میشد. به گفتهی خیرالله خیرخواه تاکنون چنین موردی توسط کمیسیونها و دادگاههای طالبان بررسی نشده است.
از سویی هم، او احتمال داده بود که ممکن این مورد در میان خود هزارهها اتفاق افتاده باشد. او اما گفته بود که این یک «مسألهی داخلی [هزارهها] است و مربوط به ما (طالبان) نمیشود».
انتهای پیام