به گزارش «شیعه نیوز»، گرانیهای شدید و افسارگسیخته در ماههای گذشته هر چند بسیاری از مردم را پریشان خاطر کرده و کمر بسیاری را زیر بار آوار این گرانی خم شده است اما این گرانی، علاوه بر مردم قربانیان دیگری هم دارد، چرا که بسیاری از مشاغل هم در پی گرانی، کاهش ارزش پول و کاهش قدرت خرید مردم، اولویت مصرف در سبد غذایی خانوار را ازدست میدهند و از دور خارج میشوند. این به معنای افزایش بیکاری و افزایش تصاعدی فقر است؛سیکلی که پایانی را نمیتوان برای آن متصور بود.
در ماههای گذشته بسیاری از مشاغل اعلام کردهاند هم به دلیل گرانی و کاهش قدرت خرید و هم به علت بحرانی که کرونا در جامعه ایجاد کرد شرایط سختی داشتهاند و بسیاری از ارائهکنندگان خدمات هم مجبور به تعطیلی شدند. تالارها، رستورانها، بسیاری از خدماتیها و مشاغلی از این دست اعلام ورشکستگی کردند و اخبارش را در رسانهها خواندیم و در سطح جامعه دیدیم. حالا این اخبار بیشتر شده و در حوزههایی به گوش می رسد که باعث تعجب است و نشان از فقر فزاینده در جامعه.
در روزهای اخیر به نقل از فعالان بازار اعلام شد که حتی درصد بالای از سوپرمارکتها و خردهفروشهای مواد غذایی هم مجبور شدهاند مغازههایشان را تعطیل کنند چرا که کاهش قدرت خرید مردم به کاهش فروش و ضرر و زیان آنان منتهی شده است. حالا هم در آخرین مورد اعلام شده بسیاری از پروتئین فروشی ها مجبور شدهاند مغازه و فروشگاه خود را جمع کنندف چرا که مردم به دلیل کاهش قدرت خرید، دیگر توان خرید کیلویی کالباس و سوسیس حتی ارزان قیمت را ندارند و مجبورند چند برگ کالباس بخرند! آمارها میگوید امسال ۱۰ درصد واحدهای صنفی به دلیل کاهش میزان فروش، پروانه کسب و کار خود را ابطال کردند. همین موضوع باعث کاهش سود مغازه داران شده است. پیش از این هم اعلام شد که سوپرمارکتها به سوی تعطیلی گام برمیدارند؛ قیمت کالاهای مصرفی و کاهش قدرت خرید مردم موجب شده تا میزان فروش در سوپرمارکت ها به حداقل رسیده است و با توجه به شرایط اجاره، فروش کم و شرایط اقتصادی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد سوپرمارکت ها تغییر شغل داده یا مغازه های خود را بسته اند.نسیه تعطیل شده و از هر صد سوپر مارکت شاید تنها یکی نسیه فروشی داشته باشد و جدای از گرانی های اخیر مهم ترین عامل این مسئله پایین آمدن قدرت خرید سوپر مارکت داران است.
اگر روند افزایش قیمت کالاها همچنان روند صعودی داشته باشد و قدرت خرید مردم نیز به روند کاهشی خود ادامه بدهد بدون تردید بسیاری از فعالیت های صنفی در این حوزه تعطیل می شود؛ زیرا اگر مردم قدرت خرید کافی نداشته باشند؛ عملا فعالیت واحدهای صنفی در عرصه اقتصادی مفهومی ندارد زیرا مبادله کالا صورت نمی گیرد تا فعالان صنفی از پروسه جا به جایی کالا به سود و منفعتی برسند.
انتهای پیام