به گزارش «شیعه نیوز»، یک روانشناس درباره علت بروز حس قربانی بودن افراد در زندگی مشترک و راهکارهایی برای رهایی از آن توضیحاتی داد.
افسانه صمدزاده روانشناس و استاد دانشگاه درباره احساس قربانی بودن در برخی از زوجین اظهار کرد: گاهی اوقات در زندگی مشترک از زن یا مرد در قبال آن چه انجام میدهد، قدردانی نمیشود و در اغلب مواقع فرد مورد سرزنش از سوی اعضاء خانواده و به ویژه همسر خود قرار میگیرد که همین موضوع حس قربانی بودن را به او تلقین میکند.
وی با بیان اینکه افراد خودخواه در زندگی زناشویی نسبت به همسرشان گذشت ندارند و تنها به فکر دستیابی به علایق و خواستههای شخصی خود هستند، افزود: در این میان افرادی هم هستند که در زندگی زناشویی نسبت به همسر خود گذشت دارند و در بسیاری از مواقع از احساسات و علایق شخصیشان میگذرند.
صمدزاده گفت: فردی که احساس قربانی بودن دارد، فکر میکند که برای خودش زندگی نمیکند و فقط به حرف شریک زندگیاش همه کارها را انجام میدهد، به عبارتی آزادی و اختیار ندارد و هر چه همسرش بگوید را انجام میدهد. اغلب این افراد احساس رضایت از زندگی خود ندارند و همیشه در حال فداکاری هستند و خوشنود کردن همسرشان وظیفه دائمی آنها شده است.
این روانشناس با اشاره به راهکارهای مناسب برای جلوگیری از بروز حس قربانی بودن در زوجین گفت: برای اینکه در زندگی زناشویی خود حس قربانی بودن نداشته باشید، به خودتان بیشتر توجه کنید، برای خود و آیندهتان هدف گذاری کنید، عوامل آزار دهنده را از بین ببرید و در نهایت از یک مشاور کمک بگیرید.
صمدزاده درباره تبعات حس قربانی بودن در زوجین گفت: افرادی که احساس قربانی بودن دارند، از زندگی خود رضایت ندارند و اعتماد به نفس آنها شدیدا کاهش پیدا می کند و در اغلب موارد دچار افسردگی میشوند.
وی گفت: اشخاصی که معنای زندگی را مییابند، افرادی هستند که به ارزشهای خود پایبند هستند و در برابر آنها احساس مسئولیت میکنند، لذا تمرین تعهد و مسئولیت پذیری به شما کمک میکند تا در زندگی تزلزل کمتری را احساس کنید و در مسیر خود ثابت قدم باشید.
انتهای پیام