۰

ضرورت پیگیری حق بین المللی زیارت بقیع

پژوهشگر حوزه و دانشگاه با انتقاد از استادان شاخص حقوق در ایران تصریح کرد: چرا این استادان مسائل مربوط به حق زیارت و همچنین حقوق گردشگری مذهبی را پیگیری و دنبال نمی کنند؟
کد خبر: ۲۵۵۹۵۲
۰۹:۱۴ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰

به گزارش «شیعه نیوز»، حجت الاسلام محسن قائمی که در گردهمایی بین المللی «بقیع، حرم اهل بیت (ع) و اصحاب پیامبر اکرم (ص)» در ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم و به مناسبت هشتم شوال، سالروز تخریب قبور ائمه بقیع (ع) سخن می گفت با اشاره به این که ماهیت منطقه بقیع از حیث حقوق بین الملل اسلامی قابل تبیین و توضیح است خاطر نشان کرد: این تبیین می تواند مطالبه گری های بعدی را به دنبال داشته باشد، به بیان دیگر این تبیین درباره وظایف و تکالیف دولت زائرپذیر مانند عربستان سعودی و همچنین مطالبه گری های دولت های زائرفرست شفاف سازی می کند.

وی با بیان این که حداقل 200 استاد شاخص حقوق در ایران مشغول به فعالیت هستند تصریح کرد: متأسفانه حق زیارت و حقوق گردشگری مذهبی در بین این استادان مغفول مانده است.

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه با بیان این که از نظر فقها، مقابر در زمره مشترکات عامه تعریف می شود گفت: حقوق بین الملل نیز به موضوع مقابر نگاه هایی دارد که «میراث مشترک بشریت» و «منطقه مشترک بین المللی» از آن جمله است، اما به نظر می رسد دیدگاه «منطقه بین المللی شده» می تواند قالب پذیرفته شده ای در این موضوع باشد که البته باید توسط دولت های اسلامی مانند موضوع بیت المقدس پیگیری شود.

وی افزود: پیگیری این مسئله از نگاه حقوق بین المللی می تواند برخی مشکلات حقوقی سرزمین بقیع را کاهش دهد.

حجت الاسلام قائمی ادامه داد: دیدگاه منطقه بین المللی شده می تواند یادآوری کننده موضوعات مهمی مانند ضرورت سهمیه بندی عادلانه زائر و همچنین لزوم اداره مشترک قبرستان بقیع توسط همه دولت های اسلامی باشد.

وی با ابراز تأسف از اینکه سندی در حقوق بین المللی برای حقوق زائر نداریم بیان کرد: این در حالی است که گردشگری سیاه و یا همان گردشگری جنسی دارای اسنادی در حقوق بین المللی است.

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه اضافه کرد: «حق کرامت و منزلت زائر» مبتنی بر مستند فقهی و حقوق بین الملل اقتضا می کند دولت عربستان از توهین به زائران دوری کند، ضمن آن که «حق بر دریافت رفتارهای برابر و ممنوعیت رفتارهای تبعیض آمیز» نیز در این موضوع قابل تفسیر و توضیح است.

وی در عین حال به «حق دسترسی به اطلاعات مربوط به اماکن مقدس» جهت کسب اطلاع زائران نسبت به مقابر زیارت شده اشاره کرد و گفت: «حق بازتاب ذهنی مثبت از مقصد گردشگری» و «حق بروز ویژگی ها و هویت تمدنی» از دیگر مواردی است که می توان آن ها را در این موضوع مورد واکاوی قرار داد.

حجت الاسلام قائمی همچنین به «حق دادخواهی» اشاره و تصریح کرد: برخی کشورها با استناد به این حق از عربستان در نزد دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرده و حتی علیه آن کشور حُکم گرفته اند، امری که می تواند در موضوع حق بین المللی زیارت بقیع مورد توجه ایران نیز قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: FARS NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: