به گزارش «شیعه نیوز»، خانواده هایی که قصد رفتن به کشورهای همسایه و دیگر کشورها را دارند میگویند: از یکسال پیش تاکنون باوخیم شدن وضعیت امنیتی در هرات مهاجرتهای جدید مردم در حال شکلگرفتن است.
هرات در غرب افغانستان که یکی از ولایتهای مرکزی این کشور به حساب میآید و در عرصههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نیز زبانزد دیگر ولایات افغانستان است از چند سال پیش تاکنون به دلیل افزایش ناامنیها، تهدیدات امنیتی، جرائم جنایی و به درازا کشیدن روند صلح افغانستان بسیاری از خانوادههای هراتی رفتن و مهاجرت را به کشورهای همسایه و دیگر کشورهای خارجی ترجیح داده، و حالا این ولایت به گفته ساکنان شاهد شور و شوق گذشته و ازدحام گذشته نیست.
خانواده هایی که تمامی لوازم خانگی خود را به حراج گذاشتهاند و یا به سمساریهای محل خود با کمترین هزینه فروختهاند میگویند که روزی امیدواربودیم که با آغاز مذاکرات صلح جنگها کاهش مییابد و کشتار مردم غیرنظامی متوقف میشود اما علاوه بر آنکه هر روز شاهد آمار بالای کشته شدن غیر نظامیان هستیم بلکه مذاکرات صلح هم تاکنون به نتیجه نرسیده است و شهروندان افغانستان نگران وضعیت زندگی خود هستند.
آنها میگویند که با فروختن تمامی لوازم خانگی خود از راه های قانونی و غیر قانونی به کشورهای همسایه و دیگر کشورهای خارجی مهاجر خواهند شد اما حاضر به زندگی در افغانستان نیستند و نمیخواهند تا روزی بر گلیم غم یکی از افراد خانواده خود بنشینند.
امیرعلی یکی از خانواده هایی که از یک هفته پیش تاکنون نیمی از لوازم خانگی خود را به همسایگان خود فروخته است و همراه با خانم و یک فرزند خردسالش تصمیم به ترک افغانستان دارد در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: در کشوری که نه دولت به فکر شهروندان خود است و توان تامین امنیت جان و مال انها را دارد زندگی کردن فایده ای ندارد.
وی تاکید کرد که در هرات در مغازه آرایشگری مشغول به کار بوده است و روزانه شاهد سرقت های مسلحانه، ترور افراد در مقابل چشمانش بود ه است و از سویی دیگر در شبکههای اجتماعی هر روز صحنههای دلخراش جنگ میان طالبان و نیروهای امنیتی را مرور میکرده و حالا سبب شده است تا تصمیم به ترک افغانستان بگیرد.
از سوی دیگر نگار حبیبی همسر امیر علی گفت او یک اموزگار در مدارس خصوصی هرات است اما هر روز که برای تدریس به دانش اموزان به مدرسه میرود نگران وضعیت امنیتی است و در رویدادی امنیتی خود و همسرش اماج قرار نگیرد.
وی با اشاره به اینکه 3 سال است عروسی کرده و صاحب یک فرزند خردسال است گفت نمیخواهد تا هیچ یک از عضو خانواده اش آسیبی ببیند و بهترین گزینه مهاجرت به کشورهای همسایه است تا به زندگی بهتر دست یابد.
محی الدین پدر خانواده 5 نفره ای است که به سمساریهای محل خود امده است و تمام لوازم خانگی خود را به فروش رسانیده است.
وی خاطرنشان کرد که به دلیل ناامنیها مجبور شده است تا تمام اجناس خانه خود را با کمترین قیمت بفروشد تا هزینه سفر خود و خانواده اش را فراهم کند و راهی کشورهای خارجی شود تا در امان باشد.
وی تصریح کرد که نمیخواهد تا مانند عمو ، خواهر ، برادرش که در جنگ ها کشته شده اند او هم عضوی از خانواده اش را از دست دهد.
نثار احمد جامی یکی از سمساران هرات در این مورد گفت: روزانه 5 تا 10 خانواده به سمساریهای هرات مراجعه میکنند و لوازم خانگی خود را به فروش میرسانند و اجناس انها در مغازه ها به دیگر خانواده هایی که نیاز دارند فروخته میشود.
جامی بیان داشت که بیشتر خانواده ها به دلیل نگرانی از وضعیت زندگی خود در هرات اقدام به این کار میکنند و با قیمت مناسب اجناس خود را میفروشند.
سید اشرف سادات فعال مدنی در هرات با اشاره به سردرگمی روند مذاکرات صلح و افزایش خشونت ها در افغانستان بر آن تاکید داشت که این چالشها سبب شده است تا بسیاری از خانواده ها به دلیل فقر، بیکاری و ترس از آینده خود سرمایه های خود را خارج کنند و به دنبال زندگی بهتر باشند.
گفتنی است که با آغاز فصل تازه مهاجرت شهروندان افغانستان به دلیل ناامنی ها و افزایش خشونت ها ، ده ها خانواده افغانستان را به مقصد کشورهای همسایه و دیگر کشورهای خارجی ترک میکنند.
انتهای پیام