به گزارش «شیعه نیوز»، علیرضا رشیدیان در جریان سفری یک روزه به سیستان و بلوچستان بعد از کلنگ زنی ساختمان جدید مدیریت حج و زیارت این استان در نشست با کارگزاران و دفاتر زیارتی، نمایندگی بعثه رهبری و برخی ادارات و ارگانهای مرتبط افزود: نخستین جمع بندی این بازنگری طی جلسهای به نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ارائه شد.
وی تصریح کرد: یکی از رویکردهای ما در این اقدام آن است که در عین آنکه تولی گری حج و زیارت بر اساس قانون و ابلاغات مقام معظم رهبری را برعهده داریم تصدی امور اجرایی را به بخشهایی از جمله دفاتر زیارتی واگذار نمائیم.
وی عنوان کرد: در این رویکرد دفاتر فعالتر میتوانند ظرفیت و فضای بهتری داشته باشند که به ثبت نام و جذب زائر پرداخته و بنا به خواست زائران بستههای مختلف زیارتی را ارائه دهند.
رشیدیان در بخشی دیگر از سخنان خود به شیوع بحران کرونا و تأثیرات آن بر حوزه زیارت و تعطیلی سفرهای زیارتی اشاره و عنوان کرد: سازمان حج و زیارت نیز با توجه به این بحران و از طرفی موضوع اعزامهای زیارتی و خدمات مربوطه، دستورالعملهای بهداشتی سفرهای حج و عتبات عالیات را با همکاری وزارت بهداشت و هلال احمر تهیه و در اختیار کشورهای هدف قرار گرفت.
وی عنوان کرد: در این راستا در صورت فراهم شدن زمینه از سرگیری این سفرها با توجه به شرایط موجود و دستورالعملهای تهیه شده، آماده اعزام زائران هستیم.
هنوز تاریخی برای مذاکرات حج اعلام نشده است
وی در خصوص موضوع اعزام حجاج تصریح کرد: حج تمتع نیز سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نگردید اما برای حج آتی هنوز تاریخ مذاکرات به هیچ یک از کشورهای اسلامی اعلام نشده در صورتی که در سالهای گذشته مذاکرات در ماه ربیع الثانی انجام میگرفت.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اقدامات سازمان حج و زیارت برای تثبیت ثبت نام حجاجی که سال گذشته نام نویسی کردند اما با تعطیلی حج به این سفر مشرف نشدند، گفت: توانستیم با قیمت مصوب ارز مورد نیاز این تعداد از حجاج را خریداری کنیم که این برنامه ریزی در جلوگیری از افزایش هزینههای این افراد برای حج آتی بسیار مؤثر بود.
سفرهای عتبات منتظر تصمیم ستاد ملی کرونا
رشیدیان درباره چگونگی از سرگیری عتبات عالیات و برنامههای انجام شده در این رابطه گفت: بدین منظور جلسهای با وزیر بهداشت و معاونان این وزارتخانه برگزار شد و موافقت کلی وی با اعزام زائران به صورت محدود و بر اساس پروتکلهای بهداشتی اخذ شد.
وی عنوان کرد: اما این موضوع در مرحله بعد به موافقت کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی کرونا موکول شد که کلیات آن در این کمیته مصوب شد و منتظر مصوبه ستاد ملی کرونا هستیم؛ ضمن اینکه مذاکرات برای از سرگیری اعزامها در کمیسیون مشترک ایران و عراق نیز صورت گرفته است.
مرحله دوم برخورداری دفاتر زیارتی از تسهیلات کرونایی
وی با بیان اینکه شرایط پدید آمده بعد از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دفاتر زیارتی بیشترین خسارت را به دفاتر و کارگزاران در این حوزه وارد کرده، به اقدامات صورت گرفته همانند اعطای تسهیلات به کارگزاران و دفاتر زیارتی اشاره کرد.
وی افزود: با همت ستاد ملی کرونا از محل تسهیلات واحدها و بخشهای آسیب دیده از کرونا، تسهیلاتی را برای دفاتر و کارگزاران زیارتی دریافت کردیم که در مرحله نخست دفاتر زیارتی ۱۶ میلیون و کارگزاران ۶ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند و در مرحله دوم نیز که به تازگی ابلاغ شده دفاتر زیارتی ۱۲۰ میلیون تومان و کارگزاران ۲۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت میکنند.
وی با اشاره به دیگر اقدامات برای کاهش هزینههای دفاتر زیارتی گفت: مصوب شد تا در صورت درخواست دفاتر زیارتی فعالیت آنها ۳ تا ۶ ماه تعلیق شود تا هزینهای بر آنان تحمیل نگردد.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین گفت: طی مصوبهای مقرر شد تا دفاتر زیارتی متراژ محل خود را از ۴۰ متر به ۳۰ متر کاهش دهند یا اینکه دو دفتر در یک محل تجمیع شوند تا بار هزینههای مالی دفاتر کمتر شود.
وحدت کلمه رمز تداوم پیروزی و عزت ملت، کشور و نظام ما
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با تبریک ایام الله دهه فجر و سالروز ولادت فاطمه زهرا (س) و روز زن و مادر؛ خداباوری و خودباوری را محصول تفکر انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: توکل بر خدا و خود باوری به همراه اهتمام بر اینکه «ما می توانیم»، بزرگترین درس و آموزه انقلاب و امام خمینی بود.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب و رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه رمز پیروزی ملت ایران در تمامی صحنهها، ایمان و اتحاد کلمه بوده است، افزود: این ملت فراتر از قومیت، زبان، جغرافیا و تفاوتها در کنار هم و بر اساس ایمان و وحدت کلمه به موفقیت رسیدند و پیروزی انقلاب اسلامی را رقم زدند و امروز نیز رمز پیروزی و تداوم انقلاب و عزت ما مبتنی بر همین ایمان و وحدت است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در توجه به بانوان و ارتقا جایگاه آنان در جامعه گفت: انقلاب اسلامی ظرفیتی را پدید آورد و موجب شد بانوان این مرز و بوم در عرصههای مختلف از جمله علمی بدرخشند که نمونه آن حضور پررنگ بانوان در دانشگاهها و نیز حوزه بهداشت و درمان بود که در بحران کرونای اخیر این نقش در درمان بیماران بسیار مشهود بود.
رشیدیان در ادامه همچنین با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در احیای سازمان حج و زیارت افزود: در سالهای قبل از پیروزی انقلاب هیچ نظم و استحکامی در حوزه حج و زیارت و اعزام زائران به سفرهای زیارتی وجود نداشت و وضعیت آشفته و بی سر و سامانی در این حوزه مشهود بود.