به گزارش«شیعه نیوز»، کمیته ضد تبعیض آمریکایی ـ عربی (American-Arab Anti-Discrimination Committee) در بیانیهای با استقبال از لغو قانون ممنوعیت سفر مسلمانان از سوی بایدن اعلام کرد: تعهد بایدن به وعده خود برای لغو قانون مسافرتی ترامپ علیه مسلمانان نشانگر رویکرد جدیدی در سیاستهای دولت جدید آمریکا و دور شدن از سیاستهای سختگیرانه و ضداسلامی دولت ترامپ است.
برای رامز الغزالی، مهاجر سوری که به دلیل ممنوعیت سفر، یک سال از همسرش دور افتاده بود، این تصمیم مانند این بود که کسی بالاخره تخته سنگی را که سالها روی سینهاش قرار داشت، برداشته است. اما او میگوید که اقدامات اجرایی بایدن نمیتواند خسارات وارد شده به واسطه این ممنوعیت را که منتقدان آن را نژادپرستانه، بیمعنی و غیرانسانی میدانند، جبران کند.
الغزالی که امیدوار است پدر و مادرش بهزودی بتوانند از ایالات متحده دیدن کنند و نوزادش را ببینند، گفت: این ممنوعیت لغو خواهد شد اما هیچ کس نمیتواند احساسات و عواطف ما و زمانی را که از هم جدا افتاده بودیم، از یاد ببرد. وی گفت که ویزای مهاجرتی مادرش به دلیل ممنوعیت توقیف شده است.
الغزالی ادامه داد: این همچنان بخشی از زندگی و تاریخ ما خواهد بود. ما از تحریم مسلمانان جان سالم به در بردیم اما هنوز از آسیبهای جانبی آن رنج میبریم.
طی چهار سال گذشته بیش از ۴۱ هزار درخواست ویزا به دلیل قانون ممنوعیت سفر رد شده است. این سیاست همچنین مانع از انجام برخی معالجات پیشرفته مثلاً جراحیهای نجاتدهنده برای بیماران کشورهای ممنوعه شد و در عین حال کادر درمانی خود آمریکا را طی بیماری همهگیر کرونا محدود کرد.
فرحانه خرا، مدیر اجرایی سازمان Muslim Advocates میگوید: این یک پیروزی بیسابقه برای مسلمانان و متحدان آنها است که برای اعتراض به این ممنوعیت به فرودگاهها رفتند و هرگز جنگ و سازماندهی را برای پایان دادن آن متوقف نکردند.
این حکم همچنین به وزارت امور خارجه دستور میدهد تا روند صدور ویزا را برای شهروندان این کشورها مجدداً شروع کند و خواستار بازنگری در اقدامات سختگیرانه دولت ترامپ و طرحی برای اصلاح آسیبهای ناشی از ممنوعیت است.
قانون ممنوعیت سفر که اوج تبلیغات انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۵ برای قطع کامل ورود مسلمانان به آمریکا بود، ابتدا ورود مسافران از هفت کشور با اکثریت مسلمان را ممنوع کرد.
زهرا بیلو، مدیر اجرایی شورای روابط آمریکایی ـ اسلامی شعبه سانفرانسیسکو میگوید: بایدن باید روند زندگیهای مختل شده را اصلاح کند. وی افزود: دهها هزار نفر از افراد متأثر از این قانون، اکنون این فرصت را خواهند داشت كه در دوران شادی و دشواری در كنار خانوادههای خود باشند. گرچه میدانیم کار ما به پایان نرسیده است اما امروز ما از تلاشهای قهرمانانه بسیاری که طی چندین سال گذشته در تلاش برای لغو تحریمهای مسلمانان انجام شدهاند تجلیل میکنیم.
بایدن همچنین اعلام کرد که قانون شهروندی آمریکا را به کنگره ارسال خواهد کرد. این قانون مانع از اعمال قوانین مشابه تبعیضآمیز از سوی رؤسای جمهور آمریکا در آینده میشود.
ائتلاف No Muslim Ban Ever از دولت بایدن خواسته است تا پناهندگان بیشتری را از کشورهای تحت تأثیر این ممنوعیت بپذیرد و دستور بررسی سریع ویزا برای کسانی را که به خاطر این ممنوعیت رد شدهاند، صادر میکند.
خرا گفت: افرادی که از این ممنوعیت آسیب دیدهاند، هنوز هم باید در یک میدان مین بوروکراتیک که از سوی دولت ترامپ کار گذاشته شده است، حرکت کنند. دولت بایدن باید اقدامات اداری گستردهای را برای رفع این موانع و پیوستن اعضای دورافتاده خانوادهها در اسرع وقت انجام دهد.
لیندا سرسور، مدیر سازمان MPower Change، میگوید: در حالی که ما از این اقدام حیاتی استقبال میکنیم، اما میدانیم که کافی نیست. ما نمیخواهیم فقط به چهار سال پیش برگردیم بلکه میخواهیم از طریق اقدامات فوری مانند توقف اخراج و آزاد کردن مردم از زندانهای پلیس اداره مهاجرت، تحول واقعی برای همه جوامع مهاجر را تضمین كنیم.