شیعه نیوز: متخصصان تغذیه به طور گسترده به گنجاندن ماست در رژیم غذایی تاکید دارند همچنین تحقیقات متعدد فواید ماست برای سلامت بدن را تایید کرده است. با این حال، اگر از آن دسته افرادی هستید که به دلیل خواص این لبنیات آن را مصرف میکنید، شاید بهتر باشد در این زمینه تجدید نظر کنید.
تحقیقات دانشمندان اسپانیایی نشان میدهد مصرف ماست هیچ تاثیر قابل توجهی در سلامت عمومی بدن ندارد. در این پژوهش دانشمندان به مدت ۴ سال اقدام به تحت نظر قرار دادن ۴ هزار نفر کردند. شواهد نشان داد مصرف مدوام ماست باعث بهبود کیفیت سلامت این افراد نشده است.
با این حال، برخی متخصصان این یافتهها را به طور عمومی قبول ندارند. آیا واقعاً ماست برای سلامت بدن مفید نیست؟ کلیسم، پروبیوتیک (باکتریهای مفید دستگاه گوارش) و دیگر مواد مغذی موجود در ماست هیچ تاثیری بر سلامت و تندرستی بدن ندارند؟
واشتی وربوسکی، یکی از متخصصان در پاسخ میگوید: نخست باید این نکته را در نظر داشت که تحقیقات دانشمندان اسپانیایی تنها به سنجش ادراکات فردی اشخاص که همان «تاثیر مصرف ماست بر کیفیت زندگی» است، پرداخته اند. این مطالعه به سنجش واقعی تراکم استخوان افراد طی این مدت یا تاثیرات افزایش پروبیوتیک دستگاه گوارش اقدام نکرده است.
او افزود: تمام چیزی که این تحقیق میگوید این است که مصرف ماست نمیتواند تاثیری در ادراک فرد نسبت به کیفیت زندگی داشته باشد.
یکی دیگر از مواردی که در این پژوهش مورد توجه دانشمندان قرار نگرفته است، نوع مختلف ماستهایی است که مصرف میشود. هم اینک ماستهای متنوعی در بازار موجود است که به برخی از آنها شکر افزوده میشود.
محققان اسپانیایی اعلام کردند در سنجش افراد نوع ماست افزوده شدن شکر به آن را بررسی نکرده اند. در صورتی که این افراد از ماستهای حاوی شکر استفاده کرده باشند، ممکن است این امر تاثیر متفاوتی بر درک آنها از کیفیت سلامتشان داشته باشد.
یکی از متخصصان تغذیه در این باره میگوید: بسیاری از ماستهایی که امروزه در قفسه فروشگاهها وجود دارد طعم دار هستند. این بدان معناست که به آنها به صورت مصنوعی شکر یا شیرین کننده افزوده شده است. این افزودنیها منجر به تغذیه باکتریهای مخرب در دستگاه گوارش میشود و عملکرد پروبیوتیکها (باکتریهای مفید) را تضعیف میکند.
از این رو، نمیتوان این ادعای محققان اسپانیایی مبنی بر بی فایده بودن مصرف ماست بر سلامت بدن را قبول کرد.