به گزارش «شیعه نیوز»، در پی اعتراضات گسترده مسلمانان سریلانکایی به سوزاندن اجباری اجساد متوفیان کرونایی، انجمن پزشکان سریلانکا به متوفیان مسلمانی که بر اثر کرونا فوت میشوند، اجازه مشروط برای تدفین آنها را داده است.
پس از چند ماه کشمکش برای تدفین متوفقان کرونایی آنها، میان مردم مسلمان و مسیحی سریلانکا از یک سو و جامعه پزشکی این کشور از سوی دیگر، سرانجام انجمن پزشکی سریلانکا (CCPSL) با تدفین اجساد متوفیان مسلمان و مسیحی که بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند، به صورت مشروط موافقت کرده است.
انجمن پزشکی سریلانکا اعلام کرد که مسلمانان و مسیحیان در صورتی میتوانند مردگان کرونایی خود را دفن کنند که همه قواعد بهداشتی و پروتکلهای مربوط به آن رعایت شود.
انجمن مزبور موافقت خود را با در نظر گرفتن قوانین بهداشتی که نهادهای بینالملی مانند سازمان بهداشت جهانی، سازمان ملل، مرکز اروپایی پشیگیری از بیماریها و مقابله با آن در ارتباط به متوفیان کرونایی، اعلام کرده است.
بنا به این گزارش، از جمله شروط تدفین متوفیان کرونایی این است که از مرگ فرد مبتلا به کرونا ۲۴ ساعت بیشتر سپری نشده باشد و علاوه بر آن، جسد متوفی تحویل بستگان و خانواده نشده باشد.
رئوف حکیم، رئیس حزب کنگره اسلامی سریلانکا روز جمعه گذشته در اعتراض به سوزندان اجساد مردگان کرونایی گفت که سوزاندن اجباری اجساد آنها، اقلیتهای کشور را از انجام مناسک دینی و مذهبی باز میدارد و این تصمیم با انگیزههای سیاسی اتخاذ شده است.
اقلیت مسلمان در سریلانکا اعلام کردند که دولت این کشور از شرایط بحرانی کرونا برای تبعیض علیه مسلمانان سوء استفاده و مسلمانان را وادار میکند که اجساد قربانیان را بسوزانند؛ واقعیتی تلخ که با خشم و اعتراض جامعه اسلامی این کشور روبرو شده است.
خانوادههای مسلمان سریلانکا پیش از این اعلام کرده بودند که مقامات کشورشان آنها را وادار میکنند تا اجساد افراد متوفی مبتلا به ویروس کرونا را بسوزانند. این خانوادهها گفتند که این بخشی از سلسله تلاشهای گروه قومگرای «سینهالی» برای ارعاب و وحشتافکنی بین مسلمانان است. سینهالیها اکثریت جمعیت کشور سریلانکا را تشکیل میدهند.
علیرغم اینکه آمار قربانیان در سریلانکا پایین و ۱۱ نفر بوده است، برخی رسانههای اجتماعی این کشور از زمانی که نخستین فرد مسلمان جان خود را بر اثر کرونا از دست داد، در تلاشاند که مسلمانان را مقصر انتشار ویروس کرونا جلوه دهند، از همین روی، برخی مقامات سریلانکایی بر این باورند که دولت تصمیم خود را در چارچوب «برنامه سیاسی تاریک» اتخاذ کرده است که باعث تقسیم قومی کشور میشود.