۰

وسایل چوبی منزلتان را خودتان رنگ کنید

ترفند هایی ساده برای رنگ کردن وسایل چوبی قدیمی و کهنه در خانه وجود دارد که می توانید با استفاده از آن ها لوازم چوبی را تغییر رنگ داده و مجددا استفاد کنید.
کد خبر: ۲۴۷۵۹۴
۱۱:۲۱ - ۰۹ دی ۱۳۹۹

شیعه نیوز: بسیاری از وسایل چوبی در منازل ما وجود دارد که کهنه و قدیمی شده است اما شما به علت های گوناگون دوست ندارید که آنها را دور بریزید و وسایل دیگری را جایگزین کنید. شما می توانید با رنگ کردن و تغییر دادن این وسایل را به شکلی جدید در بیاورید.

بسیاری از افراد برای رنگ کردن وسایل چوبی با مشکلات زیادی مانند ورقه ورقه شدن رنگ یا صاف نبودن سطح وسیله برخورد می کنند و علی رغم میل خود مجبور به دور انداختن وسایل چوبیشان می شوند.

روش های مختلفی برای رنگ آمیزی وسایل چوبی وجود دارد که اگر اصولی و با دقت و حوصله انجام گیرد وسیله کهنه شما را نو و زیبا می سازد و شما را از یک خرج بیهوده می رهاند. در این مطلب دنیای مد نمناک شما را با چگونگی رنگ کردن وسایل چوبی آشنا می کنیم و به شما کمک می کنیم تا وسایلتان مدت زیادتری عمر کنند.

طریقه رنگ کردن وسایل چوبی
ابتدا زیر سازی کنید:

برای اینکه در رنگ آمیزی وسایل چوبی به نتیجه خوبی برسیم لازم است پیش از شروع کار با حوصله برای زیرسازی وقت بگذاریم و به تعمیر و بررسی جزئیات شیء بپردازیم.

حرفه ای ها سمباده کشی سطح و پرکردن برآمدگی های ایجاد شده در سطح وسیله را از رازهای مهم رسیدن به نتیجه ای مطلوب در رنگ آمیزی وسایل چوبی می دانند و این کار را پیش از آستر و هم بین لایه های آستر انجام می دهند.

برای سمباده کشی قسمت های کوچک وسیله بهتر است از سمباده دستی و برای سمباده کشی اشیاء بزرگ بهتر است از سمباده های برقی استفاده کنید.
ذرات باقیمانده از سنباده کشی را تمیز کنید:

با استفاده از پارچه یا دستمال تمیز سطح سنباده کشی شده را تمیز کنید تا ذرات اضافی از روی آن پاک شوند. برای این کار از دستمال های پارچه ای استفاده نمایید و هرگز از دستمال کاغذی استفاده نکنید زیرا دستمال کاغذی خرد شده و پرزهای آن روی سطح چوبی باقی می ماند.

به آستر کشی بپردازید:

سپس روی سطح چوب دست بکشید تا یکدست و صاف باشد سپس یک لایه آستر (بتونه ) با کیفیت به عنوان اولین لایه روی سطح چوب بکشید، دقت کنید که رنگ بتونه در رنگ آمیزی نهایی تاثیرگذار است بنابراین بهتر است قبل از بتونه کردن از فردی با تجربه درباره رنگ بتونه سوال کنید. بعد از خشک شدن کامل بتونه، قطره های خشک شده اضافی و جا مانده را مجدد سنباده کشیده و با پارچه تمیز کنید.
حالا نوبت به رنگ آمیزی می رسد:

پس از آستر کشی به رنگ آمیزی بپردازید به طوری که به نتیجه مطلوب برسید. با استفاده از غلطک فوم رنگ لاتکس را روی سطح وسیله چوبی تان بزنید. آن را برای سه لایه نازک رنگ تکرار کنید و بین هر لایه از رنگ بین 6 تا 8 ساعت صبر کنید تا رنگ ها خشک شوند. بعد از خشک شدن هر لایه، اگر قطره و یا ذرات اضافی مشاهده کردید، حتما آن را سنباده بزنید و با دستمال تازه ای تمیزش کنید.

از لایه محافظ استفاده کنید:

با استفاده از یک غلطک فومی جدید، لایه محافظ را که پایه آب دارد، به آرامی و با دقت روی وسیله بزنید تا از بوجود آمدن حباب جلوگیری شود. سپس 72 ساعت صبر کنید تا چوبتان کاملا خشک شود، خشک نشدن چوب سبب می شود سطح آن چسبناک گردد.
چوب را رنگ روشن بزنیم؟

برای رنگ آمیزی وسایل چوبی، رنگ های مختلفی وجود دارند که بسته به نوع رنگ آمیزی انتخاب می شوند. مثلا اگر چوب ما خوش نقش باشد و بخواهیم نقوش آن به چشم بیاید باید از رنگ های روشن استفاده کنیم و اگر بخواهیم چوبی که نقوش جالبی ندارد و بتونه هم شده است را رنگ کنیم باید از رنگ هایی استفاده کنیم که سطح کار را بپوشانند تا زیر کار دیده نشود.

رنگ کردن مبلمان و وسایل چوبی

ابتدا سطح چوب را به وسیله سمباده کشی صاف و یکدست نمایید.
سپس روی سطح چوب با یک قلم مو یک لایه آستر (بتونه) پیاده کنید ویک شب اجازه دهید تا خشک شود.
در این مرحله شما دوباره باید سمباده بکشید با این تفاوت که این بار روی اولین لایه آستر را که کاملا خشک شده به آرامی سمباده می کشید تا بتونه اضافی آن جدا شده و کاملا صاف و یکدست شود. سپس روی لایه اول استر دومین لایه را پیاده کنید و اجازه دهید یک شب بماند تا خشک شود.

با یک قلم مو روی سطح چوب یک لایه از رنگ اصلی می زنیم و صبر می کنیم تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن رنگ شروع به سمباده کشی آرام می کنیم تا ذرات اضافی کنده شوند سپس لایه دوم رنگ را روی سطح می زنیم و اجازه می دهیم تا خشک شود.

در این مرحله نوبت اسپری پلی اورتان روی سطح می رسد. پس از اسپری آرام پلی اورتان روی سطح اجازه دهید خشک شود سپس دوباره پلی اورتان را روی سطح اسپری نمایید بگذارید خشک شود.

شما با رعایت این اصول می توانید یک شیء چوبی قدیمی را بار دیگر نو و زیبا نمایید و در دکوراسیون از آن استفاده کنید.

نکته: بهتر است اسپری کردن را از پایین ترین قسمت وسیله شروع و هر قسمتی را که اسپری می کنید فاصله اسپری از وسیله را بیشتر کنید.

رنگ کردن وسایل چوبی با مواد طبیعی

چای و قهوه ماده ای به نام تانن (که خود نوعی رنگ است) در ترکیب با سرکه واکنش داده و رنگ طبیعی ایجاد می کند. وسایل چوبی خام و رنگ نشده را با چای یا قهوه و سرکه به طریقه زیر رنگ کنید:
وسایل مورد نیاز:

سرکه سفید
سه عدد چای کیسه ای یا یک فنجان قهوه
دوعدد قلم مو رنگ
کاغد سمباده
پارچه تمیز
دوعدد سیم ظرفشویی
دوعدد ظرف شیشه ای در دار

روش انجام:

یکی از شیشه ها را با سرکه پر کنید و دو سیم ظرفشویی را حداقل 24 ساعت و حداکثر 72 ساعت درون آن قرار دهید.
به طریقه بالا سمباده زنی کنید.
چای یا قهوه را با چهار لیوان آب جوش در دم کنید و بگذارید تا خنک شود.
قبل از شروع به رنگ آمیزی قسمتی از چوب زیرین را با چای یا قهوه رنگ کنید.
پس از اطمینان از رنگ، قلم مو را درون شیشه حاوی چای یا قهوه زده و بر روی چوب بکشید.
پس از جذب شدن رنگ، قلم مو دیگری را برداشته و درون ظرف سیم ظرفشویی و سرکه کرده و روی چوب بزنید.
اجازه دهید تا رنگ کاملا خشک شود و بعد با کاغذ سمباده روی آن را صاف کنید.
در پایان از جلا دهنده یا واکس چوب برای تمیز و براق کردن وسیله استفاده کنید.

رنگ کردن چوب به صورت چرمی

برای نقاشی سطوح چوبی تکنیکی وجود دارد تا جلوه کار زیباترشود و نتیجه کار جلوه ای شبیه چرم داشته باشد. برای رنگ آمیزی چوب به صورت چرم شما به مقداری مایع براق کننده و رقیق کننده رنگ (تینر) احتیاج دارید.

رنگ هایی مانند قهوه ای تیره، قهوه ای مایل به قرمز و… را می توانید برای این تکنیک استفاده کنید ولی این رنگ ها باید تیره تر از رنگ زمینه باشند. برای اجرای این تکنیک ابتدا وسایل چوبی را آنگونه که در ابتدای مطلب توضیح دادیم رنگ می کنید و سپس این تکنیک را پیاده می کنید.

نحوه اجرای تکنیک رنگ آمیزی چرمی:

پس از رنگ آمیزی وسایل چوبی و خشک شدن سطح آن ابتدا نسبت های مساوی از مایع لعاب (براق کننده) و رنگ قهوه ای و رقیق کننده رنگ را با هم مخلوط می کنیم.
نوار چسبی را دور تا دور سطح مورد نظر را با در نظر گرفتن حاشیه می چسبانیم.
به وسیله یک قلم مو محلول براق کننده به سطح چوب می زنیم.

در این مرحله هنگامی که هنوز سطح چوب خیس است روزنامه ای را روی آن قرار می دهیم و بعد از چند ثانیه بر می داریم و دوباره روی همان قسمت می گذاریم. برای تمام قسمت های سطح این کار را انجام دهید.
دستمال نرمی را جمع می کنیم و در حالی که هنوز سطح خیس است روی سطح قرار داده و به آرامی ضربه می زنیم سپس اجازه می دهیم تا رنگ خشک شود و چسب دورتادور سطح راباز می کنیم.

برای زیبا شدن کار و جلا دادن به سطح چوب یک یا دو لایه واکس روی سطح کار می زنیم. اگر می خواهید که سطح چوب شما جلوه ای حرفه ای تر داشته باشد قبل از واکس، یک لایه پولیش روغنی روی سطح بمالید، این کار به عمر وسایل چوبی نیز می افزاید.

وسایل چوبی بزرگ را به این صورت رنگ کنید

چنانچه در نمناک اشاره شده است برای رنگ کردن وسایل بزرگی مانند تخت خواب یا دراور لباس دیگر اسپری های کوچک جواب گوی نیازتان نیست و بهتر است به سراغ پیستوله بروید.هنگام رنگ زدن وسایل چوبی با پیستوله بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید:

برای جلوگیری از خطرات حتما از ماسک، دستکش و عینک استفاده کنید.
چند بار رنگ زدن با پیستوله را روی یک سطح دیگر امتحان کنید تا از کارکرد صحیح پیستوله اطمینان یابید.
ابتدا وسیله چوبی را به طریقه بالا یک یا چند لایه رنگ آستری بزنید.
قبل از قبل از شروع کار فشار پیستوله را تنظیم کنید. فشار دستگاه بهتر است بین 12 الی 25 پوند بر اینچ مربع باشد.
رنگ روغن برای پیستوله به مراتب آسان تر است اما در صورت استفاده از رنگ های دیگر غلظت آن را با تینر به حد مطلوب برسانید.

منبع : نمناک

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: