به گزارش «شیعه نیوز»، «حسن شاکر الکعبی» رئیس فراکسیون پارلمانی بدر عراق، امروز اعلام کرد که «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح از نخستین افراد خواستار ترمیم و احیای ائتلاف شیعیان و ایجاد همگرایی میان گروههای سیاسی با هدف اخراج اشغالگر آمریکایی است.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» توضیح داد: هادی العامری، نخستین کسی بود که خواستار ترمیم و احیای ائتلاف شیعیان برای اتخاذ مواضع و تصمیمات یکپارچه و متحد شد. هدف از احیای ائتلاف شیعیان، وحدت تصمیمگیری مقابل دشمنان داخلی و خارجی عراق و تلاش برای اخزاج اشغالگر از اراضی این کشور است.
رئیس فراکسیون بدر تاکید کرد: باید بر اساس اصول و چشماندازهایی که کسی نتواند از آن عبور کند، ائتلاف شیعیان احیا شود. درخواستها برای ترمیم ائتلاف شیعیان یک طرح ابتکاری قدیمی است و نخستین کسی که بر آن تاکید داشت، شخص العامری بود.
روز یکشنبه گذشته، «حسین المالکی» نماینده ائتلاف دولة القانون به رهبری «نوری المالکی» از احتمال احیای ائتلاف بزرگ و جامع «التحالف الوطنی» (همپیمانی ملی) خبر داد و در توضیح آن به وبگاه «البغداد الیوم» گفت که گروههای هفتگانه شیعه (سائرون، بدر، دولة القانون، النصر، الحکمة، الفضیلة و صادقون) دو ماه پیش توافق کردند نشست کمیته هفتگانه را که مدتها برگزار نشده بود را از سرگیرند. او هدف اصلی این کمیته را از بین بردن اختلافات و دوری از حملات رسانهای به یکدیگر پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی عنوان کرد.
وی افزود که کمیته هفتگانه در نشستهای پیشین خود در خصوص چگونگی حضور و مشارکت در انتخابات پارلمانی سال آتی و اینکه آیا هر گروهی به صورت جداگانه یا در قالب ائتلافها حضور یابد، بحث و تبادل نظر شد. همچنین گروههای سیاسی توافق کردهاند که هر حزب و گروهی حق دارد آزادانه نوع مشارکت خود را در انتخابات تعیین کند.
به گفته وی ایده برگزاری دوباره نشست کمیته هفتگانه پس از اعتراضات سال گذشته طرح شد. اعتراضاتی که به عقیده المالکی موجب بدنامی برخی گروههای سیاسی شیعه شد و از این رو این ایده که گروههای شیعی باید در یک قالب گرد هم آیند، مطرح شد.
این نماینده عراقی افزود: «در این کمیته "نوری المالکی" رئیس ائتلاف دولت قانون، "هادی العامری" رهبر سازمان بدر، "قیس الخزعلی" رهبر جنبش عصائب اهل الحق، "عبدالحسین الموسوی" از فراکسیون الفضیله، سید "عمار الحیکم" از جریان حکمت، "حیدر العبادی" از ائتلاف النصر و نمایندگانی از ائتلاف السائرون به رهبری مقتدی صدر حضور دارند.»
پس از آن ائتلاف «عراقیون» به ریاست «سید عمار الحکیم» نیز درخواستها برای احیای ائتلاف شیعیان را واقعی و در چارچوب توافقات ملی توصیف کرد.
ائتلاف «التحالف الوطنی»، مصداق وحدت تمامی گروههای شیعه پس از سقوط صدام بود که در سال ۲۰۰۵ تشکیل شد و تمامی گروههای سیاسی شیعه ذیل یک ائتلاف در انتخابات پارلمانی حضور یافتند.
اما در این میان برخی نمایندگان عراقی مانند «رسول راضی» از رهبران حزب الدعوه میگویند که در انتخابات آتی پارلمانی عراق، هر گروه سیاسی به صورت جداگانه در انتخابات حضور خواهد یافت و پس از مشخص شدن نتیجه رأیگیری و میزان رأی هر گروه، ائتلافها برای تشکیل دولت شکل میگیرد و ائتلافی پیش از برگزاری انتخابات تشکیل نخواهد شد.