۰

جاذبه های گردشگری طبس

در ادامه اين مطلب جاذبه های گردشگری طبس را معرفی می نماییمو
کد خبر: ۲۴۵۰۸۸
۱۶:۱۴ - ۱۰ آذر ۱۳۹۹

شیعه نیوز: شاید با شنیدن نام طبس به یاد یک شهرکویری و بیابانی می افتید که در عرصه گردشگری حرفی برای گفتن ندارد، اما بگذارید همین جا به شما بگوییم که سخت در اشتباهید! طبس اگرچه شهرستانی کویری در استان خراسان جنوبی است، ولی تعداد و تنوع و زیبایی شگرف جاذبه های طبیعی گردشگری در پهنه وسیع این شهرستان به اندازه ای زیاد است که گردشگران آن را شگفت زده می کند. اگر نظری غیر از این دارید، این مطلب را بخوانید تا متقاعد شوید طبس یک بهشت گردشگری است.

یکی از مقاصدی که می توانید برای سفر نوروزی تان روی آن برنامه ریزی کنید و البته پشیمان نشوید، طبس است. ما در این نوشتار قصد داریم زیبایی های این پهنه جذاب را برایتان بازگو کنیم و آن را به اختصار به شما معرفی کنیم.

باغ گلشن
باغ گلشن یکی از باغ های نادر ایرانی است که آب جاری دائمی در آن جریان دارد. باغ گلشن که از جمله باغ های طبقاتی به شمار می رود، حوضی بزرگ را در میان خود گرفته است که معمولا پلیکان هایی در آن شنا می کنند. در این باغ گونه های مختلف گیاهان سازگار با اقلیم های متفاوت آب و هوایی وجود دارد.

انواع درختان نخل تزئینی، کاج، نارنج، پرتقال، انگور و انواع گل های زینتی، این باغ را به یکی از بی نظیرترین و رویایی ترین باغ های کشور تبدیل کرده است که در ایام نوروز پذیرای جمعیت قابل توجهی از مهمانان نوروزی است.

آستان مقدس امامزاده حسین بن موسی الکاظم (علیه السلام)
امامزاده حسین بن موسی الکاظم (علیه السلام) از جمله امامزادگانی است که مورخان آن را از فرزندان بلافصل امام موسی کاظم (علیه السلام) دانسته اند.با توجه به برخی از اسناد، زمان بنای اولیه مزار این امامزاده در قرن پنجم هجری بوده است.

این امامزاده فضایی بسیار وسیع و زیبا دارد و اغلب مسافرانی که قصد سفر به مشهد مقدس را دارند، حتما شبی را در جوار برادر امام رضا (علیه السلام) به صبح خواهند رساند.فضای این امامزاده با درختان نخل به زیبای تزئین شده و حوض ها و فواره ها فضایی بسیار زیبا ایجاد کرده است.

چشمه آب گرم و سرد مرتضی علی
چشمه آبگرم «مرتضی علی» در فاصله 27 کیلومتری طبس و در مسیر گردشگری روستای «خرو» واقع شده است. وجود این چشمه جوشان با 2 نوع آب گرم و سرد در کنار هم، در دل کویر ایران باعث تعجب و شگفتی گردشگران می شود. پس از گذر از شهر طبس، برای رسیدن به این چشمه، بخشی از مسیر را باید پیاده طی کرد که عمده آن یک مسیر آبی است. در طول مسیر چشمه آبگرم «مرتضی علی»، دیواره های بلند دره مانندی در دو طرف خودنمایی می کند و روی این دیواره ها حفره هایی است که به نظر می رسد با نظم خاصی بنا شده است. پس از دقایقی پیاده روی به منطقه ای می رسیم که چشمه های متعدد آب، به ویژه چند چشمه آب گرم و سرد قرار دارد و بزرگ ترین آن ها از درون حفره ها نشات می گیرد که به «حمام مرتضی علی» معروف شده است.

غلظت بیشتر آب گرم و تفاوت ساختاری آن با آب سرد جاری در كف رودخانه، باعث می‌شود كه این آب‌ها تا مسافت حدود ۳۰۰ متری بستر رودخانه هم پیش بروند، در حالی كه به طور كامل با هم مخلوط نشده‌اند و در بستر رودخانه قابل تفكیك هستند. به این ترتیب در یك طرف رودخانه آب سرد و در طرف دیگر آب گرم جریان دارد و می‌توان یك پا را در طرف گرم رودخانه فرو برد و پای دیگر را در طرف سرد رودخانه گذاشت. پدیده‌ نادری كه شاید در هیچ نقطه دیگر كشور فرصت تجربه آن را نداشته باشید!

طاق شاه عباسی
در فاصله ‪27‬ کیلومتری شهر طبس سفر و در تنگه ای بالاتر از چشمه آب گرم مرتضی علی (علیه السلام)، می توانید طاق شاه عباسی را که به سد شاه عباسی هم معروف است، ببینید. طاق شاه عباسی پر رکوردترین بنای تاریخی ایران است! سدی با 60متر ارتفاع که نه تنها لقب قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین سد قوسی جهان را با خود یدک می کشد، بلکه به مدت 550 سال هم به عنوان بلندترین سد در جهان شناخته می شد. اما سد شاه عباسی یک لقب دیگر هم دارد که هنوز هیچ سدی موفق به تصاحب آن نشده است: نازکترین سد جهان که به خاطر عرض تاج یک متری اش به این نام شناخته می شود!‬

کال جنی
«کال جنی» یا «دره جن ها» دره ای است که در شمال طبس و در اطراف روستای ازمیغان است و 35 کیلومتر با شهرستان طبس فاصله دارد. دره ای زیبا و حیرت انگیز که بومیان قدیمی آن را «دره جن ها» نامیده اند و آن را خوف انگیز و محل زندگی ارواح و جن ها می دانستند. برای دست یابی به کف دره نیازمند آشنایی به منطقه است. دره دارای دیواره های بلند و پرشیب است که در طول این دره بر اثر فرسایش باد و آب، نقوش و پستی و بلندیهای شگرف و زیبایی ایجاد شده است. وجود تونل ها و خانه هایی بنام خانه گبرها در دل دیواره ها که برای سکنای زرتشتیان زمان خود ساخته شده است از دیگر جدابیتهای این دره است.

روستای «ازمیغان»
«ازمیغان» از معدود روستاهای کویری است که رودخانه‌ دائمی دارد و به همین دلیل چهره ای دگرگون از روستاهای کویری دارد. این روستا از لحاظ تنوع گیاهی در سطح کشور نمونه است، به نحوی که در این روستا علاوه بر محصولات جالیزی، نخل و مرکبات و سایر میوه‌های هر فصل، برنج نیز تولید می‌شود! شما می‌توانید در روستای ازمیغان طبس کشت برنج و درختان خرما را در کنار یکدیگر مشاهده کنید که تقریباً موضوعی منحصربه‌فرد در کشاورزی است و در کمتر منطقه‌ای اتفاق می‌افتد. از دیگر جاذبه‌های گردشگری ازمیغان، مزار «سید محمد بن جعفر طیار»، «تخت عروس» و آبشار «قدمگاه» و دو خط نوشته شبیه عربی احتمالاً از دوره «محمد بن جعفر طیار» و گونه‌های گیاهی وحشی چون درخت انجیر کوهی با ارتفاع ۲۰ متر و قدمت ۳۰۰ ساله است.

روستای «نایبند»؛ «ماسوله کویر»
روستای نایبند در فاصله 225 کیلومتری جنوب شهر طبس در کنار جاده طبس- کرمان واقع شده است. این روستا در منطقه ای کوهستانی قرار گرفته و ابنیه روستا بر روی صخره ای سنگی با تبعیت از شیب طبیعی زمین، در دامنه کوه بنا شده اند و باغهای مرکبات ، نخل و مزارع در دره مجاور استقرار یافته اند.

سکنه روستا خانه های خود را بدون حد و مرز مشخص با استفاده از گِل و شاخ و برگ درختان با تلفیقی زیبا در شیب کوه و دره ساخته اند، بطوریکه بام یک خانه، نقش حیاط خانه مجاور را ایفا می کند و بر اساس این شیوه معماری، به آن «ماسوله کویر» نیز اطلاق می شود.یکی دیگر از مشخصه های بناهای این روستا، استفاده گسترده از کنگره های مثلثی شکل در نماها و جداره های ساختمانها می باشد که فرم خاصی از بادگیر است.

چشمه معدنی دیگ رستم
چشمه معدنی دیگ رستم در ۲۴۰ کیلومتری طبس بعد از روستای نایبند قرار دارد. این چشمه که آب آن از نوع گوگردی است، یکی از چشمه‌های معدنی مشهور است، به دلیل صدای قل قل آبی است که در حفره‌های لابلای سنگ‌های اتشفشانی و از زیر صخره‌های سنگی به گوش می‌رسد و انسان را به یاد دیگ جوش آب می‌اندازد، دیگ رستم نامیده شده است. حرارت این چشمه در محل جوشش آن بسیار بالاست. اما پس از طی حدود ۲۰۰ متر که گرمای خود را از دست می‌دهد به داخل استخری هدایت می‌شود که می‌توان در آن شنا کرد. این چشمه با امکاناتی همچون رستوران، سرویس های بهداشتی و آلاچیق، روزانه پذیرای گردشگرانی است که با هدف استفاده از این چشمه به این منطقه سفر و یا از این مسیر عبور می کنند.

منبع : تبیان

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: