شیعه نیوز: مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست اظهار داشت: هم مردم بیماری کرونا را جدی نگرفتند و هم برنامه ریزی دقیق و منسجمی برای کنترل بیماری اعمال نشده است که نتایج این اقدامات رشد روزافزون بستری ها و فوتی را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: به غیر از جهش ژنتیکی که سبب سرایت پذیری بیشتر شده، تغییر جدی در ویروس رخ نداده تا مرگ و میر بیشتر را به آن منتسب کنیم، پس رفتار ما عامل مهمی در افسارگسیختگی بیماری در جامعه شده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اگر محدودیت ها با حمایت های مناسب همراه نباشد، انتظار تبعیت کردن مردم را نباید داشته باشیم.
نقاهتگاه برای بیماران سرپایی ایجاد شود
وی با اشاره به اینکه نقاهتگاه برای بیماران سرپایی باید ایجاد شود، گفت: موانع حضور مردم در نقاهتگاه ها باید برطرف شود. بیماران سرپایی به جای نگهداری در منازل باید در نقاهتگاه ها نگهداری شوند.
یونسیان ادامه داد: نگهداری مناسب بیماران در خانه های کوچک، تقریبا نشدنی است و حتی در منازل بزرگ، رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از انتقال ویروسی که واگیری بسیار بالایی دارد، کار بسیار دشواری است.
وی ادامه داد: اگر می خواهیم بیماری را کنترل کنیم، باید تست های کرونا را افزایش دهیم و تا حد امکان بیماران سرپایی را در جایی دور از سایر افراد سالم نگهداری کنیم.
یونسیان ادامه داد: راهنماهای بین المللی هم بر این موضوع تاکید دارند که جداسازی بیماران و نیز قرنطینه افراد تماس یافته با بیماران برای قطع زنجیره انتقال بسیار مفید است و با شناسایی زودرس موارد بیماری، زمینه انتشار آن را از بین می برند.
بیشترین میزان انتقال ویروس کرونا در هفته اول ابتلای بیماری است
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: بیشترین انتقال ویروس کرونا در زمان بروز علائم است. به عبارتی انتقال بیشتر ویروس در هفته اول بیماری رخ می دهد.
یونسیان تاکید کرد: به نظر می رسد انتشار ویروس کرونا در بیماران سرپایی بعد از نقاهت بیشتر است که باید به این مساله توجه شود.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (یکشنبه) اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۸ آبان ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹ هزار و ۲۳۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۲ هزار و ۷۱۲ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۸۲ هزار و ۴۸۶ نفر رسید.
به گفته وی، با فوت ۴۵۹ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۳۸ هزار و ۲۹۱ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.
خوشبختانه تاکنون ۵۲۰ هزار و ۳۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۵۲۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون پنج میلیون و ۲۲۴ هزار و ۲۵۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
استان های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.