به گزارش «شیعه نیوز»، مردم فیلیپین بیشتر به عنوان مردمی که زندگی را سهل و آسان میگیرند و طاقت و تحمل خوبی در برخورد با مشکلات دارند، شناخته میشوند. از طرف دیگر کثرت برنامههای شاد، که در قالب جشنوارههای متعدد در خیابانها برگزار میشود، در کنار پایبندی دینی آنها نیز از جمله عواملی بوده است که تا پیش از شیوع کرونا، این ملت را نسبت به سایر ملتهای آسیایی از نظر شاخصهایی چون کاهش آمار خودکشی در شرایط نسبتاً قابل قبولی قرار داده بود؛ اما اینک روند افزایش خودکشی به ویژه در دوره کرونا موجب نگرانی مقامات دولت و جامعه مدنی از جمله مقامات دینی شده است.
بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در مانیل « مناردو گوئه وار»، وزیر دادگستری فیلیپین، در این باره اعلام خطر کرده و گفته است که تعداد خودکشیها در این کشور همچنان در حال افزایش است. او از رهبران دینی مذهبی فیلیپین درخواست کرده که برای بالا بردن سطح روحی و معنوی جامعه اقدامات لازم را مبذول دارند.
وی بیان کرد: با کمال احترام از رهبران دینی مذهبی تقاضا دارم به افراد ناامید مملکت توجه کرده و تلاش کنند اندیشه خودکشی را از اذهان این مردم دردکشیده بیرون کنند. با دکتر «کارلیتو گالوز»، رئیس گروه مبارزه، با بیماری کووید ۱۹ در فیلیپین صحبت و تأکید کردم که اگرچه هنوز آمار دقیقی در دست نیست اما قرائن نشان از افزایش بالای تعداد خودکشیها در میان مردمی دارد که در اثر مواجهه با شرایط محدودکننده بیماری کرونا، دست به خودکشی میزنند.
بنا به گزارش منابع آگاه، بالا رفتن چشمگیر تعداد بیکاران و سختی معیشت و محدودیتهای ایجاد شده به دلیل کرونا از جمله عواملی هستند که افسردگیهای روحی و روانی را در میان قربانیان افزایش دادهاند.
بیکاری چند میلیون فیلیپینی در داخل و در میان شاغلین و کارگران خارج از کشور، امواج بیماریهای روحی و روانی را در میان آسیبدیدگان دوچندان کرده است. از سویی مرگ عزیزانی که در اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند باعث تنهایی بازماندگان شده و عدم امکان برگزاری مراسم ختم درگذشتگان و نیز نگرانی و ترس مردم از احتمال عدم بازگشت شرایط گذشته، مزید بر علت شده و بر فشارهای روحی و روانی آنان افزوده است.
به عبارت دیگر ناامیدی از آینده و حس ناتوانی از تدبیر امور زندگی، از اهمیت بیشتری نسبت به مشکلات اقتصادی برخوردار است و دولت فیلیپین به دنبال آن است از همه ظرفیتها برای رفع این نارساییهای روحی و تقویت امید به آینده بهتر، بهره بگیرد.
کلیسای کاتولیک در واکنش به این امر بر تلاشهای خود به منظور کاهش افسردگی و خودکشی در این کشور افزوده است. اسقف «بایلون» از شهر لگاسپی اظهار کرد: پدیده خودکشی در ایام بیماری همهگیر کرونا افزایش یافته و اسقفنشین استان «آلبای» از این پدیده به ویژه در میان کسانی که دارای ناهنجاریهای فکری هستند، مستثنا نیست و افزایش ناگهانی تعداد خودکشیها ما را بر آن داشت که چارهای بیندیشیم.
وی تصریح کرد: در یکی از شهرهای استان فقط در یک ماه ۹ مورد خودکشی مشاهده شد و اگرچه کلیسا حتی قبل از شیوع بیماری کرونا مرکزی را به منظور ارائه مشاوره در امور خانواده و زندگی افتتاح کرده بود اما در حال حاضر با افزایش تعداد خودکشیها از مشاوران امور روانی نیز استفاده میشود.
اسقف «بای لون» بیان کرد: همکاریهای نزدیکی با رسانههای جمعی استان آلبای به منظور راهنمایی مردم و کاهش اضطراب در آنها آغاز و از مراکز امور بهداشت روانی و سلامت دولت درخواست کمک شده است. افراد آگاه و داوطلب نیز کلیسا را در این مورد یاری میکنند.