۰

بدترین اشتباهات تغذیه ای ما ایرانی ها

برخی اشتباهات غذایی ما ایرانی ها مربوط به عادت های اشتباه تغذیه ای است، با خوردن همان غذاهایی که فکر می کنیم مقوی و سالم هستند بدنمان را در معرض ابتلا به انواع بیماری ها قرار می دهیم.
کد خبر: ۲۴۰۹۲۵
۱۵:۲۰ - ۱۹ مهر ۱۳۹۹

شیعه نیوز: عادت های غذایی مردم کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. در ایران غذا بسیار مورد احترام است و سفره، یعنی جایی که غذا رویش سرو می شود حرمت دارد. ایرانیان غذاهایشان از تنوع بالایی برخوردار است و از هر چهار گروه غذایی استفاده می کنند اما متاسفانه ما ایرانی ها اشتباهات تغذیه ای فراوانی داریم که ممکن است با خوردن غذا نه تنها به بدنمان سود نرسانیم بلکه اشتباهات تغذیه ای ما سبب ابتلا به انواع بیماری ها گردد. با این بخش همراه باشید و با اشتباهات رایج تغذیه ای ایرانیان آشنا شوید.
مصرف مواد غذایی متنوع در یک وعده

بسیاری از ما عادت داریم در وعده های غذایی مان همزمان از چند ماده غذایی متفاوت استفاده کنیم و به همه چیز را با هم بخوریم. این روش تغذیه اشتباه است و سبب هضم ناقص غذا به دلیل اختلال در کار آنزیم های هاضمه می شود. مواد غذایی متفاوت، زمان هضمشان با یکدیگر متفاوت است و اگر با هم ترکیب شوند، در بدن اخلاط فاسد تولید می کنند.

مصرف پنیر در وعده صبحانه

بسیاری از ما عادت داریم در وعده صبحانه پنیر مصرف نماییم. اغلب پنیر را به تنهایی در این وعده مصرف می کنیم اما این عادت غذایی اشتباه است و مصرف پنیر به تنهایی در وعده صبحانه بسیار مضر بوده و بلغم زاست و فرد را دچار رخوت، سستی و بی حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می کند.

غده پاراتیروئید که وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد، کلسیم و فسفر را با یکدیگر می شناسد، بنابراین اگر به تنهایی کلسیم مصرف کنیم ، غده پاراتیروئید، فسفر را از مغز برمی دارد که موجب کند ذهنی می شود پس بهتر اس پنیر را با مصلحات آن مانند گردو، زیره، سیاه دانه و آویشن در وعده شام مصرف نمایید چرا که در شب میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید صورت می گیرد.

خوردن ناهار و حذف شام

بسیاری از ما سه وعده غذایی صبحانه، ناهار ، شام را در برنامه غذایی خود داریم . طب سنتی وعده های اصلی غذا را صبح و شب می داند و ناهار را نهی می کند. بر اساس توصیه طب سنتی ناهار نخورید زیرا هضم غذا برای بدن در ظهر دشوار است و دستگاه گوارش در این زمان نیاز به استراحت دارد.

وعده غذایی ظهر، مضر بوده و بلغم و سودا را در بدن زیاد می کند و سبب غلظت خون می گردد. صرف ناهار در گرم ترین زمان روز که باید در آن ساعت بدن سرد و خنک گردد، موجب تمرکز خون در دستگاه گوارش می شود و انرژی زیادی از دست میرود. ترک وعده نهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و رفع بیماری ها می شود. ناهار نخوردن و به جای آن استراحت قیلوله موجب سلامتی و تناسب اندام است. طب سنتی شام را یکی از وعده های اصلی می داند که فواید بسیاری دارد و ترک آن باعث ضعف شدید بدن می شود اما تاکید می کند شام را دیروقت نخورید.

مصرف ترشی همراه غذا

برخی مواد غذایی مانند گوشت گاو، غذاهای مانده و کنسرو شده و... دارای طبع سرد و خشک هستند. مصرف ترشی همراه این غذاها به دلیل طبع سردآن مضر است و افرادی که سرد مزاج هستند، با مصرف غذاهای سرد و مصرف ترشی همراه با این غذاها دچار بیماری هایی نظیر درد استخوان ها یا ضعف و بی حالی می شوند. در کنار مواد غذایی سرد باید چاشنی هایی با طبع گرم استفاده شود.

همراه غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا و دیزی آبگوشت ترشی کلم و گل کلم و هفتا بیجار که نفخ معده و روده ایجاد می کنند، نخورید.

همراه با غذاهای بطیءالهضم و دیرهضم مانند کباب جگر سیاه، ماهی، تخم مرغ نیمرو و... ترشی بادمجان مصرف نکنید.

خوردن ترشیجات با ماهی باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبد می شود و ابتلا به بیماریهای سیستم ایمنی از جملهMS، ویتیلیگو (برص) ،گیلن باره و ...را افزایش می دهد پس از خوردن هر نوع ترشی همراه با ماهی پرهیز کنید.

مصرف ماست همراه گوشت

یکی از عادتهای ما ایرانیان این است که همراه برخی غذاها ماست مصرف می کنیم . ماست از جمله لبنیاتی است که برای بدن لازم و ضروری است اما در صورت مصرف همزمان با برخی غذاها مضراتی برای ما دارد. مثلا مصرف ماست با غذاهای گوشتی اشتباه است زیرا میزان جذب آهن توسط بدن کاهش می یابد. خوردن گوشت و ماست با هم موجب می شود میزان زیادی کلسیم و آهن وارد بدن شود اما میزان جذب آن کمتر از میزان وجود آن ها در غذا و بدن بوده و میزان جذب آن ها بسیار کمتر خواهد شد. همچنین مصرف همزمان ماست با غذاهای گوشتی سبب تولید بلغم و فساد گوشت در معده و بروز لک و پیس می شود. حتی تا یک ساعت پس از مصرف غذای گوشتی، نیز نباید ماست بخورید.

مصرف ماست و ترشی

همچنین شما نباید ترشی را به همراه ماست بخورید زیرا اسیدلاکتیک موجود در ماست به همراه اسید استیک موجود در ترشی برای کسانی که معده حساسی دارند آزاردهنده است.
مصرف ماست همراه اسفناج

یکی از غذاهای ما در زمستان بورانی اسفناج است. بورانی اسفناج، نرگسی را با ماست نخورید زیرا اسفناج سرشار از ذخایر آهن 3 مثبت است که باید طی واکنش های خاص در بدن به آهن 2 مثبت مفید تبدیل و جذب شود اما اگر اسفناج با ماست مصرف شود، کلسیم زیاد ماست می تواند کلاً این فرآیند را مختل کند و آهن اسفناج خیلی راحت از بدن دفع شود. مصرف ماست با اسفناج سبب تشکیل اگزالات کلسیم می شود که عامل اصلی تشکیل سنگ کلیه و مثانه به حساب می آید.

مصرف کته ماست

یکی از اشتباهات مردم این است که برنج را همراه با ماست استفاده می کنند که این باعث افزایش سردی و تری مغز می شود، رطوبت و غلبه سردی در مغز می شود. رطوبت و تری در مغز موجب فراموشی، سستی و تنبلی مغز، کندی ذهن، کاهش قوه ادراک، احساس سنگینی در سر، سرگیجه، تشنج، سکته و صرع می شود.
خوردن عدسی زیاد و بدون گلپر

زیاده روی در خوردن عدس سبب غلیظ شدن خون و کند شدن جریان آن در رگ ها می شود زیرا عدس غذایی سودا زاست پس در مصرف عدس زیاده روی نکنید. طبع عدس سرد و خشک است پس توصیه می شود هنگام مصرف عدسی همراه آن گلپر و دارچین نیز مصرف نمایید تا موجب تعادل خون شود.

عدم مصرف صحیح ادویه جات

مصرف ادویه سبب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش می شود. ادویه را باید صحیح و به اندازه مصرف نمود زیرا اگر بیش از حد از ادویه استفاده نمایید، دچار مشکلات گوارشی و درد معده خواهید شد. مصرف ادویه برای افراد صفراوی مضر است. اگر به اندازه، مداوم و بلند مدت از ادویه استفاده کنید، بلغم و سودا شما کاهش یافته و بیماری های ناشی از بلغم و سودا مانند آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش حافظه، صرع، شب ادراری، عفونت های زنانه، افسردگی و ... درمان می شوند.
مصرف زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی

مصرف غذاهای با طبع سرد با یکدیگر اشتباه است. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغم زا هستند. هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و در صورت مصرف زیاد، به تدریج سبب ایجاد غلظت خون، اخلاط نابجا و مضر و تولید بلغم و سودا در بدن می شوند. با این غذاهای سرد بهتر است ادویه ها و مواد غذایی گرم مثل فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف کنید.

حذف سبزی و مصرف سالاد

برخی از مردم به اشتباه سبزی را از برنامه غذایی خود حذف کرده و به جای آن سالاد مصرف می کنند و این باور را دارند که هر دو سرشار از فیبر هستند پس می توان یکی را حذف و دیگری را جایگزین نمود. سبزی ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین بوده و دارای طبع گرم هستند و به هضم غذا بسیار کمک می کنند و مانع یبوست می شوند، اما سالاد طبع سردی داشته و سبب اختلال در هضم غذا می شود.

منبع : نمناک

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: