۰

خواص و مضرات پرتقال را بشناسید

پرتقال میوه‌ای ویژه فصول سرد سال که به علت خواص فراوان برای درمان بیماری‌ها معجزه می‌کند.
کد خبر: ۲۴۰۵۱۱
۰۹:۴۹ - ۱۴ مهر ۱۳۹۹

شیعه نیوز: پرتقال جزء مرکبات نارنجی به شمار می‌آید. براساس یافته‌های به دست آمده این میوه باعث تقویت و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌هایی از جمله سرماخوردگی و آنفلوانزا می‌شود.

این میوه حاوی ترکیباتی از جمله ۱۹۲ کیلو ژول (۴۶ کیلو کالری) انرژی، ۱۱.۷۵ گرم کربوهیدرات، ۹.۳۵ گرم قند، ۰.۱۲ گرم چربی، ۰.۹۴ گرم پروتئین، ۸۶.۷۵ گرم آب، ۰.۱۰۰ میلی گرم ویتامین B۱ (تیامین)، ۰.۰۴۰ میلی گرم ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، ۰.۴۰۰ میلی گرم ویتامین B۳ (نیاسین) و ۰.۲۵۰ میلی گرم پانتوتنیک اسید، ۰.۱۸ میلی گرم ویتامین E، ۴۰ میلی گرم کلسیم، ۰.۱۰ میلی گرم آهن، ۱۰ میلی گرم منیزیم، ۱۴ میلی گرم فسفر، ۱۸۱ میلی گرم پتاسیم و ۰.۰۷ میلی گرم روی است.

پرتقال دارای درخت همیشه سبز و پر برگ بوده است و ارتفاع این درخت به ده متر نیز می‌رسد. این میوه از جنوب شرقی آسیا (هندوچین) ریشه گرفته و میوه‌ای پیوندی به شمار می‌آید. یکی از معروف‌ترین نوع پرتقال در سراسر جهان تامسون ناول بوده است که پایتخت لبنان از مهم‌ترین و معروف‌ترین مکان‌های کشت آن به شمار می‌رود.

یکی از بهترین خواص این میوه جلوگیری از ابتلا به سرطان معده است. افراد مبتلا به بیماری زخم معده از نوشیدن آب پرتقال به شدت پرهیز کنند.
خواص پرتقال که نباید از آن غافل بمانید

۱_بر اساس یافته‌های محققان استفاده از پرتقال در جلوگیری از سرطان لوزالمعده موثر است.

۲_ یکی از دارو‌های مفید و موثر در کاهش کلسترول خون به شمار می‌آید.

۳_ پرتقال درمان کننده و ضد عفونت‌های میکروبی است.

۴_مفید برای معده و درمان گاز معده.

۵_استفاده از برگ‌های پرتقال بر شست و شوی ورم‌ها و کاهش درد تاثیر فراوانی دارد.

۶_یک آرام بخش خوب به حساب می‌آید.

۷_مفید برای تمیزی و پاکسازی پوست.

بر اساس توصیه متخصصان و پزشکان مصرف پرتقال در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای جنین بسیار مفید بوده است. یکی دیگر از فواید شگفت انگیز این میوه خوشمزه به علت وجود انواع ویتامین و کلسیم که با نزدیک شدن به سرما باید یادآور آن باشیم خاصیت ضد سرماخوردگی و آنفلوانزا بودنش است.

مضرات پرتقال را بشناسید

۱_وجود قند زیاد در پرتقال موجب اضافه وزن، پوسیدگی دندان‌ها و افزایش قند خون می‌شود.

۲_استفاده از پرتقال برای افراد مبتلا به بیماری دیابت، صرع، تشنج، روماتیسم و افرادی که بی اختیاری ادرار و ریفلاکس گوارشی دارند، توصیه نمی‌شود.

۳_پرتقال شیرین دارای طبع سرد و‌ تر و پرتقال ترش دارای طبع سرد و خشک است؛ بنابراین افراد مبتلا به بیماری‌های بلغمی و سودایی مزاج از مصرف این میوه به شدت اجتناب کنند همچنین مسهل پرتقال گلپر و نمک است.

۴_‌هرگز پس از میل کردن پرتقال از چای و نوشیدنی‌های گوناگون استفاده نکنید، زیرا پزشکان توصیه می کنند از مصرف نوشیدنی‌ها پس از خوردن میوه‌ به خصوص میوه‌های آبدار باید جلوگیری شود.

۵_یکی از بهترین ساعت‌های مصرف این میوه خوشمزه بعد از ظهر و یکی از بدترین زمان استفاده از آن شب هنگام است؛ بنابراین خوردن پرتقال در ساعات پایانی روز و شب مفید نبوده و نیست.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: