۰

میکروبی که سبب بروز ورم معده و خونریزی در کودکان می‌شود

یک متخصص گوارش کودکان گفت: ورود یک میکروب از طریق مصرف برخی مواد غذایی در کودکان منجر به ورم معده و حتی خونریزی می‌شود.
کد خبر: ۲۴۰۰۰۵
۱۰:۱۱ - ۰۸ مهر ۱۳۹۹

علی اکبر سیاری فوق تخصص گوارش کودکان درباره عواملی که می‌تواند سبب بروز ورم معده در کودکان شود، اظهار کرد: ورم معده در کودکان علل مختلفی دارد، اما شایع‌ترین علت بروز آن میکروبی است که وارد معده می‌شود. در واقع بیماری ورم معده یک اصطلاح کلی بوده که گاهی ممکن است با زخم معده، اثنی‌عشر، التهاب معده و مری و رفلاکس همراه باشد که بر اثر اسیدی که در معده ترشح می‌شود به وجود آید.

این متخصص گوارش کودکان گفت: در واقع این التهاب‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که عوامل دفاعی بدن از اثر اسید روی مخاط جلوگیری کرده و در نهایت سبب بروز این التهاب‌ها می‌شوند.

او بیان کرد: کودکان اغلب به دنبال حساسیت غذایی و یا به علت استرس دچار رفلاکس و در نتیجه بازگشت املاح صفراوی از روده به معده می‌شوند که این امر می‌تواند سبب التهاب معده در کودکان شود.

او افزود: کودکانی که دچار سوختگی و انواع عفونت، نارسایی کلیه یا بیماری‌های سیستمی هستند و یا بر اثر ابتلا به برخی بیماری‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند بیشتر از دیگر کودکان در معرض ابتلا به ورم معده هستند.

سیاری گفت: گاهی ممکن است مصرف برخی از دارو‌ها و حتی مواد غذایی آلوده باعث ورم معده در کودکان شده و با علائمی مانند دل درد، استفراغ و غیره همراه باشد.
علائم ورم معده در کودکان

این متخصص گوارش کودکان بیان کرد: ورم معده همانند دیگر بیماری‌ها با علائمی مانند دل درد، استفراغ، اختلال در خواب، کاهش وزن، کم اشتهایی است.

او افزود: گاهی ورم معده در کودکان با زخم معده و خونریزی همراه است؛ همچنین کودکانی که ورم معده شان با رفلاکس همراه است با علائم ثانویه مانند گرفتگی صدا، تنگی نفس، سرفه، خس خس سینه و آسیب به دندان‌ها روبه رو هستند.

علائم ورم معده در کودکان کم سن و سال باعث نخوردن شیر و گوش درد و عدم وزن گیری می‌شوند؛ بنابراین ممکن است در برخی موارد رفلاکس و ورم معده در کودکان با هم نیز اتفاق بیفتد.

راه‌های درمان التهاب معده در کودکان

سیاری افزود: برای درمان ورم معده باید مانند دیگر بیماری‌ها ابتدا علل ایجاد این بیماری و التهاب مشخص شود و بعد ازپی بردن به علت بروز آن در کودک دارو‌هایی تجویز می‌شود تا بر اثر مصرف این دارو اسید معده کاهش یابد و یا حتی از مواد غذایی که سد دفاعی مخاط معده را بهبود ببخشد استفاده کنیم؛ بنابراین لازم است ابتدا به تغییر سبک زندگی پرداخت و از مصرف برخی مواد غذایی که سبب افزایش التهاب می‌شود امتناع کرد.

او ادامه داد: نحوه خوابیدن نیز در درمان این بیماری و التهاب مفید است، همچنین فرد از مصرف برخی از غذا‌های ترش و تند که حجم زیادی داشته و در نتیجه باعث تشدید این بیماری می‌شود، پرهیز کنند.

این متخصص گوارش کودکان تاکید کرد: نباید بلافاصله پس از صرف غذا، خوابید و باید در نظر داشت که مصرف آب، نوشابه، ترشی و مواد محرک همراه غذا، می‌تواند سبب تشدید ورم معده شود.

سیاری در نهایت گفت: گاهی اوقات ممکن است افراد بر اثر میکروب وارد شده به بدنشان دچار التهاب و ورم معده شوند که در چنین شرایطی با تجویز آنتی بیوتیک‌ها به درمان این بیماری خواهیم پرداخت.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: