به گزارش «شیعه نیوز»، شورای امنیت بر حمایت خود از روند سیاسی در یمن براساس قطعنامههای ذیربط سازمان ملل از جمله قطعنامه ۲۲۱۶ و نیز ابتکار عمل شورای همکاری خلیج فارس و مکانیزم اجرایی آن و نتایج کنفرانس گفتگوی ملی تاکید کرد.
این اظهارات شورای امنیت در گزارش مطبوعاتی پس از نشست مجازی آن که در مورد اوضاع در منطقه خاورمیانه و یمن برگزار شد، عنوان گردید.
اعضای شورای امنیت بر حمایت ثابت خود از فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن تاکید کرده و از طرفهای یمنی خواستند تا با پیشنهادهای میانجیگری موافقت کنند.
آنها بر قطعنامه ۲۵۳۲ تاکید کرده و درخواست دبیرکل سازمان ملل برای توقف درگیریها را تایید نمودند.
اعضای شورای امنیت از تمامی حامیان مالی خواستند تا در ارائه کمکهایشان سرعت به خرج دهند و تعهدات خود را اجرایی کنند و جانها را نجات دهند.
آنها نگرانی عمیق خود را نسبت به کمبود حمایت مالی که خطر سوء تغذیه شدید را بیشتر میکند، ابراز کردند.
اعضای شورای امنیت همچنین ناخرسندی عمیق خود را نسبت به خطر روزافزون که ممکن است به انفجار نفت کش صافر منجر شود، ابراز کردند.
آنها خواهان اتخاذ تدابیر ملموس در سریعترین زمان ممکن از جمله موافقت با مجوزهای ورود و امکان دسترسی امن به این نفتکش جهت ارزیابی وضعیت آن توسط کارشناسان فنی سازمان ملل شدند.
اعضای شورای امنیت تمایل خود برای اجرای اقدامات ملموس بدون هیچ تاخیری را ابراز کرده و بر پایبندی مستحکم خود نسبت به وحدت یمن و حاکمیت این کشور و استقلال و تمامیت ارضی آن تاکید کردند.
از سوی دیگر، خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، معاون وزیر دفاع عربستان امروز تاکید کرد، تلاشهایی که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان هدایت آن را برعهده دارد به توافق دولت (مستعفی) یمن و شورای انتقالی جنوب برای اجرای توافق ریاض انجامید.
وی در توییتهایی نوشت: امنیت و ثبات یمن و بازگشت قدرتمند آن به عنوان عضوی کارآمد در کشورهای عربی، هدف اصلی ائتلاف است.
وی با بیان این که "توافق ریاض عاملی اساسی در دستیابی به راهکار سیاسی برای یمن است"، بر حمایت از تلاشهای فرستاده سازمان ملل به یمن جهت دست یابی به یک راهکار جامع در این کشور تاکید کرد.
وی گفت که "مشارکت رهبران سیاسی یمن در کنار عربستان برای نزدیککردن دیدگاهها و دستیابی به یک توافق بر سر مکانیزم پیشنهادی به منظور اجرای توافق ریاض؛ نمونه و الگویی است که از آن برای بررسی امکان حل اختلافات میان یمنیها از طریق گفتگو بدون نیاز به استفاده از قدرت نظامی، الگو گرفته میشود."