۰

از ماسک اجباری زائران تا راه‌اندازی مرکز رسانه حج مجازی

چهل و پنجمین كنفرانس سالانه حج با حضور مسئولان عربستانی به صورت مجازی برگزار و طی آن مصوبات جدید حج امسال از جمله ضرورت ماسک زدن تمام زائران و نیز راه‌اندازی مرکز رسانه حج مجازی اعلام شد.
کد خبر: ۲۳۴۴۸۰
۱۱:۱۷ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۹

به گزارش «شیعه نیوز»، كنفرانس بزرگ سالانه حج با عنوان «قوانین بهداشت عمومی و اجرای علمی آن با توجه به ارشادهای پیامبر اسلام(ص)» روز گذشته، ۶ مرداد، با حضور شماری از وزرا، علما، پزشکان و مشاوران، فقها و روحانیون عربستانی برگزار شد.

محمد صالح بن طاهر بنتن، وزیر حج و عمره عربستان، در افتتاحیه این سمینار با اشاره به شرایط کنونی سراسر جهان و شیوع بیماری کووید ۱۹، تأکید کرد: عربستان سعودی تمام تلاش خود را برای سالم برگزار شدن مراسم حج امسال به کار بسته است.

«عبداللطیف بن عبدالعزیز آل الشیخ»، وزیر امور اسلامی و دعوت و ارشاد عربستان، نیز در سخنانی اظهار کرد: مراسم حج امسال با وجود بیماری کرونا، در شرایط مختلف و جدیدی برگزار می‌شود و این بیماری بر تجمعات، نزدیک شدن افراد به یکدیگر و عدم خروج از منزل مگر در مواقع ضروری تأثیر گذاشته است.

وی افزود: وزارت امور اسلامی عربستان برنامه‌هایی را برای سلامت حجاج ترتیب داده است، برای مثال مسجد نمره در عرفات و مسجد مشعر الحرام را بر اساس دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی آماده‌سازی و ضدعفونی کرده است. همچنین سیستم‌های تهویه هوا در داخل مسجد نمره راه‌اندازی شده و تابلوهای راهنما به رنگ‌های مختلف برای کمک به حجاج و تنظیم ورود و خروج آنها به مساجد در مسیر آنها قرار داده شده است.

آل الشیخ با اشاره به برنامه‌های تبلیغی و آموزشی برای حفظ سلامت حجاج، بیان كرد: امسال از برنامه‌های اینترنتی و تلفن مجانی، که به هشت زبان زنده جهان خدمت‌رسانی می‌کند، استفاده خواهد شد و همچنین برای همراهی با حجاج و راهنمایی آنها افرادی در نظر گرفته شده است.

در بخش دیگری از این سمینار، عبدالرحمن بن عبدالعزیز السدیس، رئیس امور مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص)، اظهار کرد: دین حنیف اسلام بر اساس ارشادات پیامبر گرامی اسلام(ص) توصیه‌های مهمی برای حفظ سلامتی انسان دارد زیرا بزرگترین نعمت پس از مسلمان شدن، نعمت صحت و سلامتی است و در قرآن کریم و سنت نبوی نیز دستوراتی برای سلامتی انسان و توجه به سلامتی جسم وارد شده است.

«ماجد بن عبدالله القصبی»، وزیر رسانه عربستان سعودی، نیز با اشاره به نقش مهم رسانه‌ها در حفظ برادری و دوستی میان افراد امت اسلامی و معرفی اسلام میانه‌رو به جهان، گفت: موسم حج امسال از جهت بروز بیماری کرونا در شرایط استثنایی برگزار می‌شود، به همین علت مقامات سعودی تصمیم گرفتند حج امسال را با تعداد محدودی از زائران داخلی برگزار کنند تا مناسک حج کاملاً سالم و با حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار و سلامتی حجاج تضمین شود.

وی با پرداختن به نقش وزارت رسانه برای نشر اخبار حج به سراسر جهان، تصریح کرد: این وزارتخانه امسال از رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی نیز بهره برده است تا هر فرد یک ایستگاه رسانه‌ای برای انتشار اخبار حج باشد. همچنین مانند هرسال، این مراسم به صورت مستقیم از طریق شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی پخش خواهد شد و خبرگزاری رسمی عربستان نیز به هفت زبان مختلف این مراسم را پوشش خواهد داد.

وی از راه‌اندازی یک وبگاه خبری برای حج خبر داد و گفت: این وبگاه خبری می‌تواند نقطه ارتباط رسانه‌های محلی و بین‌المللی باشد و مرکز رسانه حج مجازی نیز با هدف تسهیل در دستیابی به اطلاعات و تهیه تصاویر و ویدئوهای اختصاصی در همین زمینه فعالیت می‌کند. همچنین خبرنگاران داخلی و خارجی در کنفرانس‌های مطبوعاتی که به چند زبان برگزار می‌شود شرکت خواهند کرد و به سؤالات آنها پاسخ داده خواهد شد. یک اتاق رسانه نیز به طور شبانه‌روزی برای پوشش کامل اخبار حج در نظر گرفته شده است که دو اتحادیه رادیوهای کشورهای عربی و خبرگزاری‌های اسلامی و بیش از ۲۵۰۰ پایگاه خبری بین‌المللی از طریق این اخبار تغذیه می‌شوند.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: