به گزارش «شیعه نیوز»، منابع از ورود هیئت سازمان ملل در عراق به خط میانجیگری میان دولت فدرال بغداد و دولت اقلیم کردستان عراق خبر دادند که هدف از این امر، نزدیک کردن دیدگاه میان دو طرف و تلاش برای امضای توافق درازمدت با هدف حل مشکلات موجود است.
این تحولات پس از آن صورت میگیرد که مذاکرات میان دولت فدرال و دولت اقلیم کردستان عراق پس از تعلل و طفرهروی اربیل در پاسخدهی به درخواستهای دولت عراق در سفر هیئت کُردستان به بغداد در ماه گذشته میلادی دچار سستی شده است، از مهمترین درخواستهای بغداد، لزوم پایبندی اقلیم کردستان به تحویل تمامی درآمدهای نفتی و نیمی از درآمد گذرگاههای مرزی این منطقه در مقابل تعهد بغداد به پرداخت کامل سهم اقلیم از بودجه دولت فدرال است.
در همین راستا، آلاء طالبانی، عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق خاطرنشان کرد: طرح و ابتکارعمل سازمان ملل فعالیت و تلاش واقعی هیئت سازمان ملل در عراق را نشان میدهد، از جمله وظایف این هیئت در عراق، اجرای قانون و همچنین بهبود روابط میان بغداد و اربیل به ویژه در مرحله کنونی است که شاهد روابط نامساعد و بیثبات میان اربیل و بغداد هستیم.
وی همچنین تصریح کرد، جنین هنس پلاسخارت، رئیس هیئت سازمان ملل در عراق پیشتر به اقلیم کردستان سفر کرد، این هیئت به دنبال یافتن راهکارهایی برای نزدیک کردن دیدگاههای اربیل و بغداد بر اساس قانون اساسی این کشور است.
طالبانی گفت: بغداد طی سفر اخیر هیئت کُردستان به پایتخت عراق، پیشنهادها و پیامهایی به اقلیم کردستان ارائه داده است و هیئت مذاکرهکننده باید به اقلیم کردستان بازگردد و درخصوص پیشنهادات ارائه شده با طرفهای کردی ذیربط رایزنی کند و سپس با تصمیمات اتخاذ شده به بغداد بازگردد.
وی در ادامه افزود: دولت اقلیم کردستان هنوز تصمیمی درخصوص پیشنهادات اخیر بغداد مانند تحویل تمامی درآمدهای نفتی و موضوع گذرگاههای مرزی اتخاذ نکرده است و دولت اقلیم کردستان عراق همواره درخصوص این مسائل در حال رایزنی و مذاکره است.
عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق همچنین اظهار داشت: هیئت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و سایر کشورها به منظور حل مشکلات موجود میان بغداد و اربیل بر اساس قانون اساسی تلاش میکنند اما تصمیم نهایی را باید دولت فدرال و دولت اقلیم کردستان اتخاذ کنند.
آلاء طالبانی تاکید کرد، با وجود سستی موجود در مذاکرات، اما نوعی از ارتباطات میان بغداد و اربیل برقرار است. این امر میطلبد که سازمان ملل نقش میانجی را ایفا کند و دو طرف را برای دستیابی به توافق نهایی ترغیب کند.
در همین راستا، یکی از اعضای پارلمان اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: طرف کُرد نسبت به اینکه سازمان ملل به خط بحران میان بغداد و اربیل وارد شود خوشبین است. گفتوگوهای میان طرفهای کُرد با جدیت برای رسیدن به نتیجه نهایی با هدف پاسخ دادن به پیشنهادات بغداد همچنان ادامه دارد.