۰

خواص باورنکردنی زغال اخته

زغال اخته جزو آن گروه از میوه‌هایی است که به‌دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان فراوان و ارزش تغذیه‌ای زیاد، توصیه می‌شود حتما در فصل عرضه آن به اندازه کافی مصرف شود.
کد خبر: ۲۲۹۰۸۴
۰۹:۲۹ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹

به گزارش «شیعه نیوز»، زغال اخته در اصل بومی کشور‌های اروپایی است که به‌صورت پراکنده در برخی نقاط آسیا از جمله ایران هم رشد می‌کند. معمولا فصل میوه‌دهی درخت زغال اخته کوتاه و حدود یکی-‌دو ماه است.

این میوه که در گروه گیلاس‌ها طبقه‌بندی می‌شود، به‌دلیل طعم خاص و منحصربه‌فردش طرفداران زیادی دارد. زغال اخته جزو آن گروه از میوه‌هایی است که به‌دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان فراوان و ارزش تغذیه‌ای زیاد، توصیه می‌شود حتما در فصل عرضه آن به اندازه کافی مصرف شود تا بدن بتواند از فواید بسیار زیاد موجود در این میوه خوش‌عطر و طعم بهره ببرد. در ادامه این مطلب با مهم‌ترین خواص زغال اخته و دلیل تاکید بر مصرف آن در فصل تابستان بیشتر آشنا خواهید شد.

۱- کمک به درمان اسهال مسافرتی

اسهال مسافرتی که خیلی‌ها از اصطلاح «آب‌به‌آب‌شدن» برای آن استفاده می‌کنند، زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم گوارشی بدن نتواند باکتری‌های جدید موجود در آب یا محصولات کشاورزی شهر یا کشور مقصد را تحمل کند. در این صورت، اگر زغال اخته در دسترس‌تان بود، هرگز از خوردن آن غافل نشوید. زغال اخته دارای ترکیبات قابض فعالی است که می‌توانند سریع جلوی اسهال را بگیرند.

۲- دارای ترکیبات آنتی‌باکتریال و آنتی‌ویروس

زغال اخته حجم بسیار زیادی از ویتامین C را در خود جا داده است و به‌عنوان یک ماده خوراکی ضدالتهاب، ضدویروس و ضدباکتری شناخته شده است. مصرف این میوه می‌تواند از طریق تقویت قابل‌توجه سیستم ایمنی بدن مانع ابتلا به بیماری‌های عفونی و ویروسی در فصل تابستان شود.

۳- بهبود عملکرد کلیه‌ها

یکی از مشکلاتی که معمولا در فصل تابستان برای بیشتر افراد پیش می‌آید، کاهش حجم ادرار به‌دلیل زیاد بودن میزان تعریق است. این مساله می‌تواند تاثیری منفی بر عملکرد کلیه‌ها داشته باشد. از این‌رو، شما می‌توانید میوه‌های ادرارآور مانند زغال اخته را در این فصل بیشتر مصرف کنید تا هم بتوانید تعادل عملکرد کلیه‌ها را حفظ کرده باشید و هم به دفع سموم از طریق ادرار از بدنتان یاری رسانده باشید.

۴- کمک به درمان کبد چرب

زغال اخته مقادیر بسیار زیادی از انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها را در خود جا داده است بنابراین افرادی که دچار اختلال عملکرد کبد شده‌اند یا از بیماری کبد چرب رنج می‌برند، می‌توانند روزانه یک لیوان از این میوه تازه را مصرف کنند تا عملکرد کبدشان هرچه سریع‌تر به وضعیت سلامت کامل بازگردد.

۵- داشتن تنوع مصرف

خوشبختانه انواع میوه‌ها و صیفی‌های قرمز در صورت مصرف به اشکال مختلف باز هم می‌توانند خواص منحصربه‌فردی برای بدن داشته باشند بنابراین اگر نمی‌توانید زغال اخته تازه و خام را مصرف کنید، آن را با کمی عسل مخلوط و بخارپز کنید. تبدیل زغال اخته به مربا یا مارمالاد هم می‌تواند راه دیگری برای بهره‌گیری از خواص آن باشد.

۶- کاهش‌دهنده دمای بدن

یکی دیگر از مشکلاتی که معمولا در فصل تابستان گریبانگیر بسیاری از افراد، مخصوصا افراد دارای مزاج گرم و خشک می‌شود، بالا رفتن بیش از اندازه حرارت داخلی بدن است. متخصصان تغذیه و طب سنتی به افرادی که مدام با گرگرفتگی‌های غیرقابل‌تحمل در فصل تابستان مواجه می‌شوند، توصیه می‌کنند برای پایین آوردن درجه حرارت داخلی بدن شان روزانه از زغال اخته تازه استفاده کنند یا هر روز صبح یا عصر مقداری افشره زغال اخته را با آب خنک مخلوط کنند و بنوشند. برای تهیه افشره زغال اخته کافی است آن را در حد ۲ دقیقه بخار بدهید، سپس زغال‌اخته‌ها را در یک آبکش مناسب ماساژ دهید تا پوست و هسته آن‌ها جدا شود و درنتیجه گوشت آن به‌عنوان افشره مورد استفاده قرار بگیرد.

۷- کمک به حفظ سلامت قلب و عروق

زغال اخته به‌دلیل آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر فراوانی که در خود جا داده، می‌تواند باعث تنظیم سطح قند و کلسترول خون شود. از طرف دیگر، مصرف این میوه راه ساده‌ای برای کاهش فشار یا غلظت خون در افراد مبتلا به فشارخون بالاست. محققان دریافته‌اند مصرف منظم زغال اخته می‌تواند کمک بزرگی برای حفظ سلامت سیستم قلبی‌-‌عروقی در فصل گرما باشد.

شرایط نگهداری زغال اخته

زغال اخته را می‌توان به ۳ صورت نگهداری و مصرف کرد؛ اولین نوع نگهداری زغال اخته به این شکل است که باید آن را بشویید، روی دستمال نخی پهن کنید تا آب اضافی میوه گرفته شود و سپس زغال‌اخته‌ها را داخل کیسه‌های زیپ‌کیپ قرار دهید و پس از خارج کردن هوای داخل نایلون و بستن در آن، بسته‌های زغال اخته را درون یخچال قرار دهید. با این شیوه می‌توانید حدود ۲ تا ۵ روز زغال‌اخته‌ها را به‌صورت تازه داخل یخچال نگه دارید.

شیوه دوم، این است که زغال‌اخته‌ها را به همان شکل گفته‌شده بسته‌بندی کنید و این بسته‌ها را داخل فریزر قرار دهید. در این صورت، مدت نگهداری از این میوه به ۴ تا ۶ ماه افزایش خواهد یافت.

شیوه سوم هم خشک کردن زغال اخته برای نگهداری آن است که در این صورت می‌توان حدود یک سال زغال‌اخته‌های خشک را داخل یخچال نگهداری کرد. فقط به خاطر داشته باشید خواص زغال اخته تازه از نوع خشک‌شده یا فریزری آن بیشتر است.

منبع: هفته نامه سلامت

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: