به گزارش «شیعه نیوز»، بهنام عباسیان گفت: به عنوان عضو جامعه دندانپزشکی از اینکه این جامعه دچار تبعیض شده است، آزردهخاطر هستم و سوال بنده این است که چرا وزارت بهداشت به دندانپزشکی به عنوان یک فرزندخوانده نگاه میکنند و اصلاً جایگاه این جامعه در وزارت بهداشت کجا است.
وی افزود: در شرایطی که کووید ۱۹ تمام دنیا و بالتبع کشور ما را درگیر کرده، جامعه دندانپزشکی هم مانند تمام گروههای پزشکی دچار مشکلات شدیدی شده است. دیروز عنوان شد هر دندانپزشکی که بخواهد در مطب خود کار کند باید در سامانهای ثبتنام کند و در غیر این صورت مشکلاتی برای ایشان ایجاد میشود. این در صورتی است که کار دندانپزشکان با کنترل عفونت عجین شده است.
وی تأکید کرد: وزارت بهداشت برای تعدادی از صنوف مانند رستورانها، تعدادی از شرکتها و غیره سامانهای تعریف کرده که جایگاه جامعه دندانپزشکی با آنها برابر نیست. دندانپزشکان برخلاف پزشکان تجهیزات محور هستند. آیا استفاده از این تجهیزات، راه مناسبی برای جلوگیری از شیوع کووید ۱۹ در مطبها نیست. سازمان جهانی بهداشت احتمال انتقال کووید ۱۹ از طریق آئروسلها را سه درصد اعلام کرده که البته همین میزان هم برای ما بسیار مهم است و میدانیم برای جلوگیری از این امر باید کنترل عفونت را جدی بگیریم.
عباسیان تصریح کرد: من هرگز اصرار ندارم که همکارانم همگی مطبهای خودشان را باز کنند، اما موافق هستم افرادی که بیماران اورژانسی دارند با توجه به پروتکل وزارت بهداشت که رعایت آن بدیهی است، کار درمانی انجام دهند. موضوع مهم این است که چرا فقط در بحث کنترل عفونت بر روی جامعه دندانپزشکی تأکید میشود. آیا وزارت بهداشت به پزشکانی که در مطبهای آنها فاصلهگذاری اجتماعی رعایت نمیشود هم میگوید وارد سامانه شوند و ثبتنام کنند؟ آیا آنها هم کنترل عفونت انجام میدهند یا فقط ما دندانپزشکان عامل ایجاد عفونت شناخته میشویم.
وی با تأکید بر لزوم نگاه برابر به پزشکان و دندانپزشکان در قانون بازگشایی مطبها افزود: ما دندانپزشکان شکی در الزام کنترل عفونت نداریم و این کاری است که هر روز انجام میدهیم. خواهان این هم نیستیم که همه مطبها بازگشایی شوند، اما اگر قرار است قانونی اجرایی شود، چرا در اجرای آن تبعیض وجود دارد؟
وی تأکید کرد: موضوع مهم این است که اگر مطبی بیمار اورژانسی دارد و تصمیم به کار درمانی میگیرد، نیروهای نظارتی معاونت درمان دانشگاهها باید بر رعایت اصول بهداشتی در آن مطب، از جمله فاصلهگذاری اجتماعی و تجهیزات لازم نظارت کنند. اما وقتی فقط بر روی دندانپزشکان نظارت اعمال میشود، این مسئله به ذهن بنده به عنوان عضوی از این قشر خطور میکند که شاید وزارت بهداشت جامعه دندانپزشکی را به عنوان یک جامعه فرهیخته دانشگاهی قبول نداشته باشد.
عباسیان خاطرنشان کرد: ما همیشه گفتهایم دندانپزشکی علم و هنر است و اساتید ما بعد علمی بالایی دارند. اینگونه نیست که اساتید دانشگاهی ما قدرت تحلیل مسائل علمی را نداشته باشند که گروه دیگری مجبور باشد برای آنها تصمیمگیری کند. ما تابع قانون هستیم و در قانون هم نباید تبعیض وجود داشته باشد، بلکه باید برای تمام مطبها یکسان باشد. اگر کنترل عفونت اتفاق نیفتد، بین پزشک و دندانپزشک تفاوتی وجود ندارد.
وی با اشاره به مشکلات مبتلا به جامعه دندانپزشکی گفت: خواهش بنده از همکاران و مدیران ارشد وزارت بهداشت این است که در این برهه که جامعه دندانپزشکی تا این حد تحت فشار است، اگر واقعاً قصد کمک دارند، بدانند این جامعه بیشترین لطمهها را خورده، ۳ ماه مطبهای خود را تعطیل کردهاند و دچار مشکلات مالیاتی و اقساط عقب مانده هستند. چرا برای کمک به آنها یک قدم بر نمیدارند؟ اما زمانی که نوبت به فروش تجهیزات شرکتها ی مخصوص میرسد، پای دندانپزشکان را باز میکنند؟ عرض بنده این نیست که پروتکلهای کنترل عفونت در مطبهای دندانپزشکی رعایت نشود؛ بلکه تأکید میکنم این اتفاق باید در تمام مطبها، چه پزشکی و چه دندانپزشکی بیفتد.
وی تأکید کرد: بنده خواهان این هستم که همکاران وزارت بهداشت به جایگاه دندانپزشکی ارج بنهند. این جامعه باید در وزارت بهداشت تریبون باشد تا اعضا آن بتوانند حرف خود را بزنند. بدیهی است تا شخصی دندانپزشک نباشد نمیتواند برای دندانپزشکان قانون بنویسند. بنابراین بنده از معاونت درمان وزارت بهداشت درخواست میکنم در تصمیمگیریها با اساتید دندانپزشکی مشورت کند و نسبت به همه گروهها دید یکسانی در وضع قانون داشته باشد. گروه بحران دندانپزشکی هفته گذشته جلسهای داشتند که اساتید بزرگی در آن شرکت کردند؛ اما در نهایت پزشکان برای آنها تصمیم گرفتند و هضم این موضوع سنگین است. چرا که یک دندانپزشک هم این توانایی را دارد.
عباسیان در پایان با تأکید مجدد بر لزوم رفع نگاه دوسویه نسبت به جامعه پزشکی و دندانپزشکی، گفت: بنده از این تریبون اعلام میکنم که تبعیض بس است! خواهشمندم با دید بازتری نسبت به جامعه دندانپزشکی نگاه شده و نسبت به ثبت مطبهای دندانپزشکی بازنگری شود و اگر قرار است این اتفاق بیفتد، همه مطبها، چه پزشک و چه دندانپزشک در برابر قانون یکسان باشند و در صورت تصمیم به فعالیت، نام خود را در سامانه ثبت کنند.