۰

افزایش تاب آوری اجتماعی منجر به رشد کودکان خواهد شد

مشاور خانواده با اشاره به اینکه سطح تاب‌آوری زوجین و کودکان باید مانند تاب آوری اجتماعی ارتقاء یابد، گفت: ارائه مهارت‌های تخصصی این حوزه به شکل گسترده ضرورت دارد.
کد خبر: ۲۲۳۹۸۶
۱۵:۲۸ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۹

به گزارش «شیعه نیوز»، بیتا سرپولکی کارشناس ارشد روانشناسی و مشاور خانواده درباره تاب‌آوری جامعه در برابر کرونا اظهار داشت: ویروس کرونا یک آزمون جهانی برای نشان دادن سطح تاب آوری جوامع مختلف است که خوشبختانه برخلاف برخی تصویرسازی و سیاه‌نمای‌ ها، جامعه ایرانی نشان داد استعداد بالایی در تاب آوری و سازگاری با شرایط سخت و پر تنش را دارد که مسوولان باید با بهره‌گیری از صاحب نظران حوزه سلامت روان این ظرفیت اجتماعی را در کشور ارتقاء دهند.

وی تصریح کرد: فعالیت‌های خودجوش مردمی در ضدعفونی کردن معابر، تولید ماسک های خانگی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، خود داری از برگزاری جشن‌ها و مراسمات مختلف، سازگاری با فرایض دینی خانگی بجای حضور در اماکن مذهبی، تهیه بسته های بهداشتی و غذایی برای نیازمندان، حضور حداقلی در اماکن عمومی و پارک.ها، افزایش رعایت بهداشت فردی و اجتماعی تنها بخشی از نشانه‌های سازگاری با محیط است. درحالی که در کشورهای نظیر هند، دولت برای جلوگیری از تردد افراد را در خیابانها تنبیه و یا در کشورهای اروپایی ناقضان را جریمه نقدی و زندانی می‌کنند.

وی با بیان اینکه تاب آوری ظرفیتی برای مقاومت در برابر استرس و فاجعه است، افزود: تاب آور بودن به معنای زندگی بدون تجربه استرس و درد نیست بلکه مردم پس از گرفتار شدن در مشکلات و از دست دادن‌ها به احساس غم، اندوه و طیف وسیعی از احساسات دیگر می‌رسند و کشف مسیر دستیابی به انعطاف پذیری از طریق کار و توجه بر روی اثرات استرس و وقایع دردناک را تاب آوری گویند.

این مشاور خانواده ادامه داد: البته در حوزه تاب آوری زوجین موضوع متفاوت است و باید بیش از پیش مهارت‌های سازگاری در خانواده را آموزش داد چراکه قرنطینه خانگی باعث شده خانواده‌ها زمان بیشتری را در کنار هم باشند که همین تغییر سبک زندگی نیازمند مهارت‌های خاصی است.

سرپولکی گفت: تاب آوری زوجین باید مانند تاب آوری اجتماعی ارتقاء یابد زیرا محیط محدود خانه باعث پدیدار شدن اصطکاک های بین فردی می‌شود به همین دلیل توصیه می شود در فضای کوچک خانه، رفتارهای گذشته تغییر و سبک جدید زندگی از سوی تک تک اعضای خانواده ها پذیرفته شود.

وی با بیان اینکه تاب آوری و حل تعارضات زناشویی را باید از منظر شخصیتی بررسی کرد، افزود: این تعارضات می تواند شامل اختلاف نظر، عدم توافق، بیزاری و گاهی تنش باشد که البته این امر نیز می تواند دامنه گسترده ای از آزارهای کلامی و جسمانی تا رفتارها و ویژگی های شخصیتی داشته باشد و هر کدام از این موارد باید به‌طور تخصصی و با تکیه بر روانکاوی و پارمترهای بالینی درمان شود.

این روانشناس در ادامه به تاب آوری در کودکان اشاره کرد و گفت: مهارت‌های سازگاری با محیط را باید از دوران کودکی به نسل جدید آموزش داد چراکه ارتقاء تاب آوری منجر به رشد کودکان در به دست آوردن تفکر و مهارت‌های خود مدیریتی بهتر و دانش بیشتر می‌شود؛ همچنین تاب آوری با روابط حمایتی والدین، همسالان و دیگران و همچنین با باورهای فرهنگی و سنتی به افراد برای مقابله با ضربه‌های غیر قابل اجتناب زندگی کمک می کند، تاب آوری در انواع رفتارها، افکار و اعمال می تواند آموخته شود و آن را می توان از خردسالی به کودکان آموخت.

سرپولکی خاطر نشان کرد: اگر چه موضوعاتی نظیر کرونا، سیل و زلزله، تحریم و مشکلات اقتصادی نشان داده که سطح تاب آوری اجتماعی در ایران بسیار بالاست ولی به همان اندازه باید در خصوص تاب آوری زوجین و ارتقاء سطح سازگاری کودکان با محیط و همسالان کار کرد و مهارت‌های تخصصی این حوزه را به شکل گسترده در جامعه آموزش داد.

منبع: FARS NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: