به گزارش «شیعه نیوز»، از اواسط قرن بیستم، تولید محصولات زراعی با افزایش نرخ جمعیت، رشدی قابل توجه را تجربه کرده است. با این وجود افزون بر پرورش گیاهان در سطح کلان، سالهاست که پرورش گیاهان آپارتمانی رواج دارد. گرچه گاهی در آپارتمان پرورش قارچ، فلفل، گوجه و .. با اهداف سرگرمی و درامدزایی انجام میشود. اکنون و در دوران همه گیری کرونا، به نظر میرسد نگهداری از گیاهان میتواند در کاهش اضطراب نقشی موثر ایفا کند.
پژوهشگران دانشگاه ایلنوی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ آزمایشهایی را ترتیب داده و دریافتند که پرورش گیاهان در خانه نه تنها به سلامت روان کمک میکند بلکه با مشغول کردن زمان و ذهن افراد از استرس آنان میکاهد.
بخشی از این پژوهش به بررسی عملکرد افرادی پرداخته است که گیاهان زراعی را در خانه پرورش میدهند. این کار نیز فارغ از مزایای سلامت روان میتواند تا حد زیادی سود اقتصادی داشته باشد. جالبتر این که همین سود اقتصادی در نهایت به افزایش اعتماد به نفس منجر میشود. پرورش گیاهان خانگی را میتوان در یک پشت پنجره، بالکن یا حتی در گلدانهای بزرگ انجام داد و نیازی به فضای بزرگ نیست.
طبیعتا هیچ یک از ما از در اختیار داشتن باغچههای بزرگ ناراحت نمیشویم، اما پژوهشگران ایلنوی دریافتند حتی داشتن چند گلدان کوچک میتواند بسیار موثر باشد. بر اساس پژوهشهای پژوهشگران ایلنوی نگهداری از گیاهان به ویژه برای افرادی که سابقه افسردگی دارند مفید است.
یکی از مزایای جانبی پرورش گیاهان امر آموزش و سرگرمی است. وقتی شما در خانه گلدانهای زیاد و متنوعی داشته باشید، ناخوداگاه بیشتر مطالعه میکنید و اطلاعات خود را درباره نگهداری از گیاهان به روز میکنید. بررسی روشهای نگهداری از گیاهان میتواند در بلند مدت باعث شود به دیگران نیز مشاوره دهید و همین موضوع نیز در افزایش عزت نفس شما موثر است.