به گزارش «شیعه نیوز»، ویروس کووید ۱۹ که تاکنون بیش از ۲ میلیون انسان در جهان را آلوده کرده و جان بیش از ۱۰۰ هزار را گرفته است اکنون به یک اپیدمی و در بسیاری از کشورها به بحرانی ناتمام تبدیل شده است.
شیوع و گسترش ناگهانی ویروس کرونا در جهان و متفاوت بودن انتقال این ویروس از همان نخستین روزهای شیوع، پرسش بسیاری را مبنی بر اینکه آیا لباس ها و کفش انسان میتواند این ویروس را انتقال دهند، مطرح شده است.
نتایج جدیدترین مطالعات دانشمندان بر روی این موضوع نشان میدهد که ویروس کووید ۱۹ میتواند از طریق کفش به دیگران انتقال پیدا کند.
بر اساس مطالعات جدید علمی، ویروس کرونا میتواند از طریق سطح کفش افراد به بیماران و به پزشکان منتقل شود.
پس از انتشار نتایج مطالعات جدید، پزشکان و پرستان که این روزها بیشترین تماس را با بیماران کرونایی دارند، هشدار داده شد که در محیط بیمارستان حتماً سطح کفش خود را ضد عفونی کنند تا مانع از انتقال این ویروس شوند.
به گزارش دیلی میل، یک تیم تحقیقاتی متشکل از دانشمندان چینی نمونههایی از سطح و ذرات معلق در هوا در بخش مراقبتهای ویژه و بخش و بخش عمومی بیمارستان Huoshenshan در شهر «ووهان» را مورد آزمایش قرار دادند.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها، حدود نیمی از کادر پزشکی در بخش مراقبتهای ویژه ویروس «کرونا » را از طریق کفش انتقال میدهند.
بر اساس این گزارش، ویروس کرونا میتواند حداقل تا ۱۳ پا از سطح زمین در هوا پخش شود که این مسافت ۲۰ برابر قوانین فاصله گذاری دولت چین به شمار میآید.
این تیم تحقیقاتی از سوی آکادمی علوم نظامی پکن، مطالعات علمی بر روی موضوع انتقال ویروس کرونا را انجام دادند.
نتاج این مطالعات در نشریه مربوط به بیماریهای عفونی با موضوع آلوده بودن سطوح بخش مراقبتهای ویژه منتشر شده است.
در این نشریه به این موضوع اشاره شده است که آلوده بودن سطوح در این بخش ها ممکن است به دلیل جاذبه زمین باشد و همچنین جریان هوا باعث میشود قطرات ویروس کرونا بر روی سطح زمین شناور و باقی بمانند.
تیم تحقیقاتی در مطالعات خود آوردند که نیمی از نمونههایی که از کف کفش پزشکان و پرستاران در بخش مراقبتهای ویژه مورد آزمایش قرار گرفتند، آلوده به ویروس کرونا بوده است؛ در نتیجه کفشهای کادر پزشکی می توانند ویروس کرونا را با خود به مکان های دیگر حمل و به راحتی هر محیطی را آلوده کنند.
به گفته یک پزشک ایتالیایی، ویروس کرونا می تواند به مدت ۳ تا ۵ روز بر روی کفش ها باقی بماند و محیط را آلوده کنند.
پزشکان به افراد توصیه میکنند قبل از ورود به داخل خانه، کفشها را از پا خارج کرده و سپس وارد محیط خانه شوند.