به گزارش «شیعه نیوز»، دیده بان مبارزه با افراط گرایی در الازهر با انتشار گزارشی درباره بررسی بحران کرونا و تاثیر آن بر مسلمانان در ایتالیا، اعلام کرد: ویروس کرونا از دروازه های جنوبی (ایتالیا) اروپا در 21 فوریه 2020 میلادی وارد این قاره شد و نخستین بیمار مبتلا به کرونا(کووید 19) در شهر «کودنیو» متعلق به استان «لودی» در منطقه «لمباردی» واقع در شمال ایتالیا دیده شد.
در این گزارش آمده است: با اعلام نخستین بیمار مبتلا به کرونا، «جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا قرنطینه کامل خانگی را اعلام کرد و همه مدارس و دانشگاه ها را تا سوم آوریل تعطیل کرد، همچنین همه تجمعها و فعالیت های ورزشی ممنوع شد و برگزاری همه مناسبت ها و مراسم ها به حالت تعلیق درآمد.
براساس این گزارش، تعطیلی مراکز فرهنگی اسلامی، مساجد و توقف برپایی نماز جماعت و نماز جمعه از جمله پیامدهای این ویروس بر فعالیت های مسلمانان این کشور بود.
در این گزارش آمده است: با شیوع ویروس کرونا در سراسر ایتالیا، مسلمانان این کشور که یکی از مؤلفه های اصلی ساختار این جامعه به شمار می آیند، به کمک هموطنان خود شتافتند. آنها همچنین از تصمیم های دولت مبنی بر تعطیلی مساجد و توقف نماز جماعت و نماز جمعه پیروی کردند.
دیده بان الازهر در گزارش خود آورده است که اتحادیه هیئت های اسلامی در ایتالیا (UCOII) کمپینی را در 26 فوریه سال 2020 میلادی به منظور جمع آوری کمک های خیرخواهانه برای خرید ماسک به راه انداخت تا مناطق مختلف این کشور را که ویروس کرونا در آن شیوع پیدا کرده است، تجهیز کند.
این اتحادیه در بیانیه ای اعلام کرده بود: کشور ما در این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا در وضعیت فوق العاده ای به سرمی برد. باتوجه به کمبود ماسک های پزشکی که به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا کمک می کند، به اجرای اصول همبستگی اسلامی روی آورده ایم و از همه مسلمانان ایتالیا خواسته می شود تا به منظور فراهم کردن ماسک و لوازم پزشکی برای مقابله با این ویروس کمک کنند.
مرکز اسلامی «الأمل» در شهر کرمونا در مارس 2020 میلادی مبلغ پنج هزار یورو به بیمارستان این شهر کمک کرد؛ مدیریت این مرکز دراین باره می گوید: ما احساس می کنیم که کرمونا شهر ماست و ما از همه می خواهیم در این وضعیت کمک کنند.
جمعیت ها، مراکز اسلامی، موسسه های فرهنگی اسلامی در ایتالیا همچون جمعیت اسلامی «المنار» در سوریسینا، موسسه های فرهنگی اسلامی در کورچیانو، اومبریا و پروجا، کمپین های مختلفی را برای کمک به دولت و مردم این کشور به راه انداختند.
دیده بان الازهر، تلاش های مسلمانان ایتالیا را ستود و از همگان خواست تا درکنار یگدیگر به منظور مقابله و نابودی این بیماری جهانی تلاش کنند.
این دیده بان از همه مردم خواست تا با موسسه های دولتی همکاری کامل را انجام دهند، از دستورالعمل ها پیروی کنند و برای جلوگیری از شیوع این بیماری در خانه ها بمانند.