به گزارش «شیعه نیوز»،آمنه دقیقی خداشهری روانشناس کودک و نوجوان درباره اضطراب جدایی در کودکان اظهار کرد: بیقراری، گریه و اندکی اضطراب کودکان در هنگام جدا شدن از والدین طبیعی است و بخشی از رشد و تحول هنجار کودک تلقی شده و تحت عنوان اضطراب جدایی شناخته میشود.
او تصریح کرد: این مرحله هنجار معمولا قبل از یک سالگی در کودکان مشاهده شده و ممکن است تا چهار سالگی ادامه یابد. شدت و مدت زمان آن از کودکی به کودک دیگر متفاوت است.
این روانشناس کودک و نوجوان با بیان اینکه اضطراب جدایی ممکن است تا سن مدرسه ادامه یابد، افزود: اگر این اضطراب ادامه دار باشد، به یک اختلال تبدیل میشود و اگر به قدری شدید باشد که در عملکرد تحصیلی و روابط اجتماعی کودک مانند ارتباط با همسالان مشکل ایجاد کند؛ در این صورت مداخلات روان شناختی و دارویی توصیه میشود.
راهکارهایی در جهت مدیریت اضطراب جدایی
دقیقی خداشهری بیان کرد: والدین جدایی را با کودک تمرین کنند، به این صورت که ابتدا برای مدت زمان کوتاهی کودک را تنها بگذارند و به مرور مدت زمان جدایی را افزایش دهند.
او ادامه داد: والدین زمانی کودک را تنها بگذارند که نیازهای جسمی و فیزیکی او را تأمین کردهاند، زیرا گرسنگی و خستگی، کودکان را مستعد اضطراب میکند.
او افزود: والدین به خاطر داشته باشند که کودک را بدون تشریفات و هیاهو ترک کنند؛ کودک را ببوسند، برای او توضیح دهند که برای مدت کوتاهی به سر کار، خرید و ... میروند و بر میگردند، و مسئله رفتنشان را بزرگنمایی نکنند.
این روانشناس کودک و نوجوان گفت: والدین سعی کنند ابتدا کودک را در منزل و یا محیط آشنا و با فردی تنها بگذارند که کودک از قبل او را میشناسد و با او رابطه خوبی دارد، همچنین سعی کنند به قول خود وفادار باشند، برای مثال اگر به او میگویند موقع ناهار پیش تو هستم، به وعده خود عمل کنند.
دقیقی خداشهری در پایان گفت: والدین در هنگام جدایی از کودک، بدون مقدمه او را ترک نکنند، به عبارتی از او فرار نکنند.