به گزارش «شیعه نیوز»، روزنامه «القدس العربی» نوشت: محققان و فعالان عرب اخیرا در حال انتشار کیلیپی از یک فیلم قدیم روسی درباره زندگینامه ابوعلی سینا پزشک ایرانی در فضای مجازی هستند که وی در آن فیلم توصیه هایی درباره طاعون ارائه می کند که تاحد زیادی به کرونا شباهت دارد.
ابوعلی سینا در این فیلم توصیه هایی برای پیشگیری از بیماری همه گیر طاعون ارائه می کند که تا حد زیادی به توصیه هایی که اکنون برای پیشگیری از کووید-۱۹ ارائه می شود، شباهت دارد؛ همین موضوع برخی را واداشته است تا بگویند ابن سینا ۱۰ قرن گذشته کرونا را پیش بینی کرده بود.
ابن سینا(۹۸۰م- ۱۰۳۷) در بخشی از یک فیلم روسی که سال ۱۹۵۶ میلادی ساخته شده، به دستیارش می گوید: «به این نتیجه رسیده ام که همه بیماری های عفونی به وسیله مواد بسیار ریز و نامرئی(ویروس ها) ایجاد و منتشر می شوند. تعداد آنها بسیار زیاد است و باعث تب و مرگ سیاه(طاعون) می شوند. آن ذرات به هرچیزی از جمله «دستانت، صورتت، مویت و لباست» می چسبند.
ابوعلی سینا در این فیلم راههایی را نیز برای پیشگیری از طاعون ارائه می کند و در ابتدای سخنانش با اشاره به نترسیدن از بیماری وبا بیان اینکه باید از تجمعات دوری شود زیرا ویروس از طریق هوا منتقل می گردد، ادامه می دهد: «بازارها و مساجد باید موقتا بسته شوند. همه در خانه نماز فرادی بخوانند. باید پول ها با سرکه ضدعفونی گردد. هرکس از شما که مسئول مراقبت از بیمار است باید بینی خود را با پنبه آغشته به سرکه استریل کند و باید گیاه درمنه (یوشان، ترخ و نام علمی Artemisia) را در دهانش بجود.
این کلیپ با واکنش های متفاوتی همراه بوده است؛ «پرفسورحاتم الغزال» می گوید: «در این کلیپ ابن سینادرباره بیماری همه گیر طاعون سخن می گوید. نگاه کنید چطوری با دقت دلیل بیماری طاعون و نحوه انتقال و راههای پیشگیری از آن را با استفاده از سرکه برای ضدعفونی دست ها، لباس و همچنین قرنطینه توضیح داده است. تنها فقط تجزیه و تحلیل DNA مانده است که درباره اش سخن نمی گوید».
خانم «سناء ابراهیم» فعال عرب نیز در واکنش به این کلیپ می گوید: «غیر از دقت در توصیف، چیز دیگری که در این ویدئو توجه مرا به خود جلب کرد، نترسیدن است که اولین نیاز برای مبارزه با ویروسها به شمار می رود از نظر من اولین باب در تقویت سیستم ایمنی بدن نترسیدن است. در این ویدئو آگاهی دهی بسیار بالایی وجود دارد. هیچ پزشکی را در فیسبوک ندیده ام که درباره ترسیدن از ویروسها و تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن سخن بگوید».
«اشرف جبنون» نیز کلیپی ازز یوسف زیدان اندیشمند عرب را درباره تشخیص بیماری های واگیردار توسط پزشکان و اندیشمندان قدیم منتشر کرده که وی در آن می گوید ابوبکر رازی اولین کسی است که در کتابش «الرساله الوبائیه» درباره بیماری های واگیر دار سخن می گوید. این موضوع اولین تفاوت بالینی بین آبله و حصبه است.
ابوعلی سینا در کنار بقراط و جالینوس، از اولین کسانی به شمار می رود که درباره پزشکی در جهان کتاب نوشت؛ کتاب او تحت عنوان «قانون» مشهورترین کتاب در پزشکی به شمار می رود و هفت قرن منبع اصلی علم پزشکی به شمار می رفت.