۰

ازدواج چه تأثیری بر روزی دارد؟ آیا زن روزی آور است؟

این اصل پذیرفته شده در بین مسلمانان که ازدواج موجب زیاد شدن روزی می‌شود، از آیات قرآن و روایات گرفته شده است.
کد خبر: ۲۲۱۶۷۲
۱۲:۱۷ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۹

شیعه نیوز:
پاسخ اجمالی
این اصل پذیرفته شده در بین مسلمانان که ازدواج موجب زیاد شدن روزی می‌شود، از آیات قرآن و روایات گرفته شده است. قرآن کریم در این باره می‌فرماید: «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامى‏ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ‏»؛[1] مردان و زنان بى‌‏همسر خود را همسر دهید، همچنین غلامان و کنیزان صالح و درست‌کارتان را اگر فقیر و تنگ‌دست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بى‌‏نیاز مى‏‌سازد خداوند گشایش‏ دهنده و آگاه است!
‏پیامبر اسلام( صلی الله علیه و آله و سلم ) در این ارتباط فرمود: «الْتَمِسُوا الرِّزْقَ بِالنِّکَاح»؛[2] با ازدواج روزی به دست آورید.
حضرتش( صلی الله علیه و آله و سلم ) در جایی دیگر می‌فرماید: با کنیزان بى‌‏همسر خود ازدواج کنید؛ زیرا خداوند متعال اخلاق آنان‌را نیکو مى‌‏گرداند، در رزق و روزى آنها وسعت و برکت ایجاد مى‌‏کند، و مروّت و شهامت آنان‌را افزون مى‌‏نماید.[3]
راوی می‌گوید به امام صادق( علیه السلام ) گفتم: فدایت شوم، آیا شخص مى‌‏تواند قرض کند و به حجّ برود؟ فرمود: آرى. گفتم: مى‌‏تواند قرض کند و ازدواج نماید؟ فرمود: آرى، چه او هر روز و هر شب منتظر رسیدن روزیش از جانب خدا مى‌‏باشد.[4]
با توجه به آیه قرآن و روایاتی که در این موضوع وارد شده، به نظر می‌‌رسد فراوانی روزی به وسیله ازدواج دست کم از این راه‌ها به دست می‌آید.
۱. با توجه به این‌که فاعل مطلق و بی‌واسطه خداوند است و هر کاری به اذن او صورت می‌گیرد، رزق و روزی نیز به دست خداوند است و هر کس را بخواهد بی‌حساب روزی می‌دهد.[5] در برخی از مواقع بندگان متوجه آن می‌شوند.[6] ولی چه بسا رزق و روزی از جانب خداوند به برخی از بندگان بدون حساب برسد، اما بنده به طور عادی به آن پی نبرد.
۲. رزق و روزی بیشتر می‌تواند از آثار طبیعی ازدواج و تشکیل خانواده باشد. کسانی که هنوز ازدواج نکردند و صاحب همسر و فرزندانی نیستند نوعاً در خانه پدری زندگی می‌کنند و وعده‌های غذایی‌شان را در همان‌جا و گاهی نیز با دوستانشان در بیرون از منزل میل می‌کنند؛ لذا انگیزه چندانی برای کار و جمع آوری ثروت برای تهیه مسکن، ماشین و ... ندارند، اما همین شخص به محض این‌که تشکیل خانواده می‌دهد در درونش انگیزه پیدا می‌شود تا صاحب فرزند، مسکن و ماشین و ... شود و به نحوی تلاشش را افزایش می‌دهد تا بتوانند وسایل آسایش و آرامش آنان را فراهم کند.
با در نظر گرفتن راه اول، روزی اثری است که بر ازدواج بار می‌شود و ربطی به زن و مرد ندارد، اما با توجه به راه دوم نظر به این‌که نوعاً مرد عهده‌دار مخارج خانواده می‌باشد، این روایات انصراف به او دارد، اما اگر زنی که ثروت و درآمدی داشته و خود را در مخارج خانواده شریک دانسته و به یاری همسرش بشتابد، ممکن است افزایش روزی خانواده از راه درآمد و ثروت او نیز ایجاد شود.
[1]. نور، ۳۲.
[2]. طبرسى، حسن بن فضل‏، مکارم الأخلاق، ص 196، شریف رضى‏، قم، چاپ چهارم‏، 1412ق، 1370ش‏.
[3]. «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ( صلی الله علیه و آله و سلم ) زَوِّجُوا أَیَامَاکُمْ فَإِنَّ اللَّهَ یُحْسِنُ لَهُمْ فِی أَخْلَاقِهِمْ وَ یُوَسِّعُ لَهُمْ فِی أَرْزَاقِهِمْ وَ یَزِیدُهُمْ فِی مُرُوَّاتِهِ»، راوندى، سید فضل الله، النوادر، ص 36، دار الکتاب، قم. چاپ اول، بی‌تا.
[4]. «رَوَى الْمِیثَمِیُّ عَنْ أَبِی مُوسَى قَالَ قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ( علیه السلام ) جُعِلْتُ فِدَاکَ یَسْتَقْرِضُ الرَّجُلُ وَ یَحُجُّ قَالَ نَعَمْ قُلْتُ یَسْتَقْرِضُ وَ یَتَزَوَّجُ قَالَ نَعَمْ إِنَّهُ یَنْتَظِرُ رِزْقَ اللَّهِ غُدْوَةً وَ عَشِیَّةً»، شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج‏ 3، ص 182 و 183، دفتر انتشارات اسلامى، قم‏، چاپ دوم‏، 1413ق‏.
[5]. «إِنَّ اللَّهَ یَرْزُقُ مَنْ یَشاءُ بِغَیْرِ حِسابٍ»، آل عمران، 37.
[6]. «و هر وقت که زکریا به محراب نزد او (مریم) مى‌‏رفت، پیش او خوردنى مى‏‌یافت. مى‌گفت: اى مریم، اینها براى تو از کجا مى‌‏رسد؟ مریم مى‌‏گفت: از جانب خدا زیرا او هر کس را که بخواهد بى‌‏حساب روزى مى‏‌دهد، همان.

 

 

 

 

T

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: