به گزارش «شیعه نیوز»، یک کلیپ ویدئویی دلخراش که به تازگی در فضای مجازی قرار گرفته است، یک نظامی استرالیایی را در حالی نشان میدهد که به ضرب گلوله یک مرد غیرمسلح افغان را که از ترس در گندمزاری به خود پیچیده است، به قتل میرساند.
بنا به گزارش روزنامه انگلیسی «دیلی میل»، این ویدئو که شب گذشته (دوشنبه) از شبکه «ای بی سی» پخش شد، از دوربین کلاه ایمنی یک سگ در روستای «ده جوز حسنزا» در ماه می ۲۰۱۲ ضبط شده است.
یک سگ «ژرمن شپرد» با نام «کوئک» در حالی دیده میشود که گروهی از سربازان را به سمتی هدایت میکند که مردی در گندمزاری در افغانستان پنهان شده و یکی از این نظامیان در فاصله دومتری، اسلحه «ام4» خود را به سمت سر این مرد افغان نشانه میگیرد.
طبق این گزارش، نظامی استرالیایی در حال فریاد زدن با به کار بردن الفاظ رکیک است و مرد افغان در حالیکه یک تسبیح با مهرههای قرمز رنگ به دست گرفته از ترس به خود میپیچد.
این نظامی استرالیایی با به کار بردن الفاظ توهینآمیز خطاب به نظامی که بند قلاده کوئک را به دست داشت، برای قتل این مرد افغان اجازه میگیرد و او نیز، این نظامی استرالیایی را به فرمانده خود ارجاع داد.
این نظامی استرالیایی بار دیگر سؤال خود را درباره به قتل رساندن این مرد افغان از فرمانده خود تکرار کرد و بعد از دو مرتبه که مافوقش صدایش را نشنید، سه مرتبه به سمت سر و سینه فرد افغان تیراندازی کرد.
علیرغم انتشار چنین نوار ویدئویی، نیروهای دفاع استرالیا در دفاع از این اقدام نظامی خود گفتهاند که این تیراندازی در دفاع از خود صورت گرفته است اما «بریدن چاپمن» یکی از اعضای سابق همان اسکادران از نظامیان مستقر در افغانستان، با دیدن کلیپ ویدئویی دلخراش بسیار بهتزده شد و به شبکه ای بی سی گفت: «این واقعاً یک نوع اعدام بوده است».
وی ادامه داد: «او از مافوق خود میپرسد که چه کند اما در نهایت سرباز (بدون مجوز) ماشه را میکشد. این واقعاً یک نوع اعدام بوده است».
نظامی استرالیایی که در تصاویر دیده میشود و همچنان در نیروهای ویژه فعالیت دارد و گفت که در دفاع از خود تیراندازی کرده است و گفت که این مرد افغان یک رادیو داشت که در تصویر قابل مشاهده نبود.
وی همچنین به نیروی دفاع استرالیا گفت که از فاصله ۱۵ تا ۲۰ متری، ماشه را کشیده است. این نظامی استرالیایی در نهایت از انجام هرگونه عمل اشتباهی تبرئه شد.
این اولین بار نیست که گزارشهایی از جنایت نظامیان استرالیایی در افغانستان منتشر میشود و پیش از این گزارشهایی منتشر شده بود که در آن نشان میداد نظامیان استرالیایی اقدام به قتل، شکنجه و قطع اعضای بدن بازداشتیهای خود در افغانستان میکردند.