۰

مردم از مصرف خودسرانه مکمل‌ها در روزهای کرونایی پرهیز کنند

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور از مردم خواست با توجه به شیوع بیماری کرونا قبل از مصرف مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها با مشاورین و متخصصان علوم تغذیه مشورت کنند.
کد خبر: ۲۱۹۳۷۸
۱۳:۵۹ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، میرزای رزاز با بیان مطلب فوق افزود: مصرف بیش از حد مکمل‌ها باعث عارضه اشباع بیش از حد ویتامین‌ها می‌شود و که خود کبد چرب به همراه سردرد و تهوع را به دنبال دارد.

وی به مردم توصیه کرد قبل از استفاده از هر مکملی با مشاوران و متخصصان علوم تغذیه مشورت کنند.

میرزای رزاز با اشاره به اینکه ویتامین‌ها و مکمل‌ها در طبقه بندی داروهای بدون نسخه قرار می‌گیرند و این داروها بدون نسخه در همه جا دنیا رایج است و می‌توانند در تمام داروخانه‌ها به راحتی در اختیار مردم گیرند گفت: اگر ما برای سلامتی خودمان ارزش قائل هستیم حتماً باید از متخصصین علوم تغذیه در این زمینه مشاوره بگیریم و دانش آنها را برای ارتقا سطح سلامت در زندگی خودمان به کار ببریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ما شاهد بیماری کرونا در کشور هستیم و ضرورت دارد مراقب سالمندان که در معرض ویروس کرونا هستند باشیم تصریح کرد: سالمندان در واقع یکی از گروه‌های هستند که آسیب پذیریشان در ارتباط با این بیماری نسبت سایر گروه‌ها بیشتر است و لذا بهترین و اصلی ترین کار پیشگیری است که آنها مبتلا به این ویروس نشود و توصیه مؤکد ما این است که این عزیزان و کسانیکه بیماری زمینه‌ای دارند حتماً رعایت کنند و در خانه بمانند البته ناگفته نماند این قشر نیازمند تغذیه سالم‌تری هستند و این توصیه‌ها ما برای گروه‌های خاصی است و این نگرانی وجود دارد که همه مردم بخواهند از این توصیه‌ها که برای گروه‌های خاص تجویز کنیم تبعیت کنند.

این متخصص علوم تغذیه در ارتباط با سایر اقشار جامعه مورد نیاز دریافت مکمل‌ها گفت: خانم‌های باردار بخشی دیگر از افراد جامعه هستند که به لحاظ تغذیه‌ای در دوران بارداری مشاوران تغذیه یک برنامه غذایی خاص برای مادران باردار در نظر می‌گیرند و یک تعداد ویتامین‌ها و مکمل‌ها به صورت معمول برای آنها تجویز می‌شود.

وی با اشاره به بحث‌های که در جامعه مطرح شده و اعلام می‌کنند مصرف زنجبیل و لیمو باعث درمان ویروس کرونا می‌شود گفت: ما باور داریم که هیچ منبع و مأخذ که اشاره کند که لیمو ترش و زنجبیل راهکار درمان ویروس کرونا است نداریم، بنابراین مردم واقعاً باید هوشیار باشند این ترکیب غذایی به همراه نکات بهداشتی که به مردم آموزش داده می‌شود سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد این به آن معنی نیست که ما زنجبیل بخوریم و نکات بهداشتی را رعایت نکنیم سیستم ما در مقابل بیماری‌ها مقام باشد.

میرزای رزاز در خصوص فعالیت‌های علمی انستیتو در خصوص بیماری کرونا گفت: ما به عنوان انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور و انجمن تغذیه به عنوان رسالت و جایگاه سازمانی خود در این شرایط اقدام به تشکیل ۳ کارگروه کرده ایم ۱- کارگروه پیشگیری از ویروس کرونا ۲- کارگروه تهیه بسته‌های حمایتی تغذیه‌ای راهنمای جامع حمایتی تغذیه‌ای در بیماران بستری خصوصاً در بیماران بستری در تخت‌های ویژه ICU و ۳- یک دستورالعمل برای شرایطی که بیمار بعد از کرونا دوران بازتوانی خود را طی می‌کند.

وی تصریح کرد: این سه کارگروه با بهره گیری از دانش اکثر هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور تهیه شد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور پایگاه همکار سازمانی جهانی بهداشت در منطقه emro است که ما این دستورالعمل‌ها را یک به یک داریم ترجمه می‌کنیم و این دستورالعمل را برای بیمارانی که مخصوصاً در تختهای ویژه هستند به زبان انگلیسی ترجمه شد چون طی بررسی‌های که ما به عمل آوردیم. این برای اولین بار است که در ایران این دستور العمل است و نوشته شده این بسته دستورالعمل جامع حمایتی تغذیه‌ای آن را به نماینده WHO در ایران داده ایم و بعد از آن به مصر فرستادیم چون نماینده جامع حمایتی تغذیه‌ای در مصر مستقر است. و بعد به ژنو رفت و ما در ادامه این رسالت سازمانی خودمان را انجام می‌دهیم .

همچنین رزاز اشاره کرد: با توجه به نیاز روزافزون مردم به تکمیل اطلاعات غذایی و نیز استفاده از مکمل‌ها، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در حال حاضر در تکاپوی راه اندازی یک اپیکیشن برای ارتباط سیستم، مردم با مشاوران و متخصصین تغذیه در سطح کشور می‌باشد که اخبار تکمیلی آن طی روزهای آینده اعلام می‌شود.

منبع: MEHR NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: