به گزارش «شیعه نیوز»، دادههای به دست آمده توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس شامل ۳۱۱ شخص حقیقی به همراه خویشاوندانشان در خارج از کشور و فهرستهایی از اطلاعات درباره بیش از ۲۰۰۰ خویشاوند، همسایه و دوست میشود. همچنین اسامی بازداشتیها، آدرس، شماره ملی، تاریخ و محل بازداشت در کنار جزئیات دیگر مربوط به خانواده، مذهب و سابقه همسایگی، دلیل بازداشت و تصمیم درباره آزاد شدن یا نشدن این افراد هم در این اسناد دیده میشود. این اسناد به این مساله اشاره ندارند که کدام اداره دولتی چین این جزئیات را جمع آوری کرده یا برای چه کسی این کار را انجام داده است.
با این حال، این اطلاعات ارائه دهنده کاملترین و شخصیترین دیدگاهی است که نشان میدهد چگونه مقامهای چینی تصمیم گرفتهاند چه کسی را به اردوگاهها بفرستند و چه کسی را نفرستند که بخشی از سرکوب گسترده بیش از یک میلیون اقلیت قومی به ویژه مسلمانان محسوب میشود.
این پایگاه دادهای همچنین تاکید دارد که دولت چین بر مذهب به عنوان دستاویزی برای بازداشت افراد تمرکز دارد.
دارن بیلر، محقق دانشگاه کلورادو که درباره فناوریهای نظارتی و جاسوسی در سینکیانگ مطالعه میکند، میگوید: کاملا مشخص است که فعالیتهای مذهبی هدف قرار میگیرند. آنها میخواهند جامعه را تکه تکه کنند، خانوادهها را از هم متلاشی کنند و آنها را بیش از پیش برای آموزش و بازپروری آسیب پذیرتر کنند.
دولت چین سالیان متمادی است که برای کنترل سینکیانگ با چالش روبروست چون غالب سکنه این منطقه را مسلمانان اویغور تشکیل میدهند.
افشای این پایگاه دادهای از منابع جامعه در تبعید اویغور در پی انتشار گزارش محرمانه درباره چگونگی عملکرد واقعی سیستم بازداشتهای گسترده در نوامبر ۲۰۱۹ صورت گرفته است. این گزارش به کنسرسیوم بینالمللی روزنامه نگاران محقق ارائه شد که نشان میدهد این مراکز در حقیقت اردوگاههای بازپروری رفتاری و ایدئولوژیکی اجباری هستند که در خفا اداره میشوند.