به گزارش «شیعه نیوز»، بشیر حاجیبیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران، با بیان اینکه طی ۱۰ ماه گذشته، دو میلیون و ۳۳۰ هزار نفر جهت اهدای خون به پایگاههای انتقال خون در سراسر کشور مراجعه کردهاند، گفت: از این تعداد یک میلیون و ۷۲۵ هزار واحد خون اهدا شده است.
وی یادآور شد: ۱۹۶ هزار و ۳۳۸ نفر نیز برای اولین بار با اهدای خون زکات سلامتی خود را پرداخت کردهاند.
استانهای رکورددار در اهدا و مصرف خون
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: در ۱۰ ماهه گذشته بیشترین میزان اهدای خون در استانهای تهران با ۱۵.۵ درصد، فارس با ۷.۵ درصد و خراسان رضوی با هفت درصد اهدا بوده است. بیشترین میزان مصرف خون هم در این استانها به دلیل تعدد و گسترش مراکز جراحی قلب باز و پیوند اعضایی مانند کبد وجود دارد.
وی ادامه داد: تهران با ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی ۲۵ درصد خون و فرآوردههای خون کل کشور را به خود اختصاص داده است چرا که جراحیهای بزرگ در این استان گستردهتر و به همین دلیل مصرف این فرآوردههای خونی در پایتخت بالاتر است.
رشد در توزیع فرواردههای خونی
حاجیبیگی بیان کرد: طی ۱۰ ماه گذشته، دو میلیون و ۹۹۱ هزار واحد پلاکت، گلبول خون فشرده و پلاسما نیز در بیمارستانها و مراکز درمانی توزیع شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دو درصد رشد را نشان میدهد.
وی یادآور شد: ۸۳۰ بیمارستان و مرکز درمانی در کشور وجود دارد که ۷۲۰ مورد از آنها دارای بانک خون مستقل بوده و خون و فرآوردههای خونی مورد نیازشان را از ادارهکلهای انتقال خون دریافت میکنند. شبکه ملی خونرسانی نیز در کشور وجود دارد که بلافاصله خون مورد نیاز را در هر نقطه از کشور تأمین میکند.
بانوان لرستان در صدر اهدای خون
حاجیبیگی با اشاره به حضور چشمگیر بانوان در میان اهداکنندگان خون، گفت: بانوان استانهای لرستان، مرکزی، کردستان و سیستان و بلوچستان طی ۱۰ ماه اخیر بالاترین شاخص اهدای خون را داشته و در واقع رغبت بیشتری به این کار نشان دادهاند.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه ۹۱ درصد اهداکنندگان خون کشور را گروههای خون مثبت تشکیل میدهند، گفت: ۳۴ درصد اهداکنندگان دارای گروه خونی O+ و یک درصد از اهداکنندگان AB- بودهاند.
میزان نیاز سالانه ایران به خون و فراوردههای خونی
وی با تأکید بر اینکه نیاز به خون و فرآوردههای خونی همیشگی است، گفت: ایران سالانه به دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خون اهدایی نیاز دارد.