به گزارش «شیعه نیوز»، پنج روز از وقوع سیلاب سهمگین سیستان و بلوچستان گذشته و وسعت خرابیهای سیل بیشتر نمایان شده است؛ از نابودی زیرساختهای شهری و روستایی گرفته تا بیخانمان شدن حدود ۲۵۰ هزار نفر در مرکز و جنوب استان، تنها بخشی از گرفتاریهای ناشی از سیل در استانی است که خود با محرومیت دست و پنجه نرم میکند.
به دلیل وسعت زیاد ویرانی رخ داده و نیز پراکنده بودن ۵۰۰ روستاهای سیل زده و نیز اصولی نبودن مدیریت بحران از سوی ارگانهای کمک کننده، به غیر از کمک های مردم بومی به همدیگر، در برخی نقاط هنوز کمک های امدادی نرسیده است و مردم آن نقاط همچنان در محاصره سیل هستند و از آب گل آلود تغذیه میکنند.
جدا از این مساله معتقدند باید تیم زبدهای به بررسی خسارت وارد شده به زیرساختها بپردازد چرا که مشکل سیل زدگان امروز دیگر تنها آب، غذا و پوشاک و چادر نیست، بلکه نیاز به توجه ویژه مسئولان ذیربط برای ارایه تسهیلات به منظور جبران آسیب هاست.
به گفته معاون استاندار سیستان و بلوچستان، اطلاع رسانی پیش از وقوع سیل موجب شد حداقل تلفات جانی حاصل شود و تنها در این سیلاب ۱ نفر فوتی گزارش شده است.
هم اینک از راه دسترسی مسدود شده ۸۹۰ روستا تاکنون ۵۰۰ راه دسترسی بازگشایی شده و همچنین برق ۸۷۳ روستا نیز قطع شده که هم اکنون برق ۴۷۳ روستا وصل شده است. شبکه آب ۲۴۵ روستا نیز بر اثر سیل قطع شده که تنها شبکه آب ۵۳ روستا تاکنون وصل شده است.
هم اینک نیازمندیهای ضروری مردم سیل زده شامل سبد غذایی، بستههای بهداشتی، آب معدنی، چادر، لوازم خانگی ضروری و وسایل گرم کننده است و از آنجا وضعیت توپوگرافی منطقه به گونهای است که سیلاب تا مدتها در منطقه بخصوص در دشتیاری و باهوکلات ماندگاری دارد، این ماندگاری تبعات بهداشتی عدیدهای را برای مردم منطقه به دنبال خواهد داشت و بنابراین لازم است نیازهای بهداشتی مناطق سیل زده بیش از پیش دیده شود.
آنچه بیش از همه دشواریهای رخ داده آزار دهنده است، نابسامانی و متوازن نبودن توزیع کمکهای امدادی و نیز کمبود تجهیزات امدادی است. به دلیل وسعت زیاد ویرانی رخ داده و نیز پراکنده بودن ۵۰۰ روستاهای سیل زده و نیز اصولی نبودن مدیریت بحران از سوی ارگانهای کمک کننده، به غیر از کمک های مردم بومی به همدیگر، در برخی نقاط هنوز کمک های امدادی نرسیده است و مردم آن نقاط همچنان در محاصره سیل هستند و از آب گل آلود تغذیه میکنند.
جدا از این مساله معتقدند باید تیم زبدهای به بررسی خسارت وارد شده به زیرساختها بپردازد چرا که مشکل سیل زدگان امروز دیگر تنها آب، غذا و پوشاک و چادر نیست
در بحران سیل سیستان و بلوچستان آسیب دیدگان خاش و دلگان فراموش شدند
در بحران سیل سیستان و بلوچستان، آسیب دیدگان ناشی از بارش های سنگین و سیلابی خاش فراموش شدند و هم اینک به پلاستیک، چادر امدادی، مواد غذائی، لوازم بهداشتی و سوخت نیاز دارند.
ساکنان شهر خاش، نقاط گوهرکوه، ایرندگان، پشتکوه، حاشیه تفتان، نوک آباد، اسماعیل آباد، خان بی بی، تلگزی، شوگه، دشت آبخوان، کارواندر، سرتلاپ، چاه کمال، حوزه چاه احمد، ناصری، کلکوه، سنگان، ناصرآباد، فیروزآباد، تمندان، کوشه، نرون، سنیب، اسکل آباد، برهان آباد، قاسم آباد، ساکنان ارتفاعات بیرک و سیاه بند و الله آباد پنج انگشت، قادرآباد، دشت رباط و غیره در روزهای اخیر بر اثر وقوع بارش های سنگین خسارت دیده اند و شهرها و نقاط روستائی به زیر آب رفتند.
شماری از مردم محروم منطقه خاش سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه خدمات دهی هلال احمر فقط در زمان فرو ریختن سقف منازل و آن هم در حد اسکان اضطراری و تهیه برخی اقلام ضروری است، بر ضرورت و اهمیت اعطای تسهیلات بدون بهره و بلاعوض از سوی دولت تاکید کردند.
احمد کریمی از ساکنان ایرندگان خاش گفت: دهها منزل مسکونی مردم این بخش محروم که خشت و گلی هستند بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی تخریب شده اند، اما از سوی نهادهای رسمی مانند هلال احمر و ارگان های دولتی برآورد خسارت نشده اند و ایرندگانی ها به مانند سایر مردم خاش مظلوم واقع شده اند.
مسعود ریگی از ساکنان دیگر گوهرکوه خاش با بیان اینکه سقف خانههای مردم خاش بعد از گذشت پنج روز از بارشها هنوز چکه میکند و بسیاری از منازل نیز فرو ریخته اند، ادامه داد: مردم گوهرکوه رسانه و صدای رسا ندارند و متاسفانه هر خدمتی در شهرستان و یا استان انجام می شود، مردم این منطقه محروم می مانند.
محمد براهویی هم گفت: بسیاری از مردم منطقه خاش از لحاظ مالی ضعیف هستند و هیچ درآمدی نداشته و برای نان شب شان مانده اند و اگر درآمدی هست، همین یارانه شان بوده که آن هم در شرایط دشوار اقتصادی کشور هیچ دردی را دوا نمی کند.
وی اظهار کرد: هلال احمر و خیران باید برای تامین چادر امدادی، پلاستیک، مواد غذائی و لوازم بهداشتی به یاری این مردم بشتابند و تاکید می کنیم این خدمات هر ماه باشد، زیرا وضعیت این مردم و زندگی شان بسیار رنج آور و مشقت بار است.
خاشی ادامه داد: در این مناطق باید سوخت مازاد نیز داده شود زیرا مانند تفتان برف خیز، این نقاط بسیار سرد هستند و حداقل در ۶ ماه از سال یخبندان شبانه و سرمای شدید در این منطقه وجود دارد و هم اینک در بحران کمبود گاز در خاش، گرمای منازل و پخت و پز مردم با نفت انجام می شود.
برای کمک به سیلزدگان به هر شماره حسابی اعتماد نکنید
اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران کشور از شهروندانی که قصد کمک به سیل زدگان را دارند، خواست کمکهای خود را به شماره حساب نهادهای رسمی نظیر هلال احمر واریز کنند.
تعطیلی مدارس منطقه دشتیاری برای پنجمین روز متوالی
ایسنا/سیستان و بلوچستان با توجه به وقوع بارش های سنگین و سیلابی روزهای گذشته و شرایط نا مناسب منطقه در جهت کمک به حفظ سلامت فرزندان مردم مدارس این منطقه برای پنجمین روز متوالی تعطیل هستند.
وضعیت بحرانی ذخایر خونی در سیستان و بلوچستان
مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: وضعیت ذخایر فرآوردههای خونی به مرحله بحرانی رسیده است که این وضعیت نگرانکننده است.
دکتر خسروی در جمع خبرنگاران گفت: ذخیره فرآوردههای خونی در سیستان و بلوچستان با توجه به بارندگیهای چند روز گذشته در این استان به پایینترین سطح رسیده است. تعداد اهداء کنندگان خون کاهش چشمگیری داشته است.
مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان افزود: بیماران تالاسمی که اغلب در جنوب استان هستند، نیازمند خون و فرآوردههای خونی هستند.
توقف امدادرسانی هوایی به سیلزدگان به دلیل بارش باران/ هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان برآورد اولیه خسارات
توقف امدادرسانی هوایی به سیلزدگان به دلیل بارش باران/ هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان برآورد اولیه خسارات
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان از برآورد خسارت اولیه هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان در مناطق سیلزده این استان خبر داد.
ایلنا نوشت: «عباسعلی ارجمندی» مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان درباره آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق سیلزده گفت: شب گذشته در مناطق سیلزده بارش باران گزارش شده است، البته این بارشها به حدی نبوده که مشکلات را افزایش دهد.
وی ادامه داد: بارش باران تا این لحظه مانع از امدادرسانی هوایی شده است، اما چنانچه وضعیت جوی بهتر شود و امکان پرواز وجود داشته باشد، امدادرسانی از طریق هوایی مجدد انجام خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: براساس آخرین گزارشات، شبکه برق در اکثر مناطق روستایی جنوب و مناطق سیلزده استان برقرار شده و تمام مناطق برق دارند. در حوزههای راههای شمال استان هیچ راه روستایی مسدودی وجود ندارد و تمام راههای روستایی شمال استان بازگشایی شده است.
ارجمندی درباره راههای مواصلاتی جنوب استان تصریح کرد: بخش اعظم راههای روستایی جنوب استان هم بازگشایی شده است، البته وضعیت راهها مانند روزهای قبل از سیل دیگر نیست. در بخش راههای جنوب استان براساس برآوردهای اولیه تاکنون ۷۴۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
وی درباره خسارتها در بخش نوسازی مدارس گفت: تا این لحظه گزارشی مبنی بر خسارت جدی در این بخش اعلام نشده است، یعنی گزارشی مبنی بر ریزش سقف یا تخریب دیوار مدارس نداشتهایم، اما احتمال آبگرفتگی حیاطهای مدارس در مناطق سیلزده وجود دارد، اما خسارتهای جدی گزارش نشده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تا این لحظه بخش اعظم امدادرسانیها از طریق زمینی انجام شده است، یادآور شد: به ۳۷۸ روستا از طریق هلال احمر امدادرسانی شده است و در بین ۹ هزار و ۷۴۴ خانواده آسیب دیده سبد غذایی از سوی هلالاحمر توزیع شده است.
ارجمندی با بیان اینکه روز گذشته ۵۱ سورتی پرواز انجام شده است، تصریح کرد: روز گذشته ۹ تن اقلام امدادی به مناطق سیلزده ارسال شده است. همچنین هزار و ۱۷ خانوار شامل ۴ هزار و ۶۷۸ نفر در ۳ اردوگاه اضطراری اسکان داده شدهاند.
وی با اشاره به خسارات وارد شده به بخش کشاورزی تصریح کرد: ۲۰ هزار هکتار از مزارع کشاورزی آسیب دیده است و تاکنون نیز براساس برآوردهای اولیه میزان خسارات وارده ۶۵۰ میلیارد تومان است.
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در بخش پروژههای آبمنطقهای ۶ میلیارد تومان تاکنون خسارت وارد شده است. همچنین ۲۵۰۰ خانه روستایی بیش از ۸۰ درصد خسارت دیدند.
به گفته ارجمندی براساس برآوردهای اولیه، میزان خسارتی که در بخشهای مختلف تا این لحظه گزارش شده، هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان است.
“گاندو”ها در فصل زمستان تمایلی به خوردن ندارند/نکات طلایی در مواجهه با تمساحها پس از سیل
همزمان با وقوع سیل و طغیان رودخانهها در استان سیستان و بلوچستان، تمساحهای پوزه کوتاه که به آنها “گاندو” گفته میشود از محیطهای آبی خارج و در خشکی پراکنده شدند و به باور برخی، خزندگان تهدیدی برای انسان است؛ ولی به گفته محققان این حوزه، گاندوها هر چند که حیوانات شکارگری هستند، ولی در فصل زمستان تمایلی به خوردن ندارند؛ از این رو در مواجهه با این خزندگان بهتر است با اداره محیط زیست منطقه تماس بگیرند.
باربد صفایی مهرو، محقق حوزه خزندهشناسی در گفتوگو با ایسنا، گفت: تمساح تالابی با نام محلی “گاندو”در استان سیستان و بلوچستان شناخته میشود و زیستگاه آن در کشورهای نپال، هند و پاکستان و غربیترین پراکنش جهانی این خزنده مربوط به سیستان و بلوچستان در ایران است.
وزیر بهداشت وارد چابهار شد
وزیر بهداشت به عنوان نماینده هیات دولت به منظور بازدید از مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان و ارزیابی روند خدمات بهداشتی، درمانی و فوریت های پزشکی در سفری دو روزه وارد چابهار شد. سعید نمکی وزیر بهداشت در این سفر به بررسی وضعیت سیل زدگان و میزان خسارت سیلاب در مناطق جنوب استان می پردازد.
رییس بنیاد مسکن وارد مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان شد
علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و محمد مخبر رئیس ستاد اجرائی فرمان وارد مناطق سیل زده چابهار و کنارک شدند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ابلاغیه ای به رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ماموریت داد که اوضاع سیل زدگان سیستان و بلوچستان را مورد بررسی قرار دهد.