به گزارش «شیعه نیوز»، تحلیلگر نشریه ایندپندنت در مطلبی هشدار داد: ترور سردار قاسم سلیمانی توسط آمریکا باعث دگرگون شدن وضعیت سیاسی عراق به خطرناکترین شکل ممکن شده و این احتمال را قوت بخشیده که این کشور مجددا در وضعیت بحران دائمی و جنگی که در دو سال گذشته از آن فرار میکرده، درگیر شود.
پاتریک کاکبر، تحلیلگر ایندیپندنت در این مطلب با تیتر «اقدامات ترامپ با عراق این کشور را مجددا در بحران غرق میکند و ایران را قویتر از هر زمان میسازد» مینویسد: دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا تهدید به اعمال تحریمهایی علیه عراق در صورتی که این کشور دست به اخراج 5200 پرسنل نظامی آمریکا از خاک خود بزند، کرده است. این در حالی است که پارلمان عراق اخیرا یک قطعنامه را به منظور مطالبه اخراج سربازان خارجی در خاک خود بعد از مشاهده نقض فاحش حاکمیت این کشور، مصوب کرده است.
برخی مفسران به این حقیقت خوشبین هستند که هرگونه اقدام رسمی دولت عراق برای اخراج کردن سربازان آمریکایی فعلا در آینده نزدیک انجام نخواهد شد و متعاقب آن نیز اقدامات تلافیجویانه ترامپ عملی نمیشود.
اما در واقعیت بحران مربوط به حضور نظامیان آمریکا در میدان عراق از قبل با ما بوده و بدتر خواهد شد. سربازان آمریکایی در سال 2014 به عراق بازگشتند تا بعد از آنکه گروه تروریستی داعش شهر موصل را تصرف کرده و مشغول پیش روی به بغداد بود، با این گروه وارد جنگ شوند.
آمریکا در ادامه به تامین لجستیک و اطلاعات پرداخته و یکسری پیشتیبانیهای هوایی خود را از سربازان ارتش عراق و شبه نظامیان این کشور در جنگ آنها با داعش هماهنگ کرده است. این قوای جنگ مبارزه با داعش متشکل از ارتش عراق و همچنین نیروهای بسیج مردمی موسوم به حشد الشعبی بودند؛ گروهی عمدتا متشکل از شبه نظامیان شیعه که حقوق آنها از سوی دولت عراق پرداخت میشود و رهبری آن نیز به عهده یک مقام ارشد دولت عراق بوده است.
بسیاری از این گروههای شبه نظامی برای پیوند با ایران بوده و یا به ایران نزدیک هستند. از لحظهای که آمریکا در یک حمله پهپادی سردار قاسم سلیمانی را به همراه ابومهدی المهندس، رهبر گروه قدرتمند کتائب حزبالله عراق ترور کرد، اولویت سربازان آمریکایی حاضر در عراق تغییر کرد.
ارتش آمریکا در عراق دیگر اولویتاش تعقیب داعش نیست، بلکه اکنون جلوگیری از شورشها علیه خود و دفاع از پایگاههای "بسیار ارزشمندش" در برابر حمله احتمالی گروههای شبه نظامی شیعه است. این وضعیت فشارها را بر داعش که در تلاش برای بازگشت بوده، کاهش داده است.
فرماندهان داعش از حمله پهپادی آمریکا در عراق در حفرههای پنهانی مطرودشان در بیابانهای و کوهستانهای عراق و سوریه خوشحال شدهاند.
از سوی دیگر پایگاههای آمریکا در عراق عمدتا تاسیساتی در درون یکسری تاسیسات متعلق به ارتش عراق به شمار میروند. معنای آن این است که از روز اولی که حمله به این پایگاه آغاز شود سربازان آمریکایی حاضر در آنها در آستانه گروگان گرفته شدن و محاصره شدن توسط نیروهای عراقی قرار خواهند گرفت.
در همین حال واحدهای امنیتی عراق چند روز پیش هیچ تلاشی برای محافظت از سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد در برابر حملاتی که به آن انجام میشد، نکردند.
حتی اگر این پایگاهها مستقیما مورد حمله قرار نگرفته و یا در معرض حملات موشکی قرار نگیرند، محافظت از خود اولویت آنها خواهد بود.
یک خطر بزرگ در بحران فعلی این است که ترامپ و مشاورانش حتی نسبت به جورج دبلیو بوش و تونی بلر در سال 2003 کمتر درباره عراق آشنایی دارند. به عنوان مثال یک مشکل مربوط به حمله گروههای شبه نظامی عراق این است که آنها بخشی از دولت عراق هستند.
وزیر کشور عراق همواره متعلق به یک گروه حامی ایران به نام سازمان بدر است. بازوی نظامی نیروهای امنیتی عراق که آمریکا در این کشور از آن حمایت میکند تا حدی متشکل از عوامل این گروههایی است که آمریکا با آنها وارد جنگ شده است.
این جنگی نیست که آمریکا احتمالا در آن پیروز شود، بلکه موجب خواهد شد که عراق به شکلی اجتنابناپذیر درگیر آشوب شود. داعش به لطف یک چنین سردرگمی و همچنین درگیری دشمناناش با یکدیگر ممکن است بار دیگر ریشه دوانده و ظهور پیدا کند. در جهان اسلام رویداد ترور سردار سلیمانی نه فقط به عنوان اقدامی ضد ایران بلکه به عنوان ضد شیعه تلقی خواهد شد.
در هر جایی نزاعها در شرف وقوع هستند؛ نزاعهایی که ترامپ درباره آنها چیزی نمیداند بلکه در آستانه فهمیدن آنهاست!»