۰

گسترش تبلیغ نهج‌البلاغه در مراکز علمی افغانستان

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و نهج‌البلاغه در افغانستان گفت: مؤسسه فرهنگی ما امروز در بیش از ۱۴ نقطه کشور افغانستان نمایندگی دارد و فعالیت خود را در بیش از ۵۰ مرکز حوزوی و دانشگاهی پیگیری می‌کند.
کد خبر: ۲۱۰۴۳۱
۱۱:۵۵ - ۰۹ دی ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، حجت‌الاسلام سیدحسن احمدی‌نژاد بلخی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و نهج‌البلاغه در افغانستان با اشاره به فعالیت‌های علمی، فرهنگی و هنری مؤسسه قرآن و نهج‌البلاغه، گفت: در سال گذشته، فراخوانی را برای نگارش قرآن اعلام کردیم که بیش از ۲۰۰ نفر از برادران اهل‌سنت و شیعه در این فراخوان شرکت کرده و بخش عظیمی از قرآن را نگارش کردند، این حرکت فوق‌العاده در جامعه فرهنگی افغانستان اثرگذار بود.

تربیت مربی قرآن و نهج‌البلاغه با تمرکز بر مفاهیم

احمدی‌نژاد بلخی عنوان کرد: طی یک طرح دو ساله برنامه تربیت مربی قرآن و نهج‌البلاغه در سطح افغانستان را اجرا می‌کنیم، این طرح از سطح مقدماتی تا پیشرفته برای علاقه‌مندان اجرا می‌شود تا در نهایت این افراد بتوانند در محل سکونت خود قرآن و نهج‌البلاغه را به شیوه‌های نوین تدریس کنند، کار ما متمرکز بر ترجمه، تفسیر و مفاهیم است و فعالیتی در حوزه صوت و لحن و تجوید در نظر نداریم.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و نهج‌البلاغه در افغانستان عنوان کرد: ما در سطح افغانستان فعالیت‌های خود را به بیش۵۰ مسجد سراسر کشور گسترش دادیم و به کمک نخبگان حوزه و دانشگاه به گسترش مفاهیم قرآن و نهج‌البلاغه در سطح مساجد می‌پردازیم.

وی افزود: در نظر داریم طرح بازگشت به قرآن و نهج‌البلاغه که مبدع آن مرحوم سیدجمال افغان است را احیا کنیم، ما طرح احیا را با کمک حوزه و دانشگاه به‌صورت یک همایش علمی برگزار خواهیم کرد و در نظر داریم تا با دریافت مقالات علمی به تحلیل فضای فرهنگی و قرآنی عصر بازگشت به قرآن و نهج‌البلاغه در زمان مرحوم سیدجمال افغان بپردازیم و با پیگیری سیر پیشرفت این طرح به معرفی آخرین شخصیت مبلغ قرآن و نهج‌البلاغه در جامعه اسلامی یعنی امام‌ خمینی(ع) برسیم و این شخصیت‌های قرآنی را برجسته‌تر کنیم.

احساس نیاز به نهج‌البلاغه میان اهل‌سنت

این فعال قرآنی افغانستانی اظهار کرد: اخیراً به توزیع نهج‌البلاغه میان مراکز علمی و فرهنگی اهل‌سنت در افغانستان پرداختیم، درخواست‌های مکرر از سوی نهادهای مختلف علمی و فرهنگی اهل سنت داریم که تعداد بیشتری از کتاب نهج‌البلاغه را به آن‌ها برسانیم و این احساس نیاز نشان می‌دهد که حوزه‌های علمیه ما در تبلیغ نهج‌البلاغه ضعیف عمل کردند و همچنان به روش‌های سنتی صد سال قبل رفتار می‌کنند.

احمدی‌نژاد بلخی بیان کرد: در افغانستان برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و پیشبرد فعالیت‌های قرآنی هیچگونه حمایتی از سوی دولت نمی‌شود و همچون سال‌های گذشته به فعالیت مردمی خود ادامه می‌دهیم؛ مؤسسه ما در وزارتخانه تجارت و اقتصاد ثبت و مجوز آن صادر شده و دولت بر فعالیت‌های ما نظارت دارد؛ اما هیچگونه پشتیبانی از فعالیت‌ها انجام نمی‌شود در واقع هنوز چارچوب و فهم مشترکی از فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی بین نهادهای مردمی و دولت افغانستان ایجاد نشده است.

وی با تحلیل فضای فعالیت برای نهادهای مردمی و قرآنی افغانستان گفت: میان اهل‌سنت افغانستان محافل و گردهمایی‌هایی با همکاری علما برگزار می‌شود و بر این اساس چارچوب فعالیت‌های قرآنی میان اهل‌سنت شکل می‌گیرد و از همین طریق حمایت‌های دولتی نیز جذب می‌شود، اما در بین شیعیان چنین ساختارهایی وجود ندارد.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و نهج‌البلاغه در افغانستان اضافه کرد: ما براساس همکاری با خیران توانستیم یک مؤسسه ایتام و نهج‌البلاغه را جهت پشتیبانی مالی از ایتام و تربیت فرهنگی و قرآنی آنان احداث کنیم؛ هدف در این مؤسسه این است که سعی کنیم تربیت ایتام تا سطح دانشگاه را پیگیری کرده و مبلغانی برای نهج‌البلاغه پرورش دهیم.

۴۰ اثر پژوهشی در انتظار چاپ و نشر

احمدی‌نژاد بلخی با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی مؤسسه خود در افغانستان اظهار کرد: براساس پژوهش‌های انجام شده ما توانستیم در بیش از ۴۰ موضوع با محوریت تبلیغ نهج‌البلاغه کتاب تدوین کنیم که از جمله آن‌ها می‌توان به منشور قرآن و نهج‌البلاغه اشاره کرد، اما به علت وجود مشکلات مالی هنوز نتوانستیم چاپ و انتشار گسترده این کتاب‌ها را داشته باشیم، ما سعی داریم تا با جذب حمایت‌ها این کتاب‌ها را در خود افغانستان چاپ و منتشر کنیم.

وی گفت: ما تلاش می‌کنیم تا با همکاری نخبگان ایرانی بتوانیم یک رسانه ویژه فعالیت‌های قرآن و نهج‌البلاغه به‌ویژه در حوزه رادیو در افغانستان راه‌اندازی کنیم، ما در ایران و به کمک شورای نهج‌البلاغه بنیاد بعثت در تهران توانستیم کمک‌های شایانی را جذب کنیم، تلاش می‌کنیم تا با همکاری نخبگان ایرانی بتوانیم یک رسانه ویژه فعالیت‌های قرآن و نهج‌البلاغه به‌ویژه در حوزه رادیو در افغانستان راه‌اندازی کنیم.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: