۰

با آن‌که گفته می‌شود درک انسان در عالم برزخ، تکامل یافته‌تر از دنیا است، چگونه حضرت عزیر( علیه السلام ) بعد از زنده‌شدن متوجه نشد که صد سال در برزخ بوده است؟

افرادی که از این عالم به عالم دیگر، یعنی عالم برزخ منتقل شدند غالباً در حالتی شبیه خواب و بی‌هوشی هستند؛ البته افرادی که از درجات بالای ایمان برخوردارند، در نعمت‌های بهشتِ برزخی متنعم و از حیاتِ برزخی برخوردارند.
کد خبر: ۲۱۰۲۱۳
۱۱:۳۳ - ۰۸ دی ۱۳۹۸

شیعه نیوز:
پرسش
اگر بعد از عالم دنیا برزخ وجود دارد و برزخ عالمی کامل‌تر از عالم دنیا است - لذا درک انسان در این عالم تکامل یافته‌تر است و به صرف مرگ و قبل از قیامت ما وارد این عالم می‌شویم - پس چگونه حضرت عزیر وقتی زنده شد نفهمید که صد سال در عالم دیگری به نام برزخ بوده است؟!
پاسخ اجمالی
افرادی که از این عالم به عالم دیگر، یعنی عالم برزخ منتقل شدند غالباً در حالتی شبیه خواب و بی‌هوشی هستند؛ البته افرادی که از درجات بالای ایمان برخوردارند، در نعمت‌های بهشتِ برزخی متنعم و از حیاتِ برزخی برخوردارند.[1] اطلاع و آگاهی این افراد هر چند نسبت به زمانی ‌که در عالم دنیا بودند بیشتر است، اما این بدان معنا نیست که آنها همه چیز را می‌دانند، بلکه آگاهی آنها نسبت به امور دنیا وابسته به اراده‌ی الهی و محدود به امور خاص می‌باشد. از طرفی این امکان نیز وجود دارد که افراد در برزخ در آگاهی کامل بوده و اشراف بر این دنیا نیز داشته باشند، اما خدا حسب مصلحت بعدها آنچه در این دوره در حافظه‌شان نقش بسته بود را محو کند (چنانچه این موضوع در برخی بیماری‌های دنیوی نیز رخ می‌دهد).
از این‌رو مانعی ندارد افرادی مانند عزیرِ پیامبر( علیه السلام )، اصحاب کهف، و یا هر فرد دیگری که پس از این‌که دوباره زنده شد اطلاعی از اقوام پیشین خود نداشته باشد.

[1]. ر. ک: 1245 و 5674.
آیات مرتبط

سوره البقرة (259) : أَوْ كَالَّذِي مَرَّ عَلَىٰ قَرْيَةٍ وَهِيَ خَاوِيَةٌ عَلَىٰ عُرُوشِهَا قَالَ أَنَّىٰ يُحْيِي هَٰذِهِ اللَّهُ بَعْدَ مَوْتِهَا ۖ فَأَمَاتَهُ اللَّهُ مِائَةَ عَامٍ ثُمَّ بَعَثَهُ ۖ قَالَ كَمْ لَبِثْتَ ۖ قَالَ لَبِثْتُ يَوْمًا أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ ۖ قَالَ بَلْ لَبِثْتَ مِائَةَ عَامٍ فَانْظُرْ إِلَىٰ طَعَامِكَ وَشَرَابِكَ لَمْ يَتَسَنَّهْ ۖ وَانْظُرْ إِلَىٰ حِمَارِكَ وَلِنَجْعَلَكَ آيَةً لِلنَّاسِ ۖ وَانْظُرْ إِلَى الْعِظَامِ كَيْفَ نُنْشِزُهَا ثُمَّ نَكْسُوهَا لَحْمًا ۚ فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ قَالَ أَعْلَمُ أَنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
سوره المؤمنون (100) : لَعَلِّي أَعْمَلُ صَالِحًا فِيمَا تَرَكْتُ ۚ كَلَّا ۚ إِنَّهَا كَلِمَةٌ هُوَ قَائِلُهَا ۖ وَمِنْ وَرَائِهِمْ بَرْزَخٌ إِلَىٰ يَوْمِ يُبْعَثُونَ

T

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: