به گزارش «شیعه نیوز»،کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: یکی از پروتکلهای کشوری تهیه واکسن خوراکی و تزریقی فلج اطفال است که نوع خوراکی آن حاوی ویروس زنده ضعیف شده است و واکسن خوراکی در ۱۵۴ کشور دنیا برای مقابله با بیماری فلج اطفال استفاده میشود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: از سال ۲۰۱۶ سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد کرده است که واکسن خوراکی ۳ ظرفیتی با واکسن خوراکی ۲ ظرفیتی و یک واکسن تزریقی ۳ ظرفیتی جایگزین شود.
جهانپو با اشاره به اینکه واکسن تزریقی حاوی ویروس غیر فعال بوده و خظر ابتلای به عارضه را کاهش میدهد، افزود: برنامه واکسیناسیون کشوری از سال ۹۴ همراه با واکسن خوراکی ۳ ظرفیتی برای مقابله با بیماری فلج اطفال است، اما محدودیتهایی در تهیه واکسن تزریقی در سطح جهان وجود دارد و امروزه براساس اولویت کشورهایی که بیشتر در معرض خطر هستند واکسن را دریافت میکنند.
او گفت: از سال ۹۵ توزیع واکسن در ۹ استان اولویت دار به خصوص مناطق مرزی انجام شده است به طوری که در سال جاری بیش از ۱ میلیون کودک به وسیله واکسن تزریقی فلج اطفال در برابر بیماری ایمن شدهاند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: واکسن تزریقی فلج اطفال در ۱ نوبت و نوع خوراکی آن در ۵ نوبت برای مقابله با بیماری فلج اطفال استفاده میشود.
جهانپو تاکید کرد: اولین محموله واکسن تزریقی از سوی یونیسف به ایران ارسال شده است و بر اساس پیش بینیها تا پایان سال یک محموله دیگر نیز وارد کشورمان میشود.
او یادآوری کرد: از سال ۷۹ تا به امروز هیچ مورد ابتلا به فلج اطفال در کشور مشاهده نشده است، اما در مناطق مرزی و استانهای همجوار با کشورهایی که سطح بهداشت پایین تری نسبت به ایران دارند واکسیناسیون فلج اطفال در اولویت وزارت بهداشت قرار دارد.