۰

موج گسترش «آنفلوآنزا» فروکش کرد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: موج گسترش آنفلوآنزا که از حدود دو هفته پیش آغاز شده بود، در حال فروکش کردن است و مشکلی از لحاظ تأمین داروی آن در بیمارستان‌ها وجود ندارد.
کد خبر: ۲۰۷۶۹۷
۱۵:۵۲ - ۲۳ آذر ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»،نادر توکلی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان داشت: موج گسترش آنفلوآنزا که از حدود دو هفته پیش آغاز شده بود، در حال فروکش کردن است و مشکلی از لحاظ تامین داروی آنفلوانزا در بیمارستان‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به بروز سالانه اپیدمی فصلی آنفلوانزا در کشور، اظهار داشت: با هماهنگی‌ها و اقدامات خوبی که در سطح معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت و دانشگاه صورت گرفته در پایان موج ابتدایی گسترش بیماری هستیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره آمار مراجعان مشکوک به بیماری آنفلوآنزا به مراکز درمانی تابعه این دانشگاه، گفت: با توجه به سرپایی بودن مراجعات آنفلوانزا، بخش عمده مراجعان به کلینیک‌ها و مطب‌ها و درمانگاه‌ها مراجعه کرده‌اند اما در مورد 64 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه در مجموع حدود 14 هزار مورد مراجعه به بخش بیمارستانی داشته‌ایم که حجم زیادی از این مراجعات بی مورد بوده‌اند. در این بین حدود هزار و 400 مورد در اورژانس بیمارستانها و 510 مورد هم در بخش‌های بیمارستانی بستری شده اند.

توکلی تعداد موارد مرگ و میر ثبت شده مرتبط با آنفلوانزا در سطح مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران را حدود 15 نفر عنوان و خاطرنشان کرد: عمده فوت شدگان افراد سالمند و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای بوده اند که به عوارض آنفلوانزا به ویژه نارسایی‌های تنفسی گرفتار شده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر این که در عمده موارد ابتلا به آنفلوانزا که عامل ویروسی دارد، هیچ نیازی به مصرف دارو و مراجعه به مراکز درمانی نیست درباره موارد ضروری بستری در مبتلایان به این بیماری گفت: بستری معمولا در مورد مبتلایان به بیماری های زمینه‌ای مثل مشکلات قلبی، تنفسی و کلیوی یا در مورد کودکان زیر پنج سال که تب شدید یا مشکلات تنفسی دارند یا در مواردی که کل بدن در اثر ویروس درگیر می شود ضرورت دارد.

وی درباره علت بالا بودن مراجعات به بیمارستانها، گفت: افزایش بار مراجعه به بخش‌های بیمارستانی و بستری ناشی از برخی باورهای غلط در بخشی از مردم است که تصور می‌کنند در صورت مثبت بودن هر تست آنفلوانزا باید به بیمارستان مراجعه کنند؛ در حالی که در شرایطی که فرد مبتلا بیماری زمینه‌ای جدی و حال عمومی چندان بدی نداشته باشد و قادر به غذا خوردن باشد، نیاز به بستری ندارد.

توکلی با بیان اینکه باید توجه داشت که بستری بی مورد علاوه بر اشغال تخت بیمارستان، فرد را نیز در معرض عفونت‌های بیمارستانی قرار می‌دهد، گفت: باور غلط دیگر این است که افراد تصور می‌کنند با مصرف دارو بیماری آنها سریعتر درمان می‌شود و با هدف گرفتن دارو به اورژانس‌ها و بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند؛ در حالی که در عمده موارد هیچ نیازی به مصرف دارو نیست و اثربخشی داروی موجود هم در گروه‌های در معرض خطر بالا و نهایتا طی 48 تا 72 ساعت اول بیماری است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران بر ضرورت پرهیز از مصرف خودسرانه دارو خصوصا شربت ایبوپروفن که مواردی از خون ریزی گوارشی در کودکان زیر پنج سال را در پی داشته و نیز داروی دگزامتازون که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند تاکید کرد.

بابک عشرتی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران هم با بیان اینکه داروهای ضد ویروس صرفا در بخشی از مبتلایان به بیماری‌های ویروسی استفاده می‌شوند، بیان داشت: در مورد آنفلوانزا هم داروی موجود صرفا در زنان باردار و برخی بیماران زیر پنج سال یا مبتلایان بیماری‌های زمینه‌ای تجویز می‌شود،

وی اظهار داشت: داروی آنفلوآنزا به میزان کافی در اختیار بیمارستان‌ها قرار گرفته‌؛ به طوری که در بیمارستان‌های کوچک حداقل به تعداد 10 بیمار و در بیمارستان‌های بزرگ حداقل به تعداد 20 بیمار دپو شده و هر جا تعداد داروها از این حد کمتر شود در عرض دو ساعت دارو را تامین می‌کنیم. خوشبختانه یک شرکت ایرانی هم اخیرا موفق به تولید این دارو شده که توزیع آن توسط معاونت غذا و دارو صورت می‌گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه مصرف بی مورد داروهای ضد ویروس و آنتی بیوتیک‌ها خطر مقاومت دارویی را افزایش داده و بدن را در مقابل بیماری بی دفاع می‌کند، از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا خواست از مراجعه به مراکز درمانی و درخواست تجویز داروی آنفلوآنزا که تاثیری هم روی شدت علائم و دوره بیماری ندارد، جدا خودداری کنند.

عشرتی درباره اینکه آیا احتمال شدت گرفتن شیوع آنفلوآنزا طی هفته‌های آینده وجود دارد یا نه، گفت: با توجه به انتقال فرد به فرد ویروس آنفلوانزا ممکن است طی روزهای آینده پیک‌های دوم و سوم گسترش بیماری را نیز داشته باشیم. معمولا الگوی گسترش آنفلوانزا در کشور ما به این صورت است که از نیمه دوم آبان ماه به سرعت افزایش می‌یابد و سپس از شدت آن کاسته می‌شود و در ادامه چند پیک افزایش بیماری را با شدت کمتر تا بهمن ماه شاهد خواهیم بود.

وی درباره واکسن آنفلوانزا خاطرنشان کرد: از آنجا که ویروس آنفلوانزا به سرعت تغییر شکل می‌دهد، لذا واکسن آن فقط یک سال کارایی دارد و هر سال باید واکسن جدیدی تولید کرد. از آنجا که زمان طلایی واکسن زدن، 10 روز قبل از قرار گرفتن فرد در معرض ویروس است، از شهریورماه تا مهرماه سال جاری نسبت به توزیع واکسن در گروه‌های پرخطر اقدام کردیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره اینکه آیا استفاده از واکسن آنفلوآنزا در مقطع کنونی کمکی به پیشگیری از ابتلا به این ویروس می‌کند یا نه، گفت: زدن واکسن به گروه‌های پرخطر مثل خانم‌های باردار، کودکان زیر پنج سال و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و همچنین گروه‌های شغلی در معرض خطر مثل کارکنان بخش‌های ویژه بیمارستانی توصیه می‌شود؛ البته الان دوره طلایی مصرف واکسن گذشته و ممکن است اثر چندانی نداشته باشد.

عشرتی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی مهمترین راه برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا شستن مرتب دستها خصوصا پیش از غذا خوردن و بعد از مراجعه به دستشویی و نیز بعد از خروج از اماکن عمومی و محل های پرازدحام است. خانواده بیماران نیز باید حتما وسایل شخصی خود را از وسایل شخصی بیماران جدا کنند. غرغره کردن آب نمک در طول روز خصوصا قبل از خواب هم باعث تضعیف ویروس‌های راه یافته به مجاری تنفسی می شود.

وی از اولیای دانش آموزان و مربیان مدارس خواست از حضور دانش‌آموزانی که علائم سرماخوردگی خصوصا تب دارند در مدارس خودداری کنند و تا فروکش کردن تب و علائم دیگر کودک را در منزل تحت مراقبت قرار دهند. مدارس همچنین نسبت به قرار دادن صابون مایع در دستشویی‌ها و توصیه دانش‌آموزان به شست و شوی مکرر دست‌ها اقدام کنند.

منبع: FARS NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: