۰

عوارض درمان آنفلوانزا با تزریق دگزامتازون

فاطمی گفت: استفاده از کورتون‌ها برای درمان آنفلوانزا یکی از موضوعات بحث برانگیز در جامعه پزشکی است.
کد خبر: ۲۰۶۷۹۰
۰۸:۵۷ - ۱۸ آذر ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»،علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران درباره اثرات دگزامتازون بر تشدید بیماری آنفلوانزا اظهار کرد: همانطور که می دانیم آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که ممکن است در صورت عدم درمان به موقع، منجر به عفونت ثانویه باکتریایی هم شود.

او در ادامه افزود: استفاده از کورتون‌ها برای درمان آنفلوانزا یکی از موضوعات بحث برانگیز در جامعه پزشکی است که هم موافق و هم مخالفان زیادی دارد. با وجود اینکه استفاده از کورتون‌های استنشاقی (فلوتیکازون) برای کسانی که به سینه پهلوی ناشی از آنفلوانزا مبتلا شده‌اند تا حدودی مفید است و تنفس آنها را بهبود می بخشد، اما بنابر دلایل متعددی تجویز داروهای کورتونی مانند: دگزامتازون، بتامتازون، پردنیزولون و هیدروکورتیزون برای بیماران مبتلا به آنفلوانزا توصیه نمی شود.

فاطمی بیان کرد: استفاده از کورتون های تزریقی طولانی اثر (دگزامتازون) هر چند ممکن است در ابتدای درمان التهابات ناشی از بیماری را کاهش دهد و برای بیمار راضی کننده باشد، اما در بلند مدت عوارض زیادی به دنبال دارد. مصرف کورتون‌ها سیستم ایمنی فرد را ضعیف می‌کند و امکان ابتلا به بیماری‌های دیگر از جمله عفونت های فرصت طلب را افزایش می دهد. ابتلا به این عفونت‌ها (باکتری یا قارچ) می تواند برای بیمار بسیار خطرناک باشد.

او تصریح کرد: کاهش رشد در کودکان، صورت گرد و پف آلود، تجمع چربی ها از دست ها و پاها به تنه و ناحیه پشت گردن، رشد مو در نواحی صورت، ران و تنه، ایجاد جوش، افزایش اشتها، چاقی، از دست دادن عضلات، نازک شدن پوست، عدم بهبود زخم، افزایش قند و فشار خون پوکی و نکروز استخوان، آب مروارید چشم، سرخوشی، افسردگی و جنون، از عوارض مصرف مقادیر زیاد و طولانی مدت کورتون‌ها محسوب می شود.

فاطمی یادآوری کرد: از طرفی قطع مصرف ناگهانی کورتون برای بیمارانی که این داروها را طولانی مدت مورد استفاده قرار می دهند، می تواند بسیار خطرناک باشد. لذا مصرف و قطع مصرف داروی کورتونی باید حتما با تشخیص و تجویز پزشک باشد.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: