۰

انصراف اجباری دانشجویان شاغل از ادامه تحصیل

وام‌های دانشجویی انواع مختلفی دارد، اما در این بین خبری از تخصیص وام به دانشجویان شاغل نیست چرا که به این افرادی وامی تعلق نمی‌گیرد.
کد خبر: ۲۰۶۱۱۵
۱۳:۱۸ - ۱۳ آذر ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، یکی از تسهیلاتی که صندوق رفاه دانشجویان به منظور حفظ امنیت روانی و کاهش فشار‌ها و استرس‌های وارده به دانشجو، خصوصاً دانشجویانی که در شهری غیر از محل سکونت خود تحصیل می‌کنند و هزینه‌هایی بعضاً سنگین همچون هزینه‌های رفت و آمد، اسکان دانشجو، تغذیه، تحصیل و … را متحمل می‌شوند، فراهم آورده است وام دانشجویی است.

وام‌های دانشجویی انواع مختلفی از جمله: وام تغذیه، خوابگاه، ازدواج، سفر به عتبات، ضروری، شهریه و... دارد، اما در این بین خبری از تخصیص وام به دانشجویان شاغل نیست؛ چرا که به این افرادی وامی تعلق نمی‌گیرد در صورتی که بسیاری از دانشجویان مخصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در مقاطع بالاتر تحصیل می‌کنند به امید این وام شروع به تحصیل کرده اند.

بعلاوه دانشجویانی که در مقطع دکتری و نوبت دوم شبانه تحصیل می‌کنند با علم به اینکه در طول ایام تحصیل مبلغی بعنوان وام شهریه به ایشان تخصیص می‌یابد تصمیم به ادامه تحصیل گرفته اند. شهریه این دانشجویان در رشته‌های مختلف حدود ۸۰ میلیون ریال برای هر ترم تحصیلی است و از این مبلغ حدود ۲۵ میلیون ریال وام بوده که از ترم جاری به ۳۵ میلیون ریال افزایش یافته است.

اما از ترم جاری (مهر ۹۸) بر اساس تصمیم صندوق رفاه دانشجویی وام دانشجویان شاغل قطع شده است.

در این بین داد دانشجویان شهریه پرداز به این دلیل درآمده که تنها کمک دولت به ایشان همین وام بوده و قطع شده و دانشجویان هم اکنون قادر به تامین مبلغ شهریه نیستند. با توجه به این شرایط بسیاری از این افراد باید از ادامه تحصیل انصراف دهند چرا که توان پرداخت شهریه بدون هیچ گونه کمک را نخواهند داشت.

این دانشجویان اعلام کرده اند اگر وزارت علوم و صندوق رفاه دانشجویی تصمیم به چنین اقدامی داشت باید ابتدا از طریق دفترچه انتخاب رشته آن را به اطلاع دانشجویان شاغل می‌رساند که وام دانشجویی شامل آن‌ها نمی‌شود تا این افراد با چشم باز تصمیم گیری می‌کردند. این عدم تخصیص وام بیشتر از همه به دانشجویان دکتری فشار آورده، زیرا مبلغ شهریه آن‌ها از سایرین بیشتر است.
توجه به وضعیت دانشجویان شاغل امری ضروریست

در این رابطه حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی درباره علت عدم تخصیص وام به دانشجویان شاغل به تحصیل که سبب بروز مشکل برای دانشجویان و مخصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی شده، گفت: در جزئیات این مورد نیستم، اما حمایت از دانشجویان به ویژه دانشجویان دکتری که وارد عرصه کار و زندگی شده اند و اداره زندگی بار مضاعفی را بر آنان تحمیل می‌کند و هم به فعالیت‌های پژوهشی می‌پردازند که هزینه بر است امری ضروریست.

رستمی در ادامه تاکید کرد: لازم می‌دانیم هر مقداری که متولیان امر می‌توانند از این افراد حمایت کنند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه افزود: از سوی دیگر باید به این موضوع توجه کنیم که دانشگاه‌ها با محدودیت‌های مالی و بودجه‌ای مواجه شده اند، اما با وجود اشراف به این موضوع از متولیان آموزش عالی تقاضا می‌کنیم که در حمایت از دانشجویان شاغل مخصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی با توجه به اینکه پیش قراولان پیشرفت علمی و چهره‌های فاخر علمی کشور هستند به صورت جدی اقدام کنند.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: