به گزارش «شیعه نیوز»، نسل جدید برندهای ایرانی هم لباسهایی هستند که با استفاده از الیافهای طبیعی و البته با طرح و نقش و نگارهای ایرانی به بازار آمدند.
صنعت پوشاک در ایران روزهای خوبی را نمیگذراند. این را هم میتوان از حجم بالای واردات و قاچاق پوشاک خارجی فهمید و هم از نابود شدن کارخانههای نساجی به عنوان مواد اولیه پایه این کالای مهم در این شرایط که آمارها نشان میدهد هماکنون بیش از ۹۳۰۰ واحد تولیدی پوشاک با سرمایهگذاری ۴.۱ هزار میلیارد تومانی در کشور فعال هستند و بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر نیز در این صنعت فعالیت میکنند. اما ما تا چه میزان از برندهای معروف لباسهای ایرانی آگاهی داریم؟
هنوز هم میتوان صدای پای نحیف برخی برندهای ایرانی صنعت پوشاک را شنید. این گزارش نگاهی دارد به معروفترین برندهای ایرانی که میتواند جایگزین برندهای خارجی شود.
در صنعت کت و شلوار باید از« برک» یاد کرد که از سال ۱۳۴۸ در این عرصه فعالیت خود را آغاز کرده است. یک سال بعد از آن هم برند «هاکوپیان»در ایران وارد عرصه شده است.
در این زمینه نباید از دو نشان تجاری «جامعه» و «مطهری» هم گذشت که محصولات کارخانجاتی با همین نامها هستند. در سالهای اخیر هم گراد به عنوان یک برند مدرن وارد عرصه کت و شلوار شده تا قامت مدیران و البته دامادان ایرانی با لباس ایرانی دوخته شود. در کنار این برندها نباید نامهایی چون «ماکسیم» و «ایکات» را هم از یاد برد.
در بازار پیراهن هم افراد کمی هستند که نام مخملیان در بازار تهران را نشنیده باشند. با این حال هنوز هم حضور پررنگ کت و شلوارهای فرانسوی و انگلیسی و البته ترک و نیز پیراهنهای چینی در بازار تهران مشهود است.
در بازار کفش، اوضاع کمی بغرنجتر است. کفش «ملی»، رویپاترین شرکت کفش ایرانی است که آن هم درگیر مشکلات زیادی است. با این وضع دیگر نباید از کفش« وین»، «الوند» و «بلّا» سراغی داشت.
اما نویدبخش بازار، شرکتهای جدیدی هستند که در سالهای اخیر با احداث فروشگاههای زنجیرهای در شهرها جای گرفتهاند. از «جورابان» گرفته که از نامش مشخص است در کار« پایپوش» است تا « ایران نخباف» و «مادام» و «نیکو تنپوش» که در کار لباس راحتی هستند و «پاتنجامه» و« دنیس تریکو» و البته «تینپوش» که انواع و اقسام لباسها را تولید میکنند.
نسل جدید برندهای ایرانی هم لباسهایی هستند که با استفاده از الیافهای طبیعی و البته با طرح و نقش و نگارهای ایرانی به بازار آمدند. «تندرست»، یکی از برندهای نام آشنا در این عرصه است.
در پوشش ایرانی هم نباید مقنعه «بروجرد» را از یاد برد. یادآوری این نامها، یادآوری این است که شاید بتوان صنعت پوشاک داخلی را با نگاهی مثبتتر دید و حمایت کرد.
گاهی کیفیت تولیدی محصولات داخلی آنچنان پایین است که چارهای جز تهیه جنس خارجی وجود ندارد و یا قیمت محصولات داخلی نسبت به مشابه خارجی بسیار بالاتر است لذا این مسئله باعث میشود تا مردم کالای خارجی را ترجیح دهند.
پوشاک معروف زنانه ایرانی
در بین برندهای معروف ایرانی در پوشاک زنانه هم باید از برند تولیکا در رسته پوشاک میهمانی و تین (شامل شومیز، بلوز، تونیک، شومیز دامن، کتدامن، کتهای تک، کتوشلوار، پیراهن و سارافون،مانتو های مجلسی و کیف و کفش مهمانی) ، پرشین کت واک، نورا و تن درست یادکرد.
پوشاک معروف کودک و نوجوان ایرانی
در زمینه برندهای معروف ایرانی در پوشاک کودک و نوجوان باید گفت که با توجه به حساسیت بدن کودکان معمولاً جنس لباس برای والدین از اهمیت زیادی برخوردار است اما در بین برندهای ایرانی بی سیسی، آدمک، تاپ لاین، سها از برندهای معروف و باکیفیت در تولید ملی است.
کیف و کفش زنانه و مردانه ایرانی
در صنعت کیف و کفش زنانه و مردانه هم باید از برندهای معروفی همچون نوین چرم، گوهری، چرم مشهد، آداک، درسا، چرم کاکتوس، چرم نگارو چرم های پاندورا و ساینا نام برد که با توجه به طبیعی بودن چرم از کیفیت فوق العاده و قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند.
برندههای فوق در پوشاک مردانه، زنانه و بچهگانه اگرچه با کیفت بالایی تولید میشوند و حتی برخی از آنها توانستهاند در سطح بینالمللی برای ایران و ایرانی در زمینه تولید داخلی افتخار کسب کنند اما نباید از قیمت بالای این برندها غافل شد. چنانچه برای مصرفکننده ایرانی در عین اینکه کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است، قیمت هم در اولویت قرار دارد که البته این مسئله در بین برندهای معروف کمتر به چشم میخورد.
باکیفیت بودن و گران بودن برخی از برندهای ایرانی نسبت به خارجی باعث شده است تا مصرفکنندگان به سمت کالاهای خارجی سوق پیدا کنند اما هستند برندهای ایرانی که در عین کیفیت از قیمتهای معقول و مناسبی برخوردارند..
برند سله بن را بیشتر بشناسیم
در بین پوشاک زنانه و مردانه سِله بُن یکی از مارکها معروفی است که مشتریان زیادی را ازلحاظ کیفیت و قیمت راضی نگهداشته است.
بتهجقه یکی دیگر برندهایی است که با بیش از ۲۵ سال سابقه در راستای اعتلای فرهنگ پوشش ایرانیان با اهداف مشتری مداری و نگاه جدید به رنگ و طرحهای اصیل ایرانی به فعالیت پرداخته است.
در صنعت پوشاک بچهگانه برندهای آشور، کودک ایرانی، تیکتاک، گوچانا و بوسینی درصدد طراحی و تولید لباس مناسب وباکیفیت، استفاده از رنگ های شاد و قیمت مناسب هستند.
به هر ترتیب مردم خواهان کیفیت بالا و قیمت مناسب هستند که البته این مسئله در بین برخی از برندهای ایرانی دیده میشود. با یادآوری برندهای فوق شاید بتوان از صنعت پوشاک ایرانی با نگاهی مثبتتر حمایت کرد بهگونهای که مصرف کالای خارجی بهجای نشانهای از شخصیت به عمل ناشایستی در بین مردم شناخته شود پس بیاییم عید امسال را با پوشیدن برندهای معروف و قیمت مناسب ایرانی، آغاز و با خرید پوشاک و البسه ایرانی هزینه مواد اولیه را تأمین و فرصت رقابت در کیفیت و طراحی در بازار پوشاک جهانی را فراهم کنیم.
منبع: تیتر داغ