به گزارش «شیعه نیوز»، حالت تهوع و استفراغ به تنهایی نشانهای از سرطان کیسه صفرا نیستند، اما زمانی که با علائم دیگر، مانند درد در قسمت بالای شکم و زردی همراه هستند میتوانند به بروز مشکل در کیسه صفرا اشاره داشته باشند.
تا زمانی که مشکلی برای این اندام کوچک رخ ندهد، احتمالا به آن فکر نخواهید کرد. اما کیسه صفرا نیز میتواند همانند دیگر قسمتهای بدن درگیر سرطان شود. در ادامه با چند علامت سرطان کیسه صفرا بیشتر آشنا میشویم.
زرد شدن پوست
بیماری زردی یا یرقان به زرد شدن رنگ پوست و قسمت سفید چشمهای انسان گفته میشود. اگر متوجه تغییر رنگ عجیب پوست خود شده اید برای بررسی دقیق شرایط باید به پزشک مراجعه کنید. دلایل غیر سرطانی بسیاری میتوانند موجب تغییر رنگ پوست انسان شوند، اما در موارد نادر، یک تومور در کیسه صفرا میتواند موجب انباشت صفرا شود که تغییر رنگ پوست به زرد را در پی دارد.
احساس درد مداوم در معده
ممکن است فکر کنید شکم درد شما به واسطه سوء هاضمه یا کرامپهای قاعدگی شکل گرفته است و شاید حق با شما باشد، اما در موارد نادر احساس ناراحتی و درد در قسمت بالا سمت راست شکم که با علائم دیگر همراهی میشود میتواند نشانهای از ابتلا به سرطان کیسه صفرا باشد.
احساس ابتلا به آنفلوآنزای معده
حالت تهوع و استفراغ به تنهایی نشانهای از سرطان کیسه صفرا نیستند، اما زمانی که با علائم دیگر، مانند درد در قسمت بالای شکم و زردی همراه هستند میتوانند به بروز مشکل در کیسه صفرا اشاره داشته باشند. اگر با علائم شبه آنفلوآنزای معده مواجه هستید و زردی را تجربه میکنید، برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.
احساس بزرگتر شدن شکم
نفخ شکم شرایطی شایع است و میتواند به دلایل مختلفی شکل بگیرد. با این وجود، اگر میزان بیش از حد نفخ را تجربه میکنید که با علائم دیگر همراهی میشود، این میتواند نشانهای از سرطان کیسه صفرا باشد. یک معاینه بدنی با تمرکز بر قسمت شکم و بررسی هر گونه توده، حساسیت به لمس یا انباشت مایع میتواند نخستین اقدام برای شناسایی مشکل کیسه صفرا، از جمله سرطان کیسه صفرا باشد.
سنگ کیسه صفرا
یک سنگ کیسه صفرا ترکیبی از صفرا، کلسترول و کلسیم است که میتواند در عملکرد کیسه صفرا اختلال ایجاد کند. بیشتر افراد دارای سنگ کیسه صفرا ابتلا به سرطان کیسه صفرا را تجربه نمیکنند، اما از هر پنج بیماری مبتلا به سرطان کیسه صفرا، چهار نفر از آنها در زمان تشخیص بیماری دارای سنگ کیسه صفرا هستند. البته باید توجه داشت که سرطان کیسه صفرا یک بیماری شایع نیست.
تجربه کاهش وزن بدون دلیلی مشخص
همه ما گاهی اوقات با بی اشتهایی مواجه میشویم و این شرایطی طبیعی است. با این وجود، اگر بی اشتهایی از بین نمیرود و با کاهش وزن مواجه هستید، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط بهترین گزینه است. عدم تمایل به غذا خوردن میتواند یک علامت ابتلا به سرطان کیسه صفرا باشد، اگرچه دلایل بسیار دیگری نیز میتوانند به این شرایط منجر شوند.
سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان کیسه صفرا
خطر ابتلا به سرطان کیسه صفرا به نظر میرسد حالتی ارثی دارد. با این وجود، خطر کلی به رغم سابقه خانوادگی سرطان کیسه صفرا همچنان پایین است، زیرا این یک بیماری نادر است. به گفته انجمن سرطان آمریکا، بیشتر موارد سرطان کیسه صفرا در افرادی بدون سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری رخ میدهند. اما مد نظر قرار دادن این که سابقه خانوادگی همواره یک بازیگر خاموش در سلامت آینده شما محسوب میشود، اهمیت دارد.