به گزارش «شیعه نیوز»، یک عضو مجلس نمایندگان رئیس جمهوری را متهم به خیانت ملی کرده میگوید که آقای غنی صدها تروریست داعشی را بدون محاکمه در ننگرهار از بند رها ساخته است.
بلقیسروشن نمایندهی فراه در نشست عمومی امروز (شنبه، 2 قوس) مجلس نمایندگان گفت: "اشرف غنی در سفر به ننگرهار مرتکب خیانت ملی شده و دهها تروریست داعشی را بدون محاکمه رها کرده است".
خانم روشن اضافه کرد که رها سازی داعشیان نگرانی شهروندان جنوب کشور به ویژه باشندگان کنر را در پی داشته است و آنان از سنگر گیری مجدد این تروریستان بیم دارند.
براساس گفتههای این عضو مجلس؛ غنی با رها سازی تروریست های داعشی، سربازان نیروهای امنیتی را به کشتن میدهد.
او همچنین مدعی شد غنی در بدل گرفتن کُرسی ریاست جمهوری با امریکاییها معامله کرده و انس حقانی و دو عضو ارشد دیگر گروه طالبان را از بند رها ساختهاست.
روشن از انتخابات ریاست جمهوری به عنوان "انتصابات" یاد کرد و گفت: این بار به جای "جانکری" مایک پمپئو نتایج انتصابات ریاست جمهوری را اعلام خواهد کرد.
به باور او؛ رای مردم هیچ نقشی در تعیین زعیم آینده کشور نخواهد داشت.
او همچنین خاطر نشان ساخت که اگر به جنجالهای انتخاباتی رسیدگی نشود، احتمال دارد بار دیگر جنگسالاران و کسانی که تشنه قدرت اند، در کشور "حمامخون" جاری سازند.
در همین حال یک عضو دیگر مجلس میگوید که عمر داوودزی رئیس کمپاینهای انتخاباتی اشرف غنی در دیدار با شمار دیگری از نمایندگان از آنان خواسته تا در مجلس از عملکردهای فراقانونی این تیم دفاع کنند.
عبدالبصیر عثمانی نمایندهی بادغیس در مجلس خاطر نشان ساخت که عمرداوودزی در دیدار با تعدادی از نمایندگان از آنان خواسته است تا پافشاری روی شماری آرای بدون بایومتریک داشتهباشند.
او خاطر نشان ساخت که نمایندگان خواستار اعلام فوری نتیجهی انتخابات ریاست جمهوری میباشند؛ اما این نتایج باید براساس آرای قانونی مردم اعلام شود.
عثمانی خاطر نشان ساخت که اگر کمیسیون نتواند براساس قانون نتایج را اعلام کند، مسوولیت تنشهای بعدی به دوش اعضای آن میباشد.
عبدالولی نیازی نمایندهی بدخشان نیز در نشست امروز تاکید کرد که باید نتایج انتخابات ریاست جمهوری براساس آرای بایومتریک شده اعلام شود، در غیر آن مردم نتایج تقلبی را نخواهند پذیرفت.
او در ادامه صحبتهای خود با آنکه از تیم خاصی نام نبُرد اما خاطر نشان کرد: "کسانیکه با پرداخت 2 صد میلیون دالر یک میلیون رای به نفع خود تقلب کردهاند و همچنین جنایتکاران را بدون محاکمه از بند رها ساختهاند، در حقیقت انتخابات ریاست جمهوری را به چالش کشیدهاند".
در همین حال شماری از نمایندگان میگویند که کمیشنران کمیسیون انتخابات استقلالیت خود را از دست دادهاند و تحت تاثیر تیمهای مشخص انتخاباتی قرار گرفتهاند.
علی اکبر قاسمی نمایندهی غزنی در مجلس گفت: "کمیشنران با سیاه و سفید کردن بین نامزدان انتخابات، به نفع تیم خاصی کار میکنند".
او کمیشنران کمیسیون انتخابات را به تعهد شکنی متهم کرد و گفت: "هرچند اینها در پیش مردم دستهای خود را روی قرآن گذاشتند که بیطرفانه عمل میکنند؛ اما اکنون تحت تاثیر عوامل خاص قرار گرفتهاند و روی استقلالیت خود پا گذاشته اند".
ناهید فرید نمایندهی هرات نیز با اشاره به وضعیت کمیشنران اسبق کمیسیونهای انتخاباتی در محبس پلچرخی کابل گفت که حکومت از محبوس ساختن کمیشنران اسبق به عنوان گزینهی فشار روی کمیشنران فعلی کار میگیرد و استقلالیت آنان را نقض کردهاست.
با این وجود برخی از نمایندگان میگویند: "کسانی که انتخابات را باختهاند، با صدا بلند کردن تلاش دارند تا بار دیگر حکومت توافقی را شکل بدهند.
براساس گفتههای این تعداد از نمایندگان؛ مردم اینبار به هیچ وجه حکومت توافقی را نخواهند پذیرفت.
میرویس خادم نماینده هلمند در مجلس گفت که شماری از سیاسیون کشور در تلاش اند تا از حکومت "شرکت سهامی" بسازند، درحالیکه اینبار خواب حکومت توافقی را به گور خواهند بُرد.
او اضافه کرد که نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری نشان میدهد که یکی از نامزدان -رئیس جمهور غنی- با کسب بیشترین رای مردمی پیروز شدهاست؛ درحالیکه رقیب انتخاباتی او با صدا بلند کردن میخواهد باردیگر حکومت توافقی را شکل بدهد".
او همچنین گفت که تمام کمیشنران از سوی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری گزینش شدهاند و اینک هیچ کس نمیتواند فیصله این کمیشنران را نادیده بگیرد.
خادم از کمیسیونانتخابات خواست تا هرچه زودتر با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، از رفتن کشور به سوی بحران جلوگیری کند.
ضیاءالدین اکازی نمایندهی بادغیس در مجلس نیز گفت که با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری نه تنها کشور به سوی بحران نمی رود بلکه از به میان آمدن بحرانهای جدید نیز جلوگیری میشود.
امیرخان یار معاون اول مجلس نیز در جمع بندی نشست امروز تاکید کرد که کمیسیون مکلف است تا نتایج انتخابات ریاست جمهوری را با درنظرداشت تنها آرای بایومتریک شده به زودی اعلام کند.
براساس گفتههای یار؛ کمیسیون هر فردی را که با این معیار اعلام کند، مردم خواهند پذیرفت.
انتخابات ریاست جمهوری در ششم میزان سالروان در کشور برگزار شد و مردم برای 13 تن از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری رای دادند؛ اکنون اما با گذشت نزدیک به دو ماه کمیسیون حتی موفق به اعلام نتایج ابتدایی این انتخابات نشده است.