به گزارش «شیعه نیوز»، صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان توضیحی در مورد این "شرایط" ارائه نکرده و نگفته است که چرا رعایت نشدن آن باعث تاخیر و "بازنگری" در این روند شده است.
گروه طالبان نیز در این مورد ابراز نظری نکرده است.
به گزارش بی بی سی، قرار بود انس حقانی، برادر رهبر شبکه حقانی، مالی خان و حافظ رشید با دو استاد دانشگاه آمریکایی که در اسارت طالبان بودهاند، مبادله شوند.
انس فرد درجه دوم این شبکه است و مالی خان و حافظ رشید نیز از اعضای برجسته آن هستند.
گروه طالبان با انتشار ویدیویی از کوین کینگ استرالیایی و تیموتی ویکس آمریکایی ، استادان دانشگاه آمریکایی افغانستان از اسارت آنها خبر داده بودند اما در حالی که رهایی این دو در روزهای گذشته خبرساز بوده، اثری از آنها دیده نشده است.
استادان دانشگاه که یکی اهل آمریکا و دیگری اهل استرالیا است، چند سال پیش از نزدیکی ساختمان دانشگاه محل کارشان در غرب کابل، به دست مردان مسلحی که بعدا معلوم شد عضو طالبان بودهاند، ربوده شدند.
فردای روزی که رئیس جمهوری افغانستان گفت تصمیم گرفته سه زندانی طالبان شامل انس حقانی را آزاد کند، خبر آزادی و حتی رسیدن این زندانیان به قطر منتشر شد.
طالبان در قطر دفتر سیاسی دارند که مذاکره با آمریکا برای دست یافتن به مصالحه از سوی آن دفتر انجام میشود.
رئیس جمهوری افغانستان هدفش از رها کردن اعضای ارشد شبکه حقانی را زمینهسازی برای مذاکره گروه طالبان با دولت افغانستان و رها شدن استادان مذکور از اسارت طالبان ذکر کرده است.