۰

آغاز ثبت‌نام مراسم ازدواج دانشجویی

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: تا کنون نزدیک به ۵۰۰ هزار زوج در مراسم‌ ازدواج دانشجویی در طول ۲۳ دوره شرکت کرده‌اند. در سال‌های ابتدایی بحث تشرف به مشهد مطرح نبود و طی سالیان اخیر این مراسم به صورت گسترده در مشهد مقدس برگزار می‌شود.
کد خبر: ۲۰۲۹۰۵
۱۴:۱۴ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، نشست خبری آغاز ثبت‌نام بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی (طرح همسفر تا بهشت) امروز سه‌شنبه ۲۱ آبان‌ماه، با حضور حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در ساختمان مرکزی این نهاد برگزار شد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه موضوع ازدواج بحثی پایه‌ای در نظام اجتماعی اسلام است، اظهار کرد: کوچکترین و مهمترین رکن جامعه، خانواده است. دین مبین اسلام برای تشکیل خانواده اهمیت فراوانی قائل است و برای فروپاشی آن هم نگرانی‌ بسیاری دارد. پیامبر گرامی اسلام(ص) وساطت در امر ازدواج را جزء بهترین وساطت‌ها می‌دانند و مجرد ماندن را امری ناپسند تلقی کرده‌اند.

وی ادامه داد: در جامعه کنونی ما نیز قانونگذاران و سیاستگذاران حوزه خانواده، سندهای متعددی از جمله سند ملی خانواده را در امر ازدواج تدوین کرده‌اند، اما آنچه در صحنه اجتماع و واقعیت شاهد هستیم؛ تأثیر متغیرهای متعدد بر کاهش ازدواج است. مسائل متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانی باعث شده تعداد ازدواج‌هایی که در جامعه رخ می‌دهد، کاهش پیدا کند؛ این امر مطلوبی نیست.

رستمی با تأکید بر لزوم توجه به ازدواج دانشجویی، افزود: جمعیتی حدود چهار میلیون نفر از جوانان در دانشگاه‌ها زیست و فعالیت می‌کنند. ارتباط با این جمعیت جوان، فرصت بزرگی است که مجموعه سیاست‌گذاران در امر ازدواج برنامه ویژه‌ای داشته باشند. از ۲۳ سال پیش همکاران ما در نهاد به این امر اهتمام ویژه‌ای داشته‌اند. سال به سال هم به غنا و محتوای آن افزوده شده است. از منظر تجربه و آزمون، معیارهای علمی در بحث ازدواج مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه‌ای که حاصل شده این بوده که نشان می‌دهد ازدواج دانشجویی الگوی خوب ازدواج در جامعه است. در ارزیابی‌ها مشخص شده یکی از پایدارترین ازدواج‌ها، ازدواج دانشجویی است که ما آن را در قالب طرح همسفر تا بهشت دنبال کرده‌ایم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: ثبت‌نام این دوره از مراسم ازدواج دانشجویی از امروز، ۲۱ آبان‌ماه، آغاز می‌شود و تا پایان آذرماه، فرصت برای ثبت نام وجود دارد. دانشجویانی که از ابتدای سال ۹۷ به بعد عقد کرده‌اند و در زمان عقد دانشجو بوده باشند، می‌توانند در این دوره شرکت کنند. فعلا محدودیتی برای ثبت‌نام نداریم. با همکاری همه نهادها و سازمان‌ها برای همه شرکت‌کنندگان در این طرح برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی در ادامه این نشست خبری با اشاره به پرداخت کلان به مقوله ازدواج دانشجویی، بیان کرد: کمیته‌ای ملی تحت عنوان کمیته تسهیل و ترویج ازدواج و کاهش طلاق در شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفته و با توجه به افزایش طلاق‌ها در سال‌های اخیر، کاهش طلاق را در اولویت قرار داده‌ است. در جلسه‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حضور سران قوا برگزار شد و نیز گزارشی که پیش‌تر در زمینه تجربه موفق ازدواج دانشجویی به مقام معظم رهبری ارائه شده است، این وظیفه به نهاد محول شد تا در مباحث کلان مقوله ازدواج، دانشجویان را همراهی کند. به این منظور طرحی با عنوان طرح ملی ازدواج در معاونت فرهنگی سیاسی نهاد دنبال می‌شود و هدف آن برنامه‌ریزی و تشویق دانشجویان مجرد به انجام ازدواج موفق و به‌هنگام است. در این زمینه بعضی زیرساخت‌ها مانند خوابگاه‌های متأهلی و ارائه وام‌ها و نیز ایجاد کارآفرینی و اشتغال با همکاری سازمان‌ها و نهادها هم باید فراهم شود. به زودی از این طرح رونمایی می‌شود. مجموعه مقدماتی برای شروع این طرح نیاز است؛ البته رونمایی آن در سال تحصیلی جاری نخواهد بود. این طرح همه دانشجویان دانشگاه‌ها را شامل می‌شود.

کاری که در بعضی دانشگاه‌ها دنبال می‌شود، مشابه عملکرد انواع مدل‌های مراکز و سایت‌های همسریابی که امر واسطه‌گری را از صفر آغاز کنند، نیست. بعضا افرادی به مراکز دانشگاهی مراجعه می‌کنند که از قبل آشنا شده‌اند و تنها مشکلاتی بر سر راهشان است

حجت‌الاسلام رستمی افزود: تا کنون نزدیک به ۵۰۰ هزار زوج در مراسم‌ ازدواج دانشجویی در طول ۲۳ دوره شرکت کرده‌اند. در سال‌های ابتدایی بحث تشرف به مشهد مطرح نبود و طی سالیان اخیر این مراسم به صورت گسترده در مشهد مقدس برگزار می‌شود. امسال برای ثبت‌نام ۲۰ هزار زوج برنامه‌ریزی شده، اما آمادگی برای ثبت‌نام بیش از این تعداد را هم داریم. پس از پایان ثبت‌نام در سایت نهاد به نشانی www.nahad.ir اعزام‌ها آغاز می‌شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها همچنین درباره آغاز فعالیت دفاتر طرح همسان‌گزینی ازدواج در دانشگاه‌ها، گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی و برای معرفی افراد به یکدیگر، نیاز به حضور و فعالیت نهادهای واسط است. پیش‌تر افراد واسط بودند که وارد میدان می‌شدند. در این زمینه به طرح جامع و کاملی نرسیده‌ایم، اگر چه تعدادی از دانشگاه‌ها فعالیت در این زمینه را آغاز کرده‌اند. کاری که در ستاد ملی ازدواج دانشجویی پیگیری می‌شود، متصل کردن نهادهای مرتبط در امر ازدواج به یکدیگر است. این موضوع و بحث همسان‌گزینی ازدواج در طرح ملی ازدواج لحاظ شده است. یکی از اشکال نوع آشنایی دانشجویان شرکت‌کننده در مراسم‌ ازدواج دانشجویی از طریق همین مراکز بوده است.

حجت‌الاسلام صالحی، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز در این‌باره گفت: امروز در جامعه در همه ابعاد و توسط افراد و نهادهای مختلفی امر واسطه‌گری ازدواج اتفاق می‌افتد، کاری که در بعضی دانشگاه‌ها دنبال می‌شود، مشابه عملکرد انواع مدل‌های مراکز و سایت‌های همسریابی که امر واسطه‌گری را از صفر آغاز کنند، نیست. بعضا افرادی به مراکز دانشگاهی مراجعه می‌کنند که از قبل آشنا شده‌اند و تنها مشکلاتی بر سر راهشان است. برای تکمیل این شبکه نیاز به کار مطالعاتی عمیق داریم. در این زمینه پروتکل‌های دانشجویی و دانشگاهی هم مدنظر داریم. جامعه مخاطب ما، جامعه دانشگاهی است و کاری که در موضوع همسان گزینی ازدواج برای این قشر صورت می‌پذیرد، متفاوت از کاری است که امثال مراکز همسان‌گزینی مانند تبیان انجام می‌دهند.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: