به گزارش «شیعه نیوز»، بسیاری از ما هر از گاهی دچار سرگیجه می شویم. سرگیجه، اصطلاحی است که برای توصیف طیف وسیعی از احساسات به کار می رود، از جمله احساس ضعف و گیجی یا ناپایداری. سرگیجه حس غلطی را ایجاد می کند که شما یا محیط تان در حال چرخیدن یا حرکت کردن است و گیجی، یکی از دلایلی است که بزرگسالان به پزشکان مراجعه می کنند.
چه موقع سرگیجه باید شما را نگران کند؟
بعضی اوقات ، ممکن است احساس سرگیجه آنقدر قوی باشد كه احساس كنید در حال تکان خوردن هستید. معمولاً این مسئله جزئی است که هنگام دراز کشیدن برطرف می شود. با این حال ، اگر علائم دیگری دارید که همراه با سرگیجه است ، ممکن است نشانه ای از جدی تر بودن باشد.
دلایل سرگیجه :
سرگیجه معمولا با اختلال گوش داخلی ایجاد می شود. سرگیجه این احساس است که شما در حال ایستادن هستید اما دنیای اطراف شما در حال چرخش یا کج شدن است. در صورت شدید شدن سرگیجه می تواند باعث تهوع یا استفراغ شود.
علت سرگیجه گاه به گاه ناشی از:
افت سریع فشار خون (مانند وقتی که خیلی سریع بایستید)
آلرژی
بیماری یا عفونت
کم آبی
اضطراب یا استرس
برخی از داروها
کم خونی (آهن کم)
الکل و دخانیات همچنین می تواند باعث شود شما هر از گاهی احساس سرگیجه داشته باشید.
تغییر رژیم غذایی ، نوشیدن آب بیشتر و درمان هرگونه بیماری یا آلرژی ممکن است به برطرف کردن علائم شما کمک کند.
چه موقع سرگیجه می تواند جدی باشد؟
اغلب سرگیجه به تنهایی باعث نگرانی نمی شود ، به خصوص اگر بعد از چند لحظه بگذرد. با این حال ، اگر علائم اضافی یا غش را تجربه کردید ، باید با پزشک خود صحبت کنید.
اگر استفراغ ، دوبینی یا مشکل در استفاده از دستها یا پاها را تجربه کرده اید ، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. در حقیقت ، سرگیجه به همراه تنگی نفس ، درد کمر و ضعف ، از علائم رایج حمله قلبی در زنان نسبت به درد قفسه سینه است.
علائم دیگر مبنی بر اینکه سرگیجه شما می تواند نشانه ای از جدی تر بودن باشد:
درد قفسه سینه
تب
تنگی نفس
مشکل هنگام راه رفتن
افتادن
گرفتگی گردن
جلوگیری از سرگیجه :
پیشبرد یک سبک زندگی سالم ، محدود کردن سیگار و حفظ وزن سالم می تواند به کاهش سرگیجه کمک کرده و از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کند. اگر مرتباً دچار سرگیجه می شوید، باید برای درمان سرگیجه با پزشک خود صحبت کنید.
منبع : بیتوته